Izvor: RTS, 18.Avg.2020, 16:27

Da li su sudije pomogle Klipersima i ”ukrale” pobedu Dončiću i Dalasu?

Jedan od najvećih favorita za NBA prsten, ekipa Los Anđeles Klipersa slavila je u prvom meču serije protiv Dalas Mevsa zahvaljujući dobroj igri u poslednjoj deonici, ali malo i uz pomoć arbitara.
Naime, sudije su isključile Kristapsa Porzingisa nakon što je on ušao u klinč sa Markusom Morisom, koji je prethodno bez ikakve potrebe rukama uhvatio i kratko držao najboljeg igrača utakmice >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Luku Dončića.

Letonac je ”skočio” da pomogne svom mlađem kolegi, ali je nakon smirivanja strasti i nestanka gužve ma terenu dobio drugu tehničku grešku, što je značilo i put u svlačionicu. Sve to dogodilo se na početku treće deonice.
U tom trenutku Dalas je imao prednost (71:66), bio bolji rival i u boljem ritmu, a nakon toga vođstvo i na kraju pobeda je otišla Klipersima (118:110), koji su poveli 1-0 u seriji.
Ipak, utisak je da je Porzingis prestrogo iskuljučen i da su sudije morale da imaju više osećaja u tom momentu. No, oni su se ipak odlučili za drastičniju meru i (in)direktno uticali na ishod meča.
Takav utisak imali su i komentatori i brojni analitičari širom SAD, ali i pojedini igrači na društvenim mrežama, među kojima je i Lebron Džejms.

”To je bilo vrlo nepravedno. Daj, čoveče”, napisao je ”kralj” uz emodži čoveka koji se udara šakom po čelu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.