Izvor: Southeast European Times, 30.