Da li ste spremni za ligu jaču od Lige šampiona?! Poznato je sve!

Izvor: Sportske.net, 20.Okt.2020, 18:22

Da li ste spremni za ligu jaču od Lige šampiona?! Poznato je sve!

Počelo je!

Da li je Liga šampiona ušla u svoju poslednju fazu? Da li će FIFA konačno nadjačati UEFA i u klupskom fudbalu?

Po svemu sudeći - hoće!

Skaj sport je danas prvi lansirao bombu - Liverpul i Mančester Junajted su prvi klubovi koji su spremni da podrže ideju FIFA o posebnoj, novoj ligi u Evropi.

U pitanju je - Evropska Premijer liga, a FIFA planira žestok >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << udarac UEFA i ima budžet od čak šest milijardi evra.

Plan FIFA je da privuče najjače klubove u Evropi, naravno, iz ligi petica, iz - Engleske, Španije, Italije, Nemačke i Francuske i da startuje već početkom 2022. godine.

Izvor blizak FIFA otkrio je za Skaj sport da je plan da u Premijer ligi Evrope učestvuje 16 ili 18 klubova i da se održava tokom regularnog dela sezone.

Najbolje plasirani timovi bi obezbedili plasman u nokaut fazu, koja bi bila turnirkog formata i pobednik bi dobio na stotine miliona evra.

Skaj sport otkriva da su pored Liverpula i Junajteda, koji prednjače i vode kolo sa FIFA, tu još i - Arsenal, Čelsi, Mančester Siti i Totenhem, dakle - engleska velika šestorka.

Očekuje se da bi poziv dobili i Barselona, Real Madrid i Atletiko Madrid, te Juventus, PSŽ i Bajern Minhen.

Svaki tim bi odigrao minimum 30 evropskih mečeva, pošto bi se igralo i kod kuće i u gostima.

FIFA bi na ovaj način pokušala da "ugasi" UEFA Ligu šampiona, najjače takmičenje u ovom formatu još od 1993. godine.

UEFA nije deo ove priče, nije tajna da odnosi sa FIFA nisu najbolji, ali za sada nema dalji potvrda.

Mi smo probali da izdvojimo 16 najjačih klubova koji bi igrali u ovom takmičenju.

Liverpul, Mančester Junajted, Arsenal, Čelsi, Mančester Siti, Totenhem, Barselona, Real Madrid, Atletiko Madrid, Sevilja, Juventus, Inter, Milan, PSŽ, Bajern Minhen, Borusija Dortmund, a tu su kao opcije svakako i klubovi poput Napolija, Rome, Porta, Ajaksa, RB Lajpciga...

Šta vi mislite o ovoj ideji?
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.