Kantera iznervirao Džejms i poručio: Sloboda nije besplatna

Izvor: B92, 15.Okt.2019, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kantera iznervirao Džejms i poručio: Sloboda nije besplatna

Enes Kanter, NBA košarkaš koji se godinama bori za slobodu ljudi, napisao je na Tviteru da "sloboda nije besplatna".

Lebron Džejms je malo pre toga izjavio kako generalni menadžer Hjuston Roketsa Daril Mori nije znao o čemu priča kada je stao na stranu naroda u Hongkongu.

Pisali smo dosta o situaciji između Kine i NBA, zemlja sa najviše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ljudi na svetu ukinula je brojne sponzorske ugovore zbog onoga što je uradio Mori i najjača liga na svetu se suočava sa velikim gubicima.

Džejms, koji se prvi bori za slobodu u SAD, ovoga puta nije želeo mnogo da komentariše jer zna da bi njegov brend snosio velike posledice, s obzirom da je Kina najveće tržište.

Sa druge strane, Enes Kanter nema problem da uvek bude dosledan svog stava i prilično ga je iznerviralo to što je rekao Džejms.

"Nisam video ili pričao sa porodicom pet godina. Otac mi je bio u zatvoru. Moja braća i sestre ne mogu da nađu posao. Oduzeli su mi pasoš. Međunarodni nalog za hapšenje. Moja porodica ne može da napusti zemlju. Svakodnevno dobijam pretnje smrću. Napadali su me i maltretirali. Pokušali su da me kidnapuju u Indoneziji", napisao je Kanter na Tviteru i dodao velikim slovima:

"Sloboda nije besplatna".

Podsećamo, Kanter godinama unazad kritikuje predsednika Turske Redžipa Tajip Erdogana i zbog toga njegova porodica, ali i on snose velike posledice, koje je i naveo u tvitu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.