Izvor: Piplmetar.rs, 30.Dec.2023, 02:30

Mesečni horoskop za januar donosi astrološkinja Helena Cupać

Na početku 2024. godine, Merkur se ponovo vraća u direktan smer, a pun Mesec u Lavu će se dogoditi krajem meseca. Šta to znači za nas, kroz mesečni horoskop za januar 2024. objasnila je astrološkinja Helena Cupać.

Piše: Helena Cupać
email: [email protected]
FB: Astrolog Helena Cupac
Ig: @astrolog.helena.cupac
Telefon: 060/40-777-09v
Mesečni horoskop za decembar 2023. po prognozi Helene Cupać Ovan Dragi Ovnovi,
Prva važna promena je >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << sam početak meseca kada Merkur krene direktno. Ovo će doneti olakšanje u komunikaciji i bržem donošenju odluka. Međutim, treba napomenuti da će Merkur i dalje biti u svojoj senci, pa se možda neće odmah osećati pun uticaj. Tek kada pređe u znak Jarca sredinom meseca, očekujte veći zamah, posebno u oblasti saradnje sa drugima. Ako se bavite poslom koji zahteva partnerstvo, ovo je vreme kada ćete moći ostvariti značajne korake napred.
Petog januara, Mars ulazi u vaše deseto polje, stavljajući karijeru u fokus. Bićete spremni da se istaknete i preuzmete više odgovornosti. Istaknućete se u poslovnom okruženju i tu je prilika za napredak u karijeri. Ako ste razmišljali o promeni posla, sada je vreme da razmislite o tome.
Jedanaestog januara, imamo mlad Mesec u vašoj desetoj kući, a 14. dana Merkur se pridružuje ostalim planetama u Jarcu. Ova kombinacija donosi fokus na vaše ciljeve i ambicije. Vreme je da razmislite o tome šta zaista želite postići u svojoj karijeri i kako ćete razviti svoje lične kvalitete kako biste to ostvarili. Možda ćete osećati potrebu da se više angažujete u duhovnom rastu i deljenju pozitivne energije sa drugima.
20. januara, Sunce ulazi u jedanaestu kuću, naglašavajući vaše prijateljske odnose. Ovo je vreme kada možete upoznati nove ljude i proširiti svoj društveni krug. Možda ćete dobiti podršku od prijatelja u ostvarivanju svojih ciljeva.
Zatim, 23. januara, Venera će doneti harmoniju u odnosu s autoritetima, bolju reputaciju, ugled i ovo je period kada možete napraviti značajne korake ka ostvarivanju vaših ciljeva.
Imamo pun Mesec, 25. januar, u vašem polju ljubavi, koji će akcentovati vašu kreativnost, talente i projekte. Ovo je vreme kada možete videti rezultate svojih napora i ostvariti svoje ciljeve.
Bik Dragi Bikovi,
Ulazimo u novi mesec sa značajnim promenama koje će uticati na vaš život. Drugog dana meseca, Merkur kreće direktno u vašem osmom polju, pridružujući se Veneri i Marsu. To će ubrzati stvari tokom prve polovine meseca, posebno nakon što Merkur pređe u znak Jarca.
Ovaj mesec donosi vam priliku da razmislite o procesu revitalizacije i promenama koje ste doživeli u poslednje vreme. 
Petog januara, Mars ulazi u vaše deveto polje, gde će se odigrati i mlad Mesec, jedanaestog dana, a Merkur stiže četrnaestog dana meseca. Možete započeti novo duhovno putovanje ili upoznati ljude sa sličnim interesovanjima. 
Dvadesetog januara, Sunce ulazi u vašu desetu kuću, stavljajući fokus na karijeru. Ovo je vreme kada ćete imati priliku da se istaknete i preuzmete više odgovornosti. možete preduzeti više rizika i iskoristiti prilike koje se pružaju. 
