Duda: Otkazi pod pritiskom jačeg, očigledno je to NBA

Izvor: B92, 31.Avg.2017, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duda: Otkazi pod pritiskom jačeg, očigledno je to NBA

Proslavljeni košarkaški trener Dušan Ivković rekao je da će reprezentacija Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu biti izuzetno oslabljena.

Ipak, popularni Duda ocenjuje da je tim "izvanredno vođen i treniran".

"Naš tim je izuzetno oslabljen, nismo mogli ni da pretpostavimo. Povrede su deo sporta, to je viša sila. A bilo je i otkaza pod pritiskom nekog jačeg, očigledno je to u ovom slučaju NBA", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Ivković za N1.

Ivković je rekao da, kad bi se odvojio tim koji je otputovao na Evropsko prvenstvo i igrači koji neće učestvovati, ispada da najbolji igrači neće igrati.

Po njegovom mišljenju, veliki uspeh bi bio ulazak u polufinale i borba za medalju.

Ivković je imao reči hvale za selektora Aleksandra đorđevića, za kojeg je rekao da je "već sada veliki trener".

"Impresionirao me je Saša Đorđević koji nijednog momenta nije ni pokušao da uđe u alibi, već je rekao da se ambicije ne menjaju i da veruje u ovaj tim. Đorđević je počeo rano da igra i vrlo rano se nametnuo kao igrač pobednik. Razume igru i već sad je veliki trener", rekao je Ivković.

Evropsko prvenstvo koje se održava u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj počinje danas, a reprezentacija Srbije svoju prvu utakmicu igra sutra protiv Letonije.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.