Predsednik prinudno sleteo da bi preoteo premijerkin avion?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik "prinudno sleteo" da bi preoteo premijerkin avion?

KIJEV - Ukrajinska premijerka Julija Timošenko izjavila je da danas nije mogla da krene na vreme u posetu Moskvi jer je predsednik Viktor Juščenko, njen politički rival, bez njenog znanja uzeo vladin avion za potrebe svog puta.

Timošenkova je rekla novinarima, koji je prate na putu u Rusiju, gde sa tamošnjim zvaničnicima treba da razgovora o cenama snabdevanja gasom za 2009, da je Juščenko uzeo njen avion bez prethodne najave, da bi otputovao u zapadnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ukrajinu, javio je Rojters.

Julijin avion - rezervni

Iz kabineta ukrajinskog predsednika stiglo je objašnjenje da je avion kojim je Juščenko jutros putovao za Lavov zbog tehničkih problema morao da se vrati u Kijev, gde je šef države preseo u "rezervni" avion.

Juščenkov kabinet nije precizirao da je taj "rezervni" avion prvobitno bio namenjen za put premijera.

Međutim, Timošenkova sumnja da je tehnički kvar na predsednikovom avionu izmišljen, da bi se osujetili njeni razgovori u Moskvi, naveo je Itar-Tass.

Vlada je, u međuvremenu, uspela da pronađe čarter avion tako da je premijerka s malim zakašnjenjem, ipak, otputovala u Moskvu.

Senka novih izbora

Juščenko i Timošenkova, saveznici tokom "narandžaste" revolucije 2004. godine u Ukrajini, kojom je prozapadni predsednik došao na vlast, poslednjih godina se politički razmimoilaze, podsetila je britanska agencija.

Poslednja vladajuća koalicija se raspala prošlog meseca pošto su iz nje izašli Juščenkovi partneri. Ukoliko nova koalicija ne bude bila formirana ovog meseca, bivšoj sovjetskoj republici prete novi izbori.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.