Ibanjez: Korak po korak do Lige šampiona

Izvor: Mondo, 09.Feb.2016, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ibanjez: Korak po korak do Lige šampiona

Argentinac iz Crvene zvezde za klupski sajt govorio je o tekućim pripremama i predstojećim ciljevima.

Foto: MN Press

Navijači Crvene zvezde već uveliko prave planove o takmičenju svog kluba u Ligi šampiona naredne sezone, međutim, igrači ne dozvoljavaju da ih ponese euforija.

Pripreme na Kipru privode se kraju, a Luis Ibanjez upozorava da je potrebno ići "korak po >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << korak". Prvo sledi Mladost iz Lučana, pa "večiti derbi", tu je i plej-of, a tek onda kvalifikacije za evropska takmičenja.

"Mislimo samo na prvo prolećno kolo. Znamo koliko je derbi bitna utakmica, to je naš najveći rival i najveća utakmica koju imamo u prvenstvu, ali idemo korak po korak. Sada moramo misliti samo na Mladost. Što se tiče leta, nadam se da ćemo biti prvaci države i da ćemo uspeti da se kvalifikujemo u Ligu šampiona. Igrao sam Ligu šampiona dva puta i znam da neće biti lako. Protivnici su jako teški i biće teško stići do tog takmičenja, najjačeg koje postoji u fudbalu. Daćemo sve od sebe, a biću zadovoljan i ako uđemo u grupu Lige Evrope", poručio je Ibanjez za klupski sajt.

Ekipa crveno-belih ponovo je u kompletnom sastavu na treninzima, pošto se Vukašin Jovanović priključio pripremama, a Marko Petković oporavio od lakše povrede zgloba.

"Najbitnije je da nema povreda i da smo svi zdravi. Važno je da svi budemo konkurentni kako za prijateljske utakmice, tako i za one zvanične, i zato se nadam da ćemo nastaviti ovako kako smo počeli i da ćemo svi spremni dočekati početak sezone", priželjkuje Argentinac.

"Meni su pripreme veoma značajne. Letos ih nisam obavljao sa ekipom, i bilo mi je neophodno neko vreme kako bih počeo da pružam dobre partije. Verujem da ću nakon ovih priprema biti spreman", dodao je bek crveno-belih.

Ibanjez, za razliku od ostalih stranaca, nije imao problem u komunikaciji sa saigračima, pošto je godinama igrao za zagrebački Dinamo. I oni koji znaju engleski jezik lakše se prilagode, međutim, Brazilac Edson da Silva je naišao na jezičku barijeru, pa se ostali igrači trude da mu pomognu i olakšaju proces uklapanja u novu sredinu.

"Odigrao je samo jednu utakmicu do sada. Teško mu je zbog jezičke barijere, ali trudimo se svi koliko možemo da mu pomognemo. Nadam se da će se što pre uklopiti kako bi i on nama pomogao na terenu. Meni je kada sam dolazio bilo lakše jer poznajem jezik. Momci su me prihvatili super, nisam očekivao da će biti tako dobro i da ćemo napraviti tako dobru atmosferu u svlačionici, pogotovo zbog finansijske situacije koja nas je pogodila. Zahvalio bih se saigračima i navijačima na lepim rečima koje smo uvek dobijali", istakao je Ibanjez.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.