Valensija zaustavila Kralja u Madridu: Barsa ima dve meč lopte! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 09.Maj.2015, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valensija zaustavila Kralja u Madridu: Barsa ima dve meč lopte! (VIDEO)

Madriđani remizirali na Santijago Bernabeuu sa Valensijom, pa je Barseloni dovoljna jedna pobeda u poslednja dva kola da dođe do 23. šampionskog trofeja - 2:2

Velike ambicije o povratku šampionske titule posle dve godine pauze na Santijago Bernabeu se ponovo gase, a za to je odgovorna sjajna Valensija, koja je u glavnom gradu Španije došla do jednog boda, a mogla je i do sva tri koja bi joj bila od presudne važnosti u borbi za plasman u Ligi šampiona - 2:2 (0:2). >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Valensija je imala sve u svojim rukama, već u 26. minutu vodila je sa 2:0 golovima Alkasera u 19. i Fuega u 26. minutu, a to vođstvo uspela je da sačuva zahvaljujući fantastičnom Dijegu Alvesu, koji je u drugom minutu nadoknade odbranio jedanaesterac Kristijanu Ronaldu.

I pored toga što nije igrao kako to želi armija više nego zahtevnih navijača Kraljevskog kluba, Real je uspeo da dođe do prilike da u finišu meča juri i sva tri boda.

Pepe je u 56. minutu nakon fantstičnog prekida Hamesa Rodrigeza smanjio rezultat na 2:1, dok je u 84. minutu Isko perfektnim projektilom poravnjao na 2:2.

U finišu meča se igralo "na nož"! Real je krenuo svim silama napred, što je otvorilo kontranapade Valensije, ali ni jedni ni drugi nisu bili dovoljno prisebni u odlučujućim trenucima, pa su mreže ostale netaknute do samog kraja.

Baselona se sada nalazi u idelnoj poziciji, ima četiri boda više i dva kola do kraja da ostvari jednu pobedu koja bi joj donela 23. šampionski trofej. Prvu meč loptu Katalonci će imati već narednog vikenda na Visente Kalderonu, a ako je propuste 23. maja će imati novi pokušaj protiv Deportiva.

PRIMERA, 36. kolo

Petak:

Eibar – Espanjol 0:2 (0:2)

/Serhio Garsija 29, Stuani 60/

Subota:

Granada – Kordoba 2:0 (1:0)

/Majns 45, El Arabi 68 penal/

Barselona – Real Sosijedad 2:0 (0:0)

/Nejmar 51, Pedro 85/

Real Madrid – Valensija 2:2 (0:2)

/Pepe 56, Isko 84 - Alkaser 19, Fuego 26/

22.00: Atletik Bilbao – Deportivo La Korunja

Nedelja:

12.00: Levante – Atletiko Madrid

17.00: Viljareal – Elče

19.00: Almerija – Malaga

21.00: Selta - Sevilja

Ponedeljak:

20.45: Rajo Valjekano – Hetafe

(FOTO: Action images)

FSV još nije prebrinuo muke oko opstanka, Minhen nije izgubio sve šanse da preživi u Cvajti. Kome će se uslišiti želja – nismo sigurni. Znamo samo da i Minhen 1860 mora da napadne, a da je to ipak druga najgora odbrana u ligi, pa se nadamo golovima na obe strane terena. Uostalom, na poslednja četiri meča FSV-a kod kuće rezultat je bio – 1:1.

U Pari Sen Žermenu svi su svesni toga da bi pobedom napravili  još jedan džinovski korak napred ka osvajanju šampionske titule. Genganu bodovi u ovom susretu praktično i nisu potrebni, jer ne može ni gore, ni dole. Ujedno, Gengan je stara mušterija Svetaca, koji su na svom terenu slavili u poslednjih pet međusobnih okršaja, sa samo jednim primljenim golom. Interesantno, u minula tri duela rezultat je bio 2:0. PSŽ je u seriji od sedam vezanih pobeda u Ligi 1.

Klipersi su u poslednjih pet dana doživeli nekoliko uspona i padova i sada im je potrebna sigurna pobeda na svom terenu. Prema nekim najavama Kris Pol bi posle dva meča pauze mogao da se vrati na teren, a s obzirom na to da su Klipersi uzeli jedan brejk, imaju dodatni vetar u leđa pred nastavak serije. Klipersi su izgubili samo jedan od poslednjih osam susreta sa Hjustonom kod kuće, pa je za očekivati da će i večeras biti viđena pobeda domaćina.

