Murinjo o svemu: Kiši, Bregzitu, zlu, pištolju i Milanu

Izvor: N1 televizija, 06.Okt.2018, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murinjo o svemu: Kiši, Bregzitu, zlu, pištolju i Milanu

Menadžer Mančester Junajteda Žoze Murinjo bio je veoma inspirativan posle velikog preokreta njegovog tima i pobede nad Njukaslom (3:2), u osmom kolu Premijer lige.

Crveni đavoli su posle 10 minuta imali zaostatak od dva gola, ali su u drugom poluvremenu uspeli da se uzdignu i dođu do važnih bodova.

"Sećam se kad sam pobedio Liverpul na Enfildu sa 4:0. Njihovi navijači su u tim trenucima pevali onu njihovu pesmu, bio sam oduševljen time, a sada >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sam se našao u sličnoj situaciji kad je moj tim gubio 2:0. Njihov odnos je bio sjajan, ali to je zato što vole ovaj klub, koji svi mi predstavljamo sa ponosom. Ova pobeda je za njih i igrače, ne za mene", izjavio je Portugalac.

Murinjo je tokom meča morao da napravi određen promene kako bi tim reagovao. U 19. minutu ušao je Huan Mata, na poluvremenu Maruan Felaini, a zatim i Aleksis Sančes, strelac pobedonosnog gola.

"Rašford je bio tužan na terenu, Mektominej je bio prestravljen. Imali smo normalan razgovor u poluvremenu. Obećali smo jedni drugima da ćemo dati sve od sebe u nastavku, da ćemo igrati bez straha. Borili smo se i ne bi bio problem i da je meč završen 2:2".

400 - Man Utd's 3-2 victory over Newcastle was Jose Mourinho's 400th league win in his managerial career - P597 W400 D124 L73. Milestone. #MUNNEWpic.twitter.com/9STNRVYtbw

Portugalski stručnjak je protiv Njukasla upisao 400. pobedu u Premijer ligi, a to ga nije sprečilo da se ponovo osvrne na tretman kod medija.

"Previše je zla u svemu tome, a trebalo bi da bude lepo. Ovo je lov na jednog čoveka. Ipak, zreo sam čovek, umem da se nosim sa tim, iako mi izaziva tugu. Stvara se slika da sam kriv za sve. U ponedeljak idem u London i ako tamo bude padala kiša biće moja krivica. Ako sporazum oko Bregzita ne bude dobar i to će biti moja greška...".

Za kraj, Murinjo je govorio i o svom ugovoru sa Crvenim đavolima, pošto je uoči utakmice sa Njukaslom bilo priča da bi mogao da dobije otkaz.

"Imam ugovor do 2020. godine zato što su tako želeli ljudi iz kluba, a ne zato što sam im pretio pištoljem. Svi moraju da budu svesni da se usponi i padovi dešavaju. Pogledajte samo Milan. To je jedan od najvećih klubova sveta i nije normalno da je u situaciji u kojoj se trenutno nalazi. Ali to je tako. Dođu dobri periodi, pa zatim loši", zaključio je 55-godišnji strateg.

Junajted posle osam kola ima 13 bodova i zauzima osmo mesto na tabeli. Posle reprezentativne pauze očekuje ga derbi sa Čelsijem na Stamford Bridžu.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.