Kavaj hladan kao špricer, Toronto - Filadelfija 2:2

Izvor: Mondo, 06.Maj.2019, 00:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kavaj hladan kao špricer, Toronto - Filadelfija 2:2

Nekadašnji MVP finala NBA lige briljirao protiv Filadelfije i izjednačio je rezultat u seriji pred selidbu u Toronto.

Filadelfija nije uspela da veže tri pobede u seriji protiv Toronta!

"Reptorsi" su uzvratili "ribrejkom" i pobedom 96:90 (24:21, 23:24, 28:30, 24:19) izjednačili rezultat u seriji na 2:2, pa tako kao blagi favoriti odlaze pred svoje navijače u Ontariju.

Briljantnu partiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << odigrao je Kavaj Lenard koji je postigao 39 poena (imao i 14 skokova i pet skokova), a posebno veliku hladnokrvnost pokazao je u finišu utakmice kada je preuzeo odgovornost i pogodio teške šuteve kojima je Toronto odbijao sve nalete Filadelfije.

Mnogo bolje partije nego u prve tri utakmice serije odigrali su Serž Ibaka (12 poena, deset skokova) i Kajl Lauri (14 poena, šest skokova i sedam asistencija), odnosno Mark Gasol.

Iskusni španski centar je postigao 16 poena i imao pet skokova i tri asistencije, uz naročito dobru odbranu na Žoelu Embidu koji je utakmicu završio sa tek 11 poena, sedam skokova i sedam asistencija, dok je delovalo kao i da ima manju povredu...

U prvi plan je ponovo iskočio Džimi Batler, "vukao" je svoju ekipu sa 29 poena i 11 skokova, imao je podršku u Džej Džej Rediku (19), ali ne i ostalih.

Tobajas Heris se propisno ispromašivao iako je imao 16 poena (7/23), dok ni doprinos Bena Simonsa nije bio naročito značajan i mladi australijski košarkaš je utakmicu završio sa 10 poena, 5 skokova i 4 asistencije.

Boban Marjanović je tek na sekund ušao u igru, pred kraj prvog poluvremena, kako bi ometao Toronto u izvođenju auta, a i pored očajne igre Embida nije ulazio u nastavku.

Naredna utakmica igra se u noći između utorka i sredu u Torontu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.