Brakočević: Čast je biti najbolja u Ligi šampiona, novi cilj je ulazak u Kuću slavnih!

Izvor: Blic, 23.Jun.2013, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brakočević: Čast je biti najbolja u Ligi šampiona, novi cilj je ulazak u Kuću slavnih!

Samo je nebo iznad Jovane Brakočević. Šampionka Evrope sa reprezentacijom Srbije, s klubom Vakifbanka iz Istanbula osvojila je Ligu šampiona, prvenstvo i Kup Turske, a za krunu sezone proglašena je za najbolju igračicu elitnog evropskog takmičenja.

Šarmantna Zrenjaninka priznaje da nije očekivala ovakav uspon, odnosno da su, za razliku od trofeja, individualna priznanja došla neočekivano.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
- Prvo nisam mogla da verujem da sam nominovana za najbolju odbojkašicu Lige šampiona, a zatim mi je neverovatno delovalo da sam izabrana kao najbolja. Kako sve doživljavam? Kao izuzetnu čast - rekla je Jovana za „Blic“.

Ona, ipak, ističe da je na početku karijere očekivala i lični uspeh.

- Oduvek sam priželjkivala, težila ka tome i isplatilo mi se. Kada krećete u profesionalne vode, onda morate da imate zacrtani cilj. Išla sam postepeno, da se popnem što više, i uspela sam na kraju. Međutim, čvrsto sam na zemlji jer biti najbolji jeste termin koji varira, nije stabilan. Ovim priznanjem dobila sam podstrek za nastavak karijere.

Sledeći cilj je ulazak u Kuću slavnih, poput legendarnog Vladimira Grbića.

- Da, to mi je novi cilj, Volela bih da tako bude. Samo nemojte da mi dajete epitet legende jer je to previše.

O turskoj odbojci Brakočevićeva priča sve najlepše.

Na Sejšelima sa dečkom Marčelom

Deo jednoipomesečnog odmora, Jovana Brakočević je provela na Sejšelima sa dečkom Marčelom.

- Neočekivano smo imali dug odmor. Bilo nam je lepo, ali je još lepše ponovo videti porodicu i prijatelje. Imam obavezu da u obilasku najdražih nadoknadim izgubljeno tokom protekle godine.

- Iza nas je fenomenalna sezona, čak 47 utakmica bez poraza. Radili smo na vrhunskom nivou, napredovali, nemam nikakvih zamerki. Osvojili smo sve što se moglo osvojiti. Generalno, u Turskoj je mnogo više navijača na tribinama na ženskoj nego na muškoj odbojci. Lepo sam primljena od saigračica, uprave kluba, javnosti i navijača, u klubu vlada zdrava atmosfera, zaista se lepo osećam.

U Istanbulu, gradu od 16 miliona stanovnika, Jovani jedino smeta saobraćaj.

- Da, velika je gužva u saobraćaju, svakodnevno izgubim po dva, tri sata kada prelazim u evropski deo grada. Nekada bih sebi skratila muke i ostala u Sportskom centru do narednog treninga.

A na pitanje kako na jednu od naših najlepših sportistkinja reaguju Turci, ona odgovara sa:

- Pitajte Turke.

Došlo je i vreme za reprezentaciju. Slede pripreme za Gran pri (od 2. do 18. avgusta u japanskom Saporu) i Evropsko prvenstvo u Nemačkoj i Švajcarskoj (od 6. do 14. septembra), na kojem Srbija brani titulu.

- Sutra se selimo u Kranjsku Goru na dvonedeljne pripreme. Teško je reći šta očekujemo na šampionatu, uvek je teško odbraniti nego osvojiti. Trenutno, na startu rada, ličimo na kadetski uzrast, a naš mentalitet kaže da je svaki plasman osim onog na pobedničkom postolju - neuspeh. Ne slažem se s tim, treba da igramo dobro i da uživamo - zaključila je Jovana.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.