KRALJ JE REŠIO DA VRATI KRUNU: Lebron sa 34 i Dejvis sa 33 vodili Lejkerse do 2:0 protiv Majamija (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Okt.2020, 08:38

KRALJ JE REŠIO DA VRATI KRUNU: Lebron sa 34 i Dejvis sa 33 vodili Lejkerse do 2:0 protiv Majamija (VIDEO)

Treća utakmica je na programu za dva dana.

Nastavlja se veliko finale NBA lige, a čini se da se "Kralj" baš nameračio da povrati krunu. Lebron Džejms i Los Anđeles Lejkersi su sve bliži tituli pošto su u drugom meču finalne serije savladali oslabljeni Majami Hit sa 123:114 i tako stigli do 2:0.

Iako pobeda nije ubedljiva, gotovo se ni u jednom momentu nije postavljalo pitanje pobednika.

Raspoloženi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su bili i Lebron (33 poena, devet skokova i devet asistencija) i Entoni Dejvis sa 32 (14 skokova, jedna sasistencija i ukradena lopta, šut iz igre 15/20), dok je kod Majamija, koji je bio oslabljen neigranjem povređenih Gorana Dragića i Bema Adebaja, Džimi Batler zabeležio 25 poena uz slab procenat šuta iz igre - 7/17.

Pokušao je Batleru da iz ddrugog plana pripomogne Keli Olinik sa 24 poena i devet skokova, ali je to bilo premalo od ekipe sa Floride da bi se suprostavila Lejkersima.

Tajler Hirou je imao 17, Kendrik Nan 13, a Džej Krauder 12, dok su u Los Anđelesu Ražon Rondo dodali 16, (10 asistencija), te Koldvel-Poup i Kajl Kuzma sa po 11 poena.

Jezeraši su se u prvom poluvremenu odlepili na +8 na krilima odličnog procenta šuta iz igre.

Treća četvrtina Majamija je bila odlična napadački sa 39 poena, što bi za većinu ekipa bilo pogubno, ali ne i za Lejkerse jer njihov napad nije stao.

Lejkersi su ubacili 35 i pred završnu deonicu i dalje držali dvocifrenu razliku u odnosu na rivala koji je tokom treće kaskao i 18 poena posle slobodnih bacanja Džejmsa za 82:64.

Majami je do isteka 36. minuta prepolovio taj zaostatak na devet slobodnjim bacanjima Hiroua, ali se u završnih 12 minuta ušlo sa 103:93.

Poenterski najslabija četvrta četvrtina više je odgovarala Lejkersima koji su svoju prednost samo održavali i do kraja je sačuvali za rutinsku pobedu pred nastavak serije za dva dana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Desetkovani Majami bez šanse, LeBron i Dejvis vode Lejkerse ka novoj tituli! (video)

Izvor: Sportske.net, 03.Okt.2020

"Jezeraši" pred istorijom...Košarkaši Los Anđeles Lejkersa upisali su i drugu pobedu u velikom finalu NBA lige, ovoga put su slavili sa 124:114...Majami je pred drugi meč dobio loše vesti, Goran Dragić i Bem Adebajo se nisu našli u protokolu zbog povreda koje su zaradili u prvom meču, pod znakom...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.