Bajern „zgromio” Hamburger sa 6:0, treći poraz Dortmunda

Izvor: Sportski Žurnal, 12.Mar.2011, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajern „zgromio” Hamburger sa 6:0, treći poraz Dortmunda

Bajern iz Minhena ubedljivo je pobedio Hamburger na svom terenu sa 6:0 u utakmici 26. kola Bundeslige. Blistao je Arjen Roben koji je postigao het–trik, a u strelce su se još upisali Frank Riberi i Tomas Miler. Poslednji pogodak na meču na Alijanc areni bio je autogol Hajka Vestermana.

Ovo je vrlo bitan trijumf Bavaraca u borbi za Ligu šampiona. Ako je tim iz Minhena „u elementu” malo koja ekipa u Nemačkoj, ali i šire, može da im se suprotstavi. Glavni problem ekipe koju sa klupe predvodi Luj Van Gal je konstantnost, jer da u kontinuitetu igraju ovako kao protiv HSV–a, ni titula ne bi bila tako daleko. Ovako, Borusija je daleko odmakla na vrhu tabele.
Kada smo već kod lidera iz Dortmunda, on je doživeo treći poraz u šampionatu Milioneri su kao gosti poraženi od Hofenhajma sa 1:0, ali to neće ugroziti vodeću poziciju na kojoj se odavno nalaze. Jedini gol postigao je reprezentativac BiH Vedad Ibišević u 63. minutu.
Šalke je nošen na krilima pobede u Ligi šampiona protiv Valensije i plasmana u četvrtfinale tog takmičenja bio bolji od Ajntrahta iz Frankfurta. Pobedu domaćinu doneli su Hurado i Haristeas, dok je...

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.