Venera, 23. januara,  ulazi u vaše deveto polje, donoseći energiju harmonije u oblasti učenja i duhovnog rasta. Možda ćete razviti strast prema novim interesovanjima ili upoznati nekoga sa kim delite intezivnu duhovnu konekciju. Sada možete istraživati nove oblasti znanja i uživati u svom duhovnom razvoju.
Na kraju, 25. januara imamo pun Mesec u vašoj četvrtoj kući, što može ukazivati na promene u porodičnoj situaciji, razmišljanje o fizičkom preseljenju ili promene u vašem domu. Ovo je vreme kada treba da se posvetite stvarima koje čine vaše okruženje prijatnijim i udobnijim.
Mesečni horoskop za januar 2024: Blizanci Dragi Blizanci,
Ulazimo u januar i prva važna vest je da će vaš vladar Merkur krenuti direktno drugog dana meseca. Merkur se kretao retrogradno, ali sada je vreme za promene. Budite proaktivni u izgradnji novih relacija ili oživljavanju postojećih. Venera će vam pomoći da stvorite harmonične odnose, kako u ljubavi, tako i u poslu.
Petog dana meseca, Mars ulazi u znak Jarca. Ova energija će vas podstaknuti da pročistite sve oblasti svog života. Fizičko čišćenje i organizacija prostora može biti korisna, ali isto tako i emocionalni detoks. Razmislite o stvarima koje više ne želite da nosite sa sobom, kako fizički, tako i emocionalno i mentalno. 
Mlad Mesec koji se dešava 11. dana januara, možda ste prošli kroz izazove, ali sada imate priliku da se oslobodite tereta i postanete nova verzija sebe. 
Sunce ulazi u znak Vodolije, 20. januara i ovo je vreme da istražite svoju duhovnost i povežete se sa ljudima iz različitih krajeva sveta. Širenje vaših vidika i učenje novih stvari će biti naglašeno.
23. januara, Venera u osmom polju, što može doneti strast i duboko emocionalno iskustvo u vašem ljubavnom životu.
Krajem meseca, tačnije 25. dana, imamo pun Mesec u vašem polju komunikacije, razmišljanja i učenja pa je pred vama period u kojem ćete doneti određene zaključke. Ukoliko ste u procesu učenja, ovo ćete privesdti kraju.
U ovom periodu, budite otvoreni za transformacije, kako na ličnom nivou, tako i u svojim odnosima i duhovnom razvoju. Očekuju vas značajne promene koje će vam omogućiti da rastete i napredujete na različitim poljima života.
Rak Dragi Rakovi,
Merkur ide direktno u vašu sedmu kuću, gde će se pridružiti Suncu i Plutonu. Iako se stvari polako pokreću, važno je da ne previdite detalje. Duboko kopajte i razmotrite da li su vam potrebne promene u vašim odnosima ili kako komunicirate. Ovo je vreme kada je pažnja na detaljima ključna, kako biste izbegli eventualne probleme.
Petog dana meseca, Mars ulazi u vaše polje odnosa, što će biti u centru pažnje tokom celog meseca. Takođe, 11. januara imamo nov mlad Mesec, a 14. januara Merkur ulazi u vaše sedmo polje. Tu je prilika za stvaranje nove dinamike u vašim odnosima. Razmislite o svojoj komunikaciji i načinu na koji slušate druge u odnosima. Ovo je vreme za novi početak, kako u vezi sa novim odnosima, tako i za obnavljanje postojećih.
Dvadesetog dana meseca, Sunce ulazi u vaše osmo polje, što može doneti povoljne finansijske prilike. Zatim, 23. januara, prvo Venera ulazi u vašu osmu kuću, a zatim i Pluton. Venera u sedmom polju može doneti ljubav, mir, harmoniju i popularnost u odnosima.