Sigurno smo da ste upoznati u aktuelnu situaciju u turskom šampionatu i gužvi na vrhu tabele kakva odavno nije viđena! Galatasaraj i Bešiktaš imaju po 64 boda, jedan manje Fenerbahče, a pet je kola do kraja. Lavovi čekaju Konju na svom terenu i očekujemo pravu goleadu, sa tri ili više golova. Da potkrepimo ove tvrdnje, Galata je u poslednja dva okršaja sa Konjom dala devet, a primila samo jedan gol, a u mečevima koje igraju dva tima generalno često dolazi ovaj tip...

Ovde se ne igra za rezultat. I RB Lajpcig i Sandhauzen će ostati drugoligaši i naredne sezone. A kada je suv kvalitet u pitanju nema sumnje da je RB Lajpcig mnogo kvalitetniji tim. Ali odmah da se ogradimo – Sandhauzen je opasno nezgodan gost. U kalendarskoj 2015. nije izgubio nijedno gostovanje. Ali RB Lajpcig je vezao četiri pobede kod kuće. Mogao bi i petu, a ako baš volite da se zaigrate uparite keca sa golom gostiju za potencijalno veliki dobitak.

Počinje plej-of! Ko je kakav bio u ligaškom delu prvenstva i u kavoj je formi igrao, nema mnogo veze kada krene plej-of. U doigravanju odlučuju nijanse, a Brentford je do ove šanse došao čudesnim raspletom u poslednjem kolu. Midlzbro je ciljao jedno od prva dva mesta, ali je morao da se zadovolji plej-ofom. U dva ligaška duela ove sezone, Boro je savladao Brentford 4:0 i 1:0, ali danas očekujemo drugačiji scenario. Verujemo da će se mreže tresti na obe strane. Midlzbro je kvalitetniji, ali Brentofrd je u boljem momentu i igra na svom terenu.

Mladi Japanac igra sjajno na šljaci i jedan je od favorita iz senke u Madridu gde je prošle godine dogurao do finala sa Nadalom. Sada mu na putu ka polufinalu stoji domaći adut David Ferer. Japanac vodi u međusobnim duelima protiv iskusnog Španca sa 7:4, ali poslednji put kada su se sastali u Akapulku, Ferer je slavio ubedljiv trijumf. Ferera nikada ne treba otpisati, a na ovakvu kvotu vredi verovati u njega.

Za Eibar ovo je meč sezone, u svakom smislu te reči! Izgubi li danas, Eibar bi vrlo verovatno „bućnuo“ u zonu ispadanja, pošto ima samo bod više od Deportiva, a tri od Granade. Mada je Eibar užasno loš domaćin (jedna pobeda i sedam poraza na svom terenu), danas mora da ide na sve ili ništa. Espanjol je tu gde jeste, u sigurnoj zoni i ne može ni gore, ni dole, pa će verovatno odigrati malo opuštenije. Probajte sa „kecom“.

Obe ekipe jure pobedu, ali iz različitih razloga. Livorno radi povratka u grupu ekipa koje idu u plej-of za viši rang takmičenja, a Virtus kako bi pobegao iz zone ispadanja. Međutim i jedni i drugi su u nezavidnoj formi – Livorno je vezao poet remija, poslednja tri rezultatom 1:1, odnosno ima jednu pobedu u poslednjih devet mečeva, dok je Virtus nanizao sedam mečeva bez pobede. Jedini dosadašnji okršaj dve ekipe završen je bez pobednika, ali vam mi toplo preporučujemo da zaobiđete ovu utakmicu.

Okršaj dva davljenika, u kojem bod prednosti ima Hamburger. Međutim, ako postoji tim koji je „penicilin“ Hamburgeru na njegovom terenu onda je to Frajburg! Naime, današnji domaćin nije savladao Frajburg pune četiri godine, a u tri navrata gosti su slavili. Uz to Hamburger igra jako loše kog kuće, ali se posle serije poraza i remija malo podigao i na jedvite jade savladao Augzburg. Na drugoj strani Frajburg je na poslednjih 11 utakmica u gostima ostvario samo jedan trijumf, ali danas bi mogla da se nastavi tradicija, a i ne mora... Zato, bolje izbegnite ovaj par...
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.