Izvor: MozzartSport.com, 20.Okt.2020, 16:36

BOMBA! Liverpul i Mančester Junajted ulaze u Evropsku premijer ligu od pet milijardi evra

Kandidati su i Arsenal, Mančester Siti, Čelsi i Totenhem, klubovi iz Španije, Italije, Nemačke i Francuske

Evropski fudbal možda nikad više neće biti isti!

Bogati žele još bogatije takmičenje od UEFA Lige šampiona i spremni su da, u saradnji sa FIFA, osnuju novo takmičenje pod imenom Evropska premijer liga u kojoj bi učestvovala samo elita iz najjačih evropskih liga.

Liverpul i >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Mančester Junajted su prvi koji su dali zeleno svetlo za osnivanje takmičenja i spremni su da učestvuju u njemu, a slično raspoloženje je i u Arsenalu, Čelsiju, Mančester Sitiju i Totenhemu.

Izvori Skaja javljaju i da je spremna finansijska konstrukcija i da bi budžet novog elitnog takmičenja iznosio šest milijardi dolara! U prevodu, nešto više od pet milijardi evra. Sredstva bi kroz neku vrstu zajma obezbedila američka multiinvesticiona banka Džej Pi Morgan, kojoj bi se novac vratio kroz TV prava. Kao ključni faktor u osnivanju Evropske premijer lige se navode španska investiciona kompanija "Key Capital Partners" i Realov predsednik Florentino Perez.

Pored engleskih, za novo takmičenje su zainteresovani i klubovi iz Španije, Italije, Nemačke i Francuske, koji su u pregovorima da uđu u osnivački bord takmičenja. Jedan od najvećih protivnika novog takmičenja je minhenski Bajern.

Skaj javlja da bi pet engleskih klubova imalo zagarantovana mesta u novom takmičenju koje bi startovalo početkom 2022. godine.

Izvori Skaja javljaju da će organizaciju novog takmičenja kao partner podržati FIFA i da bi ukupno 18 klubova trebalo da učestvuje u prvoj sezoni. Najveći protivnik Evropske premijer lige će biti UEFA, čije primarno takmičenje Liga šampiona bi mogla da ostane u senci novog takmičenja i da izgubi na rejtingu i zaradi. Odavno je poznato da UEFA i FIFA nisu u dobrim odnosima i da svetska fudbalska federacija zavidi evropskoj na Ligi šampiona i novcu koje donosi ovo takmičenje.

Što se kalendara tiče, mečevi bi se igrali tokom sezone. Najbolje plasirani timovi bi potom igrali u nokaut fazi iz koje bi došao konačni pobednik, koji bi na kraju inkasirao nagradu vrednu nekoliko stotina miliona evra. Klubovi bi na početku dobili i ogromne "bonuse dobrodošlice" za samo učešće, a visina bonusa bi bila određena na osnovu rejtinga i aktuelne moći klubova. Procene su da bi najveći novac na početku inkasirali Real Madrid i Mančester Junajted.

Zvanična najava osnivanja novog takmičenja bi mogla da usledi već do kraja ovog meseca iako konačni spisak učesnika još nije poznat.

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FIFA menja fudbal – novi projekat vredan 6.000.000.000

Izvor: B92, 20.Okt.2020

Fudbalski klubovi Mančester junajted i Liverpul u pregovorima su oko prelaska u "Evropsku premijer ligu"...Kako prenose britanski mediji, "EPL" bi uključivala najveće evropske klubove, koji bi za početak imali na raspolaganju finansijski paket od 6 milijardi dolara...Ceo projekat podržava FIFA,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.