Izvor: Nezavisne Novine, 13.Apr.2016, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atletiko - Barselona 2:0, Benfika - Bajern 2:2 (UŽIVO)

Preostalo je da saznamo imena preostala dva učesnika polufinala Lige šampiona.

Među četiri najbolja kluba već su prošli Real Madrid, koji je het-trikom Kristijana Ronalda izbacio Volfsburg (3:0, 0:2), i Pari Sen Žermen, kome je, poslije 2:2 u Parizu, presudio udarac Kevina De Brujnea veziste Mančester Sitija.

Žrijeb za polufinale održaće se u petak od 12 sati u NIonu, a kuglice će izvlačiti najtrofejniji srpski fudbaler Dejan Stanković. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

Finale je na programu 28. maja u Milanu.

Atletiko Madrid: Oblak – Luis, Godin, Ernandez, Huanfran – Saul, Fernandez, Gabi, Koke – Karasko, Grizman

Barselona: Ter Stegen – Alba, Masćerano, Pike, Alves – Inijesta, Buskets, Rakitić – Nejmar, Suares, Mesi

Atletiko je u uvodnih pet minuta imao već dvije prilike da stigne do rezultata koji ga vodi dalje. Najprije je kapiten Jorgandžija Gabi u trećem minutu sa desetak metara šutirao snažno iznad prečke, da bi već u sljedećem napadu Karasko pokušao distance, ali pravo u Ter Stegena.

Ekipa Dijega Ćola Simeonea nastavila je u istom ritmu, a nova prilika viđena je u sedmom minutu. Poslije akcije i centaršuta sa lijevog boka, Antoan Grizman pokušava glavom sa desetak metara, a Nijemac je ponovo dobro postavljen.

U narednih dvadsetak minuta nije bilo previše uzbuđenja, zbog nešto grublje igre i većeg broja faulova, sem trka Lionela Mesija u maniru desnog beka – kada se vratio gotovo 80 metara i zaustavio napad rivala. Prvu sumnjivu situaciju vidjeli smo u 28. minutu, kada je čini se, Đerar Pike rukama zaustavio prodor Karaska, sa zemlje, ali Nikola Ricoli je smatrao da penala nije bilo.

Međutim, u 36. minutu Jorgandžije stižu do zaslužene prednosti. Saul je još jednom prošao po desnom krilu, ovoga puta uputivši divan centaršut spoljnom na prvu stativu, a Antoan Grizman još bolje reagovao i poslao loptu u bliže rašlje – 1:0.

Benfika: Ederson – Almeida, Lindelof, Žardel, Eliseu – Fejsa, Renato, Salvio, Karsela-Gonzales – Pici – Himenes

Bajern Minhen: Nojer – Lam, Kimih, Martinez, Alaba – Vidal, Alonso, Alkantara – Riberi, Daglas Kosta – Miler

I početak duela u Lisabonu, poslije sjajne koreografije i leta klupskog orla, počeo je šansom za domaćina. Kimik je oborio Himenesa na dvadesetak metara od gola, Eliseu pokušao lukavo ispod zida, a lopta završila zamalo pored stative u korneru. Na drugoj strani, prvu pokušaj za goste imao je Havi Martines.

Bavarcima nije trebalo previše vremena da preuzmu kontrolu i počnu da prijete u talasima, ali su pokušaji Artura Vidala i, i Tomasa Milera, prvog glavom, a drugog iz voleja, bili nedovoljni da se savlada Ederson. Kazna je stigla u 27. minutu, poslije velike konfuzije u zadnjoj liniji tima Pepa Gvardiole i kiksa Manuela Nojera.

Eliseu je poslao dugačku loptu na peterac, Kimik i Havi Martines su pustili loptu svom golmanu, ali je se on bacio metar pored nje, a to kaznio Raul Himenes i glavom pogodio praznu mrežu – 1:0.

Isti igrač pokušao je i nekoliko minuta kasnije, poslije nove statične reakcije odbrane gostiju, ali je ovoga puta dosta slabo šutirao, pa je Nojer zaustavio njegov udarac. Ipak, ponovo je Bajern preuzeo kontrolu i u 38. minutu uspio da učini da na odmor ne ode sa golom zaostatak.

Poslije centaršuta sa lijevog boka, Ederson je izboksovao loptu i završio na zemlji, ali je poslao pravo na nogu Artura Vidala – koji je sa ivice kaznenog zakucava u praznu mrežu iz voleja – 1:1.

Gvardiola je po svaku cijenu želio da izbjegne ono što se desilo u prvom dijelu meča, pa je Bajern od starta nastavka zaigrao snažnije i agresivnije, da bi već u 52. minutu praktično riješio pitanje pobjednika ovog dvomeča. Sabi Alonso je odlično izveo korner na drugu stativu, Havi Martines glavom poslao loptu na bližu, odakle Tomas Miler uklizava i šalje je uz stativu za preokret – 1:2.

Bavarci su spuštali 'gas' kako se susret bližio 90 minuta, što su 'Orlovi' iskoristili i uspjeli iz kontre da stignu do izjednačenja. Martines je morao da ruši Gonkala Guedesa, koji je krenuo pravo na gol, ali je Taliska savršeno izveo slobodnjak – sa dvadeset metara desno iskosa – pogodivši same rašlje – 2:2.

Atletiko Madrid – Barselona 2:0,

Benfika – Bajern Minhen 2:2.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.