Pluton ulazi u vaše osmo polje, gde će ostati oko 20 godina. Najznačajniji trenuci obično se dešavaju u prvoj godini nakon što promeni znak. Sada ćete otkriti unutrašnju snagu koja vam omogućava da transformišete stare patnje i iznova se rodite kao nova osoba. Ovo je prilika za duboki introspektivan rad i donošenje promena tamo gde su potrebne.
Krajem meseca, tačnije 25. dana, imamo pun Mesec u vašoj drugoj kući, koja se odnosi na finansije i vrednosti. Ovo će osvetliti vaš finansijski sektor i možda ćete razmatrati promene kako biste bolje iskoristili svoje reurse i veštine.
Lav Dragi Lavovi,
Merkur će krenuti direktno, olakšavajući komunikaciju i polako pokrećući stvari napred. Jedno upozorenje: budite pedantni i pažljivo proverite sve, jer Merkur će ostati u svojoj senci do sredine meseca.
Ova planeta prelazi u vašu peto polje, pa je vreme da probudite svoje unutrašnje dete, da se igrate, zabavljate i uživate u životu. Takođe, ovo je povoljno vreme za razmišljanje o pokretanju posla ili lansiranju novih proizvoda.
Petog dana u mesecu, Mars ulazi u vašu šestu kuću, koja će biti u centru pažnje tokom ovog meseca. Takođe, jedanaestog januara imamo mlad Mesec u šestoj kući, a četrnaestog januara, Merkur prelazi u ovo vaše polje. Mars će pojačati vašu energiju i produktivnost. Iskoristite ovu priliku za unapređenje svog fizičkog blagostanja, razmatranje ishrane i vežbanja, kao i za pozitivne promene u radnom okruženju. Takođe, razmislite o volontiranju i pružanju pomoći drugima.
Dvadesetog januara, Sunce menja znak, stavljajući naglasak na vaše odnose i partnerstva. A 23. januara, Venera ulazi u vašu šesto polje, unoseći radost i zadovoljstvo u vašu svakodnevnu rutinu i posao. 
Krajem meseca, tačnije 25. dana, imamo pun Mesec u vašem znaku, Lavu. Ovaj pun Mesec vas inspirisati da razmislite o svojim željama i potrebama, i može dovesti do promena u vašim odnosima.
Mesečni horoskop za januar 2024: Devica Drage Device,
Vaša vladajuća planeta, Merkur, kreće direktno. Ovo je dobra vest jer će olakšati komunikaciju i postepeno pokretati stvari napred. Međutim, važno je napomenuti da se Merkur i dalje nalazi u svojoj senci do sredine meseca, što znači da treba da budete oprezni i temeljni u proveri svega što radite. 
Petog dana u mesecu, Mars ulazi u vašu petu kuću, što će doneti naglašenu kreativnost, zabavu i strast. Takođe, 11. januara imamo  mlad Mesec, a 14. januara, Merkur prelazi u petu kuću, što dodatno pojačava energiju u ovoj oblasti. Ovo je vreme da pronađete radost u svojim aktivnostima, da budete kreativni i da se posvetite novim počecima, bilo da je reč o romantičnim iskustvima, ljubavi ili novim projektima.
Dvadesetog  januara, Sunce menja znak, što stavlja naglasak na vaše zdravlje i radno okruženje. Ovo može doneti bolje radne uslove i priliku da pomognete drugima na različite načine.
Krajem meseca, planeta ljubavi ulazi u vaše peto polje, tako da vas očekuje period harmonije sa voljenom osobom, kao i prilika za ulazak u vezu za one koje su slobodni. Svakako, društveni život je bogatiji.
Imamo i pun Mesec u vašem dvanaestom polju, dvadeset i petog januara, što naglašava potrebu za tišinom i samoćom kako biste napunili svoje baterije i posvetili se dubljem duhovnom istraživanju. 
