Žardim bodri svoje pulene: Bez bele zastavice! Idemo u napad, da postignemo jedan, pa još jedan gol...

Izvor: MozzartSport.com, 08.Maj.2017, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žardim bodri svoje pulene: Bez bele zastavice! Idemo u napad, da postignemo jedan, pa još jedan gol...

"Jako sam srećan i ponosan na svoje igrače. Kada je sezona počela, niko nije verovao da možemo da prođemo grupu", kaže Portugalac

Teško da je u nekom trenutku ove sezone Monako izgledao tako bespomoćno kao u nedavnom okršaju protiv Juventusa. Kneževi su samo u jednom kratkom periodu izgledali kao furija koja gazi redom po Francuskoj i pravi odlične rezultate u Ligi šampiona. Stara, dobra italijanska škola fudbala, a posebno Juventusova defanzivna akademija >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << učinila je da Monakov napad - zatrokira. 

Juventus iz prvog meča, odigranog na stadionu Luj II nosi dva gola prednosti i pobedu rezultatom 2:0. Teška situacija za Monako, ali Leonardo Žardim odbija da podigne belu zastavicu.

„Juventus nas je pobedio na naše kvalitete. Zato moramo da uradimo nešto veliko kako bismo prošli Juventus. Moramo da promenimo mnoge stvari u igri, jer ako budemo igrali istim stilom kao u prvom meču - rezultat će biti isti“, siguran je Žardim.

MOZZART KVOTE, Juventus - Monako: 1 (1,65), X (3,80), 2 (5,50)

Na pitanje da li je, lično, doživeo taktički poraz od Masimilijana Alegrija, koji je iskombinovao elemente sistema „3-4-3“ i napadačke formacije „4-4-2“ i tako potukao Monako, Žardim je imao zanimljiv odgovor:

„Fudbal je globalna stvar, ne može da se posmatra iz fizičkog, taktičkog ili psihološkog aspekta. Tu je veliki uticaj imalo iskustvo. Juventusov igrač s najmanjim brojem mečeva u Ligi šampiona izjednačen je s našim igračem koji ima najviše“, jasan je Žardim, ali dodaje:

„Moramo da napadnemo Juventus, ali i da ostanemo hladne glave. Da pokušamo da odigramo našu igru i postignemo gol u prvom poluvremenu. To bi moglo da nam unese snagu da napadnemo još jače u drugom delu. Iskreno, poraz u prvom meču je posledica nepreciznosti. Pogledao sam utakmicu još jednom. Šutirali smo ka golu, ali nam je preciznost bila nikakva“.

Time je, praktično, potvrdio da će odustati od svoje prepoznatljive formacije „4-4-2“.

„Moramo da promenimo nešto. Ako sve ostane isto - ništa neće da se promeni. Ali, cilj mora da ostane isti - da napadnemo gol. Gledajte, treba zapamtiti i to da smo mi bili primorani da izvezdemo najjači sastav protiv Nansija, dok Juventus to nije morao protiv Torina. Imaće više svežine od nas. U prvom meču Juventus je dobio mnogo defanzivnih duela, nadjačali su naše napadače. Juve ima odlične defanzivne kvalitete, snažne igrače i fantastičnog golmana, koji je zaustavio sve što smo uputili ka golu“.

Novinari su konstatovali da se Žardim nalazi u teškoj situaciju pred revanš meč polufinala Lige šampiona.

„Ne, zašto bih? Naprotiv, baš je dobra situacija za mene. Pogledajte koliko smo trenera imali na početku sezone, sada nas je ostalo četvorica. To je divno. Potrudićemo se da nam meč u utorak ne bude i poslednji u Ligi šampiona ove sezone. Jako sam srećan i ponosan na svoje igrače. Kada je sezona počela, niko nije verovao da možemo da prođemo grupu“.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.