Nemanja Matić: Za mene je „popi” cvet podsećanje na razaranje Srbije 1999. godine

Izvor: Vostok.rs, 05.Nov.2018, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemanja Matić: Za mene je „popi” cvet podsećanje na razaranje Srbije 1999. godine

Fudbaler Mančester Junajteda Nemanja Matić izjavio je da je bombardovanje Srbije 1999. godine razlog zašto nije nosio cvet maka u znak obeležavanja Dana stradanja britanskih vojnika u Prvom svetskom ratu.
Matić jedini na meču protiv Bornmuta nije nosio „popi”, nakon čega je izazvao lavinu komentara na Ostrvu, a sada je obrazložio da je to zato što je Britanija učestvovala u NATO bombardovanju Srbije. „U potpunosti razumem ljude koji nose „popije” i poštujem pravo svakog da to radi. Imam puno razumevanje za one koji su izgubili najmilije u konfliktu. Ipak, za mene je to podsećanje na napad koji sam doživeo kao dete, bio sam uplašeni 12-godišnjak iz Vrela, kada je moja zemlja bila razarana zbog bombi 1999”, rekao je Matić. Srpki reprezentativac kaže da, iako je ranije nosio cvet maka, sada oseća da je prava odluka da ga ne nosi više.         View this post on Instagram                   I recognise fully why people wear poppies, I totally respect everyone’s right to do so and I have total sympathy for anyone who has lost loved ones due to conflict. However, for me it is only a reminder of an attack that I felt personally as a young, frightened 12-year old boy living in Vrelo, as my country was devastated by the bombing of Serbia in 1999. Whilst I have done so previously, on reflection I now don't feel it is right for me to wear the poppy on my shirt. I do not want to undermine the poppy as a symbol of pride within Britain or offend anyone, however, we are all a product of our own upbringing and this is a personal choice for the reasons outlined. I hope everyone understands my reasons now that I have explained them and I can concentrate on helping the team in the games that lie ahead.
A post shared by Nemanja Matic (@nemanjamatic) on Nov 5, 2018 at 4:46am PST
„Ne želim da omalovažavam značaj „popija” kao simbola ponosa Britanije ili uvredim bilo koga, ali svi smo mi proizvod sopstvenog vaspitanja i ličnih izbora. Nadam se da će svi razumeti moje razloge i sada mogu da se koncentrišem kako da pomognem timu u narednim utakmicama”. Kako su ranije preneli mediji, Matić je odbio da posluša potez kluba i stavi cvet maka, bacivši ga na pod. Iz Mančester junajteda su samo kratko objavili da je Matić iz privatnnih razloga odbio da nosi „popi”.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Matić: Za mene je "popi" podsećanje na bombardovanje Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Nov.2018

Fudbaler Mančester Junajteda Nemanja Matić izjavio je da je bombardovanje Srbije 1999. godine razlog zašto nije nosio cvet maka u znak obeležavanja Dana stradanja britanskih vojnika u Prvom svetskom ratu...Matić jedini na meču protiv Bornmuta nije nosio "popi", nakon čega je izazvao lavinu komentara...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.