Izvor: MozzartSport.com, 09.Avg.2020, 12:24

Adetokunbo, Harden i Lebron MVP kandidati, Dončić skromno: Nisam ja igrač koji je najviše napredovao, gde je Grejem?

Na izbor NBA laureata utiče isključivo ligaški deo sezone, a u godini kada je Kovid-19 poremetio ustaljeni protokol i prepolovio prvu fazu takmičarske godine na dva dela, usaglašeno je da će na dodelu priznanja uticati nastupi pre lokauta

Kao što je bilo i očekivano, u konkurenciji za najkorisnijeg košarkaša lige obreli su se Janis Adetokunbo, Džejms Harden i Lebron Džejms. Grčki reprezentativac je brani epitet MVP-a iz prošle sezone, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Harden je laskavu titulu uživao godinu dana pre toga, dok je Kralj u četiri navrata bio najkorisniji igrač (2009, 2010, 2012, 2013), ali poslednji put pre sedam godina.

Janis je unapredio brojke u odnosu na prošlu takmičarsku godinu i sada prosečno beleži 29,6 poena, 13,7 skokova i 5,8 asistencija, a popravio je i procente šuta. Lebron odavno nije imao ovakvu sezonu. As Los Anđeles Lejkersa je na 25,7 poena, 10,6 asistencija i 7,9 skokova, a pored toga briljira i u defanzivi. Kada je reč o Hardenu, ili ga obožavate ili ga mrzite, ali njegove brojke moraju da se poštuju. Prosečno ubacuje 34,4 poena, a kada na to nakalemimo i 7,4 asistencija, odnsno 6,4 skoka, jasno je koliko “Brada” doprinosi igri Hjuston Rokeca.

Luka to me on MIP voting: “Who votes in this?”

Me: “Well, 100 of us, including me.”@luka7doncic: “Take me off the list and put @Devonte4Graham on there. I don’t deserve to be on there.”

Najuži izbor za MIP nagradu (igrač koji je najviše napredovao), čine Bam Adebajo, Brendon Ingram i Luka Dončić. Slovenački reprezentativac je nakon sinoćne pobede protiv Milvokija prvo sasuo gomilu pohvala na račun Janisa Adetokumba kroz reči: “On je MVP… On je paklen igrač, nemoguće ga je čuvati”, a onda je doveo u pitanje i svoju poziciju u užem izboru za MIP priznanje.

Luka to me on MIP voting: “Who votes in this?”

Me: “Well, 100 of us, including me.”@luka7doncic: “Take me off the list and put @Devonte4Graham on there. I don’t deserve to be on there.”

Upitao je sportskog novinara Breda Tauzenda ko sastavlja listu, a kada je dobio odgovor da to rade upravo ljudi iz Sedme sile drugih kolega Dončić je zatražio da bude uklonjen iz najužeg izbora.

“Skinite me sa liste i stavite Devontea Grejema, ja ne zaslužujem da budem ovde”, zatražio je košarkaš Dalas Meveriksa.

Grejem iza sebe ima fantastičnu individualnu sezonu u kojoj je pokazao da može da bude nosilac igre Šarlota. Ovo mu je druga godina u najjačoj ligi sveta, a razlika u brojkama je gotovo zapanjujuća. Sa 4,7 poena, 2,6 asistencija i 1,4 skoka Grejem je otišao na 18,2 poena, 7,5 završnih dodavanja i 3,4 uhvaćene lopte, uz 38,2 odsto pogođenih šuteva iz igre, te 37,3 odsto realizacije za tri poena, što takođe predstavlja značajan napredak u odnosu na debitantsku sezonu. Zato je mnogo prosto šokiralo što je Grejemovo ime ispalo iz najuže konkurencije...

Kada je reč o ostalim nagradama, za najboljeg defanzivca boriće se Janis Adetokunbo, Entoni Dejvis i Rudi Gober. Okršaj za najboljeg rukija vodiće Dža Morant, Kendrik Nan i Zajon Vilijamson, dok su Denis Šreder, Montrez Herel i Lu Vilijams kandidati za najboljeg šestog igrača. Najbolji trener ligaškog dela biće Nik Nurs (Toronto Reptors), Bili Donovan (Oklahoma Siti Tander) ili Majk Budenholzer (Milvoki Baks).

The three finalists for NBA Coach of the Year... Mike Budenholzer, Billy Donovan and Nick Nurse! pic.twitter.com/dOlUd1HAL0

The three finalists for #KiaMIP... @Bam1of1, @luka7doncic and @B_Ingram13! pic.twitter.com/IytIoDjn00

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: NBA,   Grčka

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.