FIFA menja fudbal – novi projekat vredan 6.000.000.000

Izvor: B92, 20.Okt.2020, 17:44

FIFA menja fudbal – novi projekat vredan 6.000.000.000

Fudbalski klubovi Mančester junajted i Liverpul u pregovorima su oko prelaska u "Evropsku premijer ligu".

Kako prenose britanski mediji, "EPL" bi uključivala najveće evropske klubove, koji bi za početak imali na raspolaganju finansijski paket od 6 milijardi dolara.

Ceo projekat podržava FIFA, a pominje se da su trenutno u pregovorima sa više od 12 klubova iz Engleske, Nemačke, Francuske, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Italije i Španije.

Očekuje se da liga bude brojala 18 timova, da termini budu "klasični termini evropskog fudbala", dok je početak planiran za 2022. godinu.

Najbolji timovi lige završnicu će okončati putem plej-ofa, a nagradni fond za najuspešnije biće u visini od nekoliko stotina miliona.

Neimenovan izvor kojeg navode mediji je istakao da osnivanje "Evropske premijer lige" može da "potencijalno bude najbitniji detalj u svetu fudbala u narednih par decenija".

Spekuliše se da bi timovi koji bi iz Engleske ušli u ovaj projekat bili, pored Junajteda i Liverpula, bili Arsenal, Čelsi, Mančester siti i Totenhem.

Podsetimo, "đavoli" i "redsi" su prethodno bili inicijatori velikog projekta "Big Picture" u Premijer ligi, ali je nihova inicijativa ekspresno ugašena.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.