Nije gotovo - Junajtedu derbi sa Čelsijem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2017, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije gotovo - Junajtedu derbi sa Čelsijem

Čelsi pao na Old Trafordu, pa je trka za šampiona Premijer lige ponovo "otvorena". Totenhem sada zaostaje samo četiri boda.

Prvenstvo u Engleskoj nije odlučeno! Spasio ga je Mančester junajted!

Ekipa Žozea Murinja nadigrala je, zaustavila i apsolutno zasluženo pobedila Čelsi, koji je otputovao na Old Traford da "overi" titulu, ali će za nju, ipak, morati da prolije još znoja!

Golovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << fenomenalnog tinejdžera Markusa Rašforda u sedmom kao i odličnog Andera Erere u 49. minutu, Portugalčev tim zakomplikovao je sezonu gostima iz Londona: Junajted - Čelsi 2:0 (1:0)

Ovakvim epilogom, "plavci" su ostali na 75 osvojenih bodova i sada imaju samo četiri poena više od Totenhema, koji je drugi. Tim Antonija Kontea nije bio ni blizu remija, jer je gubio praktično od starta i nije uputio nijedan šut u okvir gola domaćih, suočen sa vrhunskom postavkom defanzivaca "đavola" i sa do kraja ostvarenim Murinjovim planom.

Portugalčeva radost, naravno, biće dvostruka. Sa jedne strane, naneo je izuzetno bolan poraz svom bivšem timu i uzdrmao ga u trci za titulu, a sa druge je vratio Junajted na peto mesto i potpuno nadmudrio Italijana.

Old Traford dugo je slavio nastup i igru domaćina, koja je podsetila na slavnije dane "crvenih đavola". I bez nespremnih Vejna Runija i Huana Mate, ali i bez Zlatana Ibrahimovića, koji je sedeo na klupi sve do 82. minuta, Murinjov tim je mogao i ubedljivije da pobedi.

Primera radi, Ešli Jang uputio je četiri udarca ka golu Čelsija, na kojem zbog neobičnog razloga nije bilo Tiba Kurtoe!

Sjajni Rašford, heroj ovog meča, postigao je gol posle kontre koju je započeo upravo Ander Erera, strelac drugog pogotka. Španac je na sredini terena očigledno rukom zaustavio loptu posle dodavanja našeg Nemanje Matića, ali je sudija Robert Medli pokazao da se igra nastavi.

Ni u tom minutu, kao ni kasnije, defanzivci Čelsija nisu imali rešenja za mladog napadača Junajteda, koji im je pravio ogromne probleme sve do 83. minuta, kada je napustio teren uz zagrljaj Žozea Murinja, kao i uz ovacije punog stadiona, koje je prethodno dobio i takođe sjajni Džesi Lingard.

Junajted će u nastavku sezone sa podjednakom pažnjom igrati na dva fronta, s obzirom na to da će biti fokusiran i na osvajanje Lige Evrope, da bi se tako lakše nego kroz prvenstvo vratio u Ligu šampiona. Sa druge strane, Čelsi ima povoljan raspored do kraja sezone, ali će ipak sa najvećim oprezom morati da uđe u predstojeće utakmice protiv Sautemptona, Evertona, Midlsbroa, Vest Broma, Votforda i Sanderlenda!

Istovremeno, Konte će morati da još pažljivije prati igre Totenhema, koji za sobom ima čak sedam uzastopnih pobeda i uz veliki, mančesterski vetar u leđa, dočekuje finiš sezone i mečeve protiv Kristal Palasa, Arsenala, Vest Hema, Junajteda, Lestera i Hala.

Liverpul iz "rova" vidi Ligu šampiona

Ekipa Jirgena Klopa odigrala izuzetno tvrd meč na gostovanju Vest Bromu, posle kojeg se popela na treće mesto tabele.

Liverpul je "životom" branio pobedu i odbranio je.

Svesni da nemaju pravo da kiksnu, igrači Jirgena Klopa ostvarili su jednu od potencijalno najznačajnijih pobeda u borbi za plasman u Ligu šampiona. Golom Roberta Firmina u nadoknadi prvog poluvremena, "Redsi" su stekli odlučujući gol prednosti, koju Vest Brom ni sa svih 11 igrača u napadu nije uspeo da "poništi". Vest Brom - Liverpul 0:1 (0:1)

Akcijom u tri poteza, momci sa Enfilda postavili su konačan rezultat i vratili se na treću poziciju tabele, na kojoj imaju 66 bodova - dva više od Mančester sitija, koji je odigrao utakmicu manje.

Centaršut Džejmsa Milnera iz "slobodnjaka", asistencija glavom Lukasa Leive i "mat" Brazilca ispostavio se dovoljnim za trijumf gostiju.

Milner je potom imao šansu da iz zicera u 57. minutu postavi velikih 0:2, ali je šutirao pored gola, kao i Alberto Moreno u nadoknadi, s tim da je Špančev promašaj veći, jer je poslao loptu ka potpuno praznom golu, sa oko 40 metara.

Za to vreme, čuvar mreže domaćih Ben Foster uveliko je bio na polovini Liverpula, gde je proveo kompletnu nadoknadu vremena, ali ni to nije bilo dovoljno domaćinu za izjednačenje. Ekipa Tonija Pjulisa prekasno je krenula na sve ili ništa, kada su "Redsi" već bili potpuno spremni za odbranu gola svom snagom.

Liverpul je ovim trijumfom produžio niz utakmica bez poraza na osam mečeva, a u narednom kolu igraće protiv Kristal Palasa na Enfildu.

Tabela: Čelsi (-1) 75, Totenhem (-1) 71, Liverpul 66, Siti (-1) 64, Junajted (-2) 60, Everton 57, Arsenal (-3) 54, VBA 44, Sautempton (-2) 40, Votford (-1) 40, Stouk 39, Lester (-1) 37, Vest Hem 37, Barnli 36, Kristal Palas (-1) 35, Bornmut 35, Hal 30, Svonsi 28, Midlsbro (-2) 24, Sanderlend (-1) 21.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.