Vaga Drage Vage,
Planeta komunikacije će krenuti direktno drugog dana januara, ali pravi zamah i napredak verovatno ćete osetiti tek kada Merkur 14. januara pređe u znak Jarca. Zbog toga će biti važno da budete strpljivi i da pažljivo proverite sve što radite. To je tipično za Merkurov retrogradni period, i stoga je savet da budete izuzetno oprezni i da sve proverite kako biste izbegli moguće komplikacije.
U prvoj polovini ovog meseca, imamo Veneru i Merkura u vašoj trećoj kući, što otvara mnoge mogućnosti za komunikaciju, umrežavanje, pregovore i rešavanje stvari. Sve ono o čemu ste možda pregovarali ili razmišljali već neko vreme sada može doći do zaključka. Očekujte odgovore, rešenja i povoljno vreme za sve što se tiče prodaje, kupovine, medija, učenja i podučavanja.
Petog dana januara, Mars ulazi u vašu četvrtu kuću, stavljajući naglasak na oblast vašeg doma, porodice… Mlad Mesec, jedanaestog, zatim, četrnaestog januara,Merkur prelazi u vaše polje doma i ova kombinacija će vam pružiti priliku da se posvetite porodičnim odnosima i stabilnosti. Možda će biti potrebno da se posvetite popravkama, inovacijama ili promenama u vašem domu. Takođe, ovo je povoljno vreme za unapređenje odnosa sa članovima porodice i bolje razumevanje.
Krajem meseca, Sunce ulazi u vašu petu kuću. Ovo je vreme da se prepustite kreativnim projektima i uživate u životu u punoj meri.
Venera u četvrtom polju, od 23. januara, donosi harmoniju u vaš dom i porodične odnose. Takođe, ovo je vreme za poboljšanje okoline i dizajna vašeg doma.
Tu je i pun Mesec u vašoj jedanaestoj kući, 25. januar, koji će staviti akcenat na vaše društvene konekcije. Dani nakon toga će doneti promene u dinamici prijateljstava i otvoriti nove prilike za saradnju sa drugima.
Škorpija Drage Škorpije,
Prva važna vest je da će Merkur, planeta komunikacije, krenuti direktno drugog dana januara, ali to će se desiti u vasem drugom polju. To znaci da će se stvari postepeno pokrenuti tokom ovog meseca. Ipak, pravi zamah verovatno nećete osetiti sve do sredine meseca.
U prvom delu meseca, imamo Merkura, Veneru i Marsa u vasem drugom polju, što donosi povoljne aspekte za finansije. Ovo može značiti da ste spremni preduzeti akciju u vezi sa finansijskim prilikama, možda razmatrate pokretanje posla, samozapošljavanje ili rad na unapređenju proizvoda ili usluga. Venera donosi harmonične interakcije i povoljne pregovore u vezi sa finansijama.
Petog dana januara, Mars ulazi u vaše treće polje, a 11. januara imamo mlad Mesec, dok će se 14. januara Merkur pridružiti ovoj energiji. Ovo će usmeriti svu pažnju na vaše treće polje, koje se odnosi na društvene veze, mreženje, medije, komunikaciju, učenje i podučavanje. Mars donosi priliku za energično delovanje u ovom području, dok mlad Mesec označava nove početke, možda nova poznanstva ili spontana putovanja. Ovo je takođe povoljno vreme za uspešne pregovore i rešavanje nerešenih problema.
Od dvadesetog januara  je idealno vreme da osvežite svoje okruženje, dodate svetlije boje ili cveće u svoj dom i unesete više radosti u svoje okruženje.
Venera u trećem polju od 23. januara donosi harmoniju i ljubaznost u komunikaciji i odnosima s bliskim osobama, dok Pluton u četvrtoj kući ukazuje na mogućnost duboke transformacije u vezi sa osećajem sigurnosti i stabilnosti. Ovo može podrazumevati dublje razmišljanje o svojim korenima, porodici i prošlim iskustvima.
Pun Mesec u vašoj desetoj kući, krajem januara se odnosi na vašu karijeru i društveni status. To će dovesti do promena u vašem pravcu karijere i otvoriti nove profesionalne  prilike.
