Adetokumbo dominirao protiv Voriorsa, Durent izbačen

Izvor: B92, 30.Mar.2018, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Adetokumbo dominirao protiv Voriorsa, Durent izbačen

Košarkaši Milvoki Baksa sigurnim koracima idu ka plej-ofu, jer su u noći između četvrtka i petka pobedili šampiona NBA lige Golden Stejt Voriorse 116:107.

Detroit Pistonsi su bili bolji od Vašington Vizardsa 103:92 i pokušavaju da se domognu upravo mesta koje drže Janis Adetokumbo i ekipa.

U još jednoj zanimljivoj utakmici i derbiju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zapadne konferencije San Antonio Sparsi su savladali Oklahoma Siti Tandere sa 103:99.

U timu Voriorsa Kevin Durent neće po lepom pamtiti povratak na teren posle povrede. KD je zbog rasprave sa sudijom zaradio isključenje u meču u kom je na drugoj strani dominirao Janis Adetokumbo.

Grk je ubacio 32 poena za tek drugu pobedu Baksa nad Voriorsima u prethodnih deset okršaja. Voriorsi su održavali korak za Milvokijem do poluvremena, da bi u trećoj četvrtini potpuno potonuli.

Baksi su je završili sa 20 poena prednosti i male su šanse bile za povratak "Ratnika" bez Durenta, Tompsona, Karija i sa još rovitim Drejmondom Grinom.

Šampioni su uspeli da do kraja smanje zaostatak, ali ne i da preokrenu. Osim Adetokumba, Kris Midlton je odigrao dobar meč sa 23 poena, a u Voriorsima je najbolji bio Kvin Kuk sa 30 koševa, dok je Durent ubacio deset do isključenja.

Tanderi nisu uspeli da kod kuće pobede San Antonio Sparse u vrlo turbulentoj sezoni tima Grega Popovića. Promenljiva forma, čekanje na Kavaja Lenarda, godine ključnih pojedinaca ekipe, nisu previše smetali "Mamuzama" da upišu trijumf nad ekipom u kojoj je Pol Džordž ubacio 26 poena, a Rasel Vestbruk imao 19 poena i 11 skokova.

Momak koji je preuzeo lidersku ulogu u San Antoniju Lamarkus Oldridž je to uradio i ovog puta i sa 25 koševa je bio najbolji u svom timu.

Pratio ga je Peti Mils sa 14 postignutih poena. Oklahoma je bila u igri sve do poslednjih pedesetak sekundi kada je Pol Džordž pogodio oba slobodna bacanja za 96:97.

Oldridž u narednom napadu zakucava posle prolaza, a Mils sa linije penala potom samo potvrđuje pobedu.

U preostala dva meča večeri Detroit Pistonsi su i bez Blejka Grifina pobedili peti put u poslednjih šest utakmica, a Majami Hit je pobedio Čikago Bulse sa 103:92 . Ovog puta su savladani Vašington Vizardsi sa 103:92 uz izvrsnu igru Andrea Dramonda.

Centar Pistonsa je ubacio 24 poena i uhvatio 23 skoka. Pošto su oba tima loše šutirala sa spoljnih pozicija, prevlast u reketu je pravila razliku.

Džoš Ričardson je predvodio "Vrelinu" sa 22 poena, 17 je dodao Goran Dragić, a na drugoj strani su bili najefikasnij Nvaba sa 15 i Vonle sa 14 poena.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sparsi bolji od Tandera, novi poraz Voriorsa

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Mar.2018

Košarkaši San Antonio Spursa savladali su Oklahoma City Thunder sa 103:99, u derbiju zapadne konferencije sinoćnjeg programa NBA lige...U duelu četvrtoplasirane i petoplasirane ekipe zapada, bolje su se snašli gosti iz San Antonija, koje je u ovom meču predvodio LaMarcus Aldrige s 25 poena i 11...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Durentu 'neslavni' rekord - ponovo krive sudije

Izvor: N1 televizija, 30.Mar.2018

Krilni košarkaš Golden Stejt Voriorsa Kevin Durent u utakmici protiv Milvokija isključen je peti put ove sezone...Kevin Durent se vratio u igru u meču u kome su Voriorsi poraženi sa 116:107 od Baksa, ali u njoj nije bio koliko je očekivao...U prvom meču posle šest utakmica pauze zbog povrede...

Nastavak na N1 televizija...

Portland prejak za Kliperse, Bobi blizu dabl-dabla

Izvor: N1 televizija, 31.Mar.2018, 07:17

Košarkaši Portland Trejlblejzersa savladali su Los Anđeles Kliperse rezultatom 105:96 i tako načinili veliki korak da očuvanju treće pozicije na Zapadu do kraja regularnog dela...Blejzersi na osam mečeva pre starta plej-ofa imaju 47 pobeda i 29 poraza, dok četvrtoplasirani San Antonio Spursi...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.