Izvor: RTS, 13.Avg.2020, 21:49

Bogdanović raspucan za kraj, rekord karijere Bjelice u pobedi nad Lejkersima

Sakramento kingsi odigrali su poslednji meč u ovogodišnjem izdanju NBA lige. Kingsi su nadigrali Lejkerse sa 136:122. Srpski košarkaši Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica bili su raspoloženi, pa je tako Bogdan meč završio sa 27 poena i devet asistencija, a Nemanja sa 15 poena i 13 asistencija, što mu je rekord karijere.
Sakramento kingsi i Los Anđeles lejkersi odigrali su poslednje regularnog dela sezone >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << NBA.

Srpski košarkaši predvodili su Sakramento kingse do pobede nad državnim rivalom.
Bogdan Bogdanović ponovo je bio veoma raspoložen, pa je meč završio sa 27 poena, šest skokova i devet asistencija za 27 minuta provedenih na parketu.
Nemanja Bjelica u poslednjem meču ove sezone ostvario je rekord karijere po broju asistencija, imao ih je 13. Srpski košarkaš je za 32 minuta postigao još 15 poena i imao osam skokova.
Kingsi su još ranije ostali bez šansi za plejof, dok su Lejkersi obezbedili prvo mesto pred početak istog.
Zbog toga su viđene kombinovane postave, pogotovo kod Lejkersa, koji su igrali bez Dejvisa, Kuzme, Karusa i Poupa, dok je Lebron Džejms igrao nešto više od jedne četvrtine.
Najefikasniji u pobedi bio je Hild sa 28 poena, dok su se u redovima Lejkersa istakli Vejters sa 19 i Lebron sa 17 poena.
Lejkersi su bolje ušli u meč, trojke pogađali 8/13 i imali dvocifrenu prednost.
Ipak, Sakramento je u drugoj četvrtini potpuno nadoknadio prednost i serijom 26:8, i sam prešao u dvocifreno vođstvo.
Do kraja susreta Kingsi su povećavali prednost, koja je išla i preko 20 poena, uspešno odbijali nalete Lejkersa i upisali pobedu. Tim iz prestonice Kalifornije pogodio je 21 trojku na meču.
Sakramento i 14. uzastopnu sezonu završava bez učešća u plejofu, što je najgori učinak u NBA ligi.
Ove sezone, Kingsi su zabeležili 31 pobedu i 41 poraz, što ih stavlja na 12. mesto na tabeli Zapadne konferencije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kakva predstava srpskog tandema u Orlandu, "Bogi" i "Beli" srušili LeBrona i Lejkerse! (video)

Izvor: Sportske.net, 13.Avg.2020

Sakramento se kasno probudio...Košarkaši Sakramento Kingsa savladali su Los Anđeles Lejkerse u meču bez takmičarskog značaja, kako su "Jezeraši" overili prvo mesto na tabeli Zapada pred plej-of, dok su Kingsi ostali bez šansi za plasman u doigravanje..."Kraljevi" su slavili sa ubedljivih 136:122...

Nastavak na Sportske.net...

Da li su Bogdanović i Bjelica odigrali poslednje utakmice za Sakramento?

Izvor: B92, 14.Avg.2020, 18:18

Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelice možda su odigrali poslednji meč za Sakramento Kingse protiv Los Anđeles Lejkersa.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.