Mesečni horoskop za januar 2024: Strelac Dragi Strelčevi,
Prva vest je da će drugog dana meseca Merkur krenuti direktno. Ovo će se dogoditi u vašem znaku, Strelcu. 
Što se tiče vaših odnosa, Mars i Venera će veći deo meseca biti u vašem prvom polju, što donosi harmoniju i povoljne aspekte. Kao strastveni Strelac, uvek ste spremni biti proaktivni u odnosima. Nastavite da se borite za ono što želite i budite uporni, posebno u odnosima koji su vam važni.
Petog dana u mesecu, Mars će preći u vaše drugo polje, a 11. januara imaćete  mlad Mesec, dok će se 14. januara Merkur pridružiti u vašem drugom polju. Ovo će doneti snažnu energiju vezanu za vaše finansije, obilje i sposobnosti. Iako će možda biti potrebno malo vremena pre nego što stvari zaista počnu da se kreću napred, nemojte dozvoliti da vas to obeshrabri. Merkurova energija će vas inspirisati da preispitate svoje finansijske aspekte i pronađete nove prilike za izražavanje svojih talenata i sposobnosti. Ovo je takođe vreme za istraživanje novih prilika za poslovni rast i razvoj.
Sunce će ući u vaše treće polje, dvadesetog januara, ističući važnost komunikacije, putovanja i učenja. Ovo će vam omogućiti da se povežete s novim ljudima, učite i razmenjujete informacije.
Veliki trenutak dolazi 23. januara, kada će Venera ući u vaše drugo polje, a Pluton će preći u vaše treće polje. Venera će doneti priliku za finansijski napredak i podržati vašu kreativnost. Pluton će ostati u vašem trećem polju tokom narednih 20 godina, pružajući vam priliku da dublje razumete svoje misli i koncentraciju. Možete otkriti nove načine komunikacije i izražavanja svoje snage i moći rečima.
Dvadeset i petog januara, imaćemo pun Mesec u vašem devetom polju, što donosi potragu za smislom. Ovo je vreme da se fokusirate na duhovni rast i tražite odgovore na važna životna pitanja. 
Jarac Dragi Jarčevi,
Prva važna promena se odnosi na Merkura, koji će krenuti direktno drugog dana meseca, drugog januara. Iako se Merkurov retrogradni period neće potpuno završiti do sredine meseca, važno je da budete izuzetno pažljivi i temeljno proverite sve pre nego što nastavite sa važnim aktivnostima. Retrogradni Merkur može izazvati nesporazume ili propuštene detalje. Dakle, preporuka je da budete pedantni i da proverite sve što je neophodno kako biste izbegli potrebu za ponavljanjem poslova.
Sada, sa Merkurom direktnim u vašem dvanaestom polju i prisustvom Marsa, ovaj period je povoljan za introspekciju.
Nakon toga, dolazi do promene u dinamici, sa ulaskom Marsa u vaš znak petog januara, zajedno sa mladim Mesecom jedanaestog januara, i pridruživanjem Merkura četrnaestog januara. Ovo označava period ubrzanja i pozitivnih promena. Mars u vašem znaku donosi energiju i odlučnost da se posvetite svom fizičkom i mentalnom zdravlju. Merkur u vašem znaku podstiče razmišljanje o svojim ciljevima, aspiracijama i tome kako želite da organizujete svoj život u novoj godini.
Nakon toga, 20. januara, Sunce će ući u vaše polje novca, fokusirajući se na vaše finansije i otvarajući vrata za pregovore i obnovu u ovoj oblasti. Međutim, velika promena će se dogoditi 23. januara, kada Venera uđe u vaš znak, a Pluton pređe u vaš drugo polje. Venera donosi ljubav, harmoniju i pozitivne odnose sa drugima, dok Pluton obeležava transformaciju vaših finansija i vrednosti tokom narednih 20 godina. Ovo je vreme da istražite svoje skrivene potencijale i stvorite obilje u svom životu.
Pun Mesec 25. januara u vašem osmom polju naglašava zajedničke finansijske situacije i partnerske odnose, pružajući vam još jednu priliku za dubinsku transformaciju i obnavljanje. Sada je vreme da oslobodite stare obrasce i omogućite sebi da se ponovno rodi u osnaženoj verziji sebe.
Vodolija Drage Vodolije,
Merkur krenuti direktno drugog dana meseca, ali je preporuka da budete pažljivi i temeljno proverite sve pre nego što se upustite u važne aktivnosti kako biste izbegli dezinformacije ili dupli rad.
Na početku meseca, Mars ulazi u vaše dvanaesto polje, petog januara januara, a 11. januara imamo mlad Mesec. Ovo je vreme kada trebate pronaći mir i povući se iz spoljnog sveta. Meditacija i povezivanje sa unutrašnjim svetom su veoma preporučljivi. Mars će vas podstaći da usmerite svoju energiju ka duhovnom rastu, dok će Sunce pojačati vašu potragu za dubljim značenjem života, svrhom i ciljevima. Ovo je vreme za nove ideje, početke i autoanalizu.
Nakon toga, 20. januara, Sunce ulazi u vaš znak i otvara novi solarni ciklus, i sada ste vi u prvom planu. Nakon što ste uronili u svoj unutarnji svet, sada je vreme da se pokažete svetu, da delite svoje ciljeve i ambicije.
Venera ulazi u vaše dvanaesto polje, 23. januara, što može doneti ponovni susret sa osobama iz prošlosti ili doneti osećaj ljubavi i harmonije, posebno u duhovnom kontekstu. Moguće su i tajne veze.
Na kraju, 25. januara, imate pun Mesec u vašem sedmom polju, što će naglasiti aspekte vaših odnosa. Ovo može doneti promene u partnerskim odnosima, dublje razumevanje ili novo sagledavanje vaših veza. Vaša lična transformacija će takođe uticati na vaše odnose.
Mesečni horoskop za januar 2024: Ribe Drage Ribe,
Prva promena je da će Merkur krenuti direktno drugog dana januara. Iako će uticaj retrogradnog Merkura trajati sve do sredine meseca, važno je pažljivo proveriti sve pre nego što se upustite u važne aktivnosti kako biste izbegli potrebu za ponovnim radom. 
Nekoliko planeta u vašem desetom polju naglašava potrebu za traženjem dubljeg smisla u životu, postavljanjem pitanja o ciljevima, karijeri. Ovaj period donosi inspiraciju za izlazak iz zone komfora i preispitivanje svog životnog puta u profesionalnom smislu.
Nakon toga, Mars će ulazi u vaše jedanaesto polje, petog januara, a jedanaestog januara imate nov Mesec u istom polju, sa Merkurom, koji se pridružuje četrnaestog januara. Ovo je vreme kada biste trebali da se angažujete u društvenim relacijama, saradnji i radu sa ljudima. Mlad Mesec vam omogućava stvaranje novih kontakata, dok će Merkur poboljšati vašu komunikaciju. To su povoljni trenuci za realizaciju ciljeva i želja.
Dvadeset i trećeg januara Venera ulazi u vaše polje društvenih kontakata i možete očekivati harminizaciju odnosa sa prijateljima kao i promenu emotivnog odnosa uz pomoć nekog od njih.  
Na kraju, 25. januara, imate pun Mesec u vašem šestom polju, donosi  fokus na vaše zdravlje i blagostanje. Ovo je vreme da se posvetite svom fizičkom i mentalnom zdravlju, kao i da razmotrite promene u radnom okruženju.
Ganna Bozhko/GettyImagesPlus
Nastavite da čitate
?>



Opširnije

Pogledaj vesti o: Mesečni horoskop,   Horoskop - Ovan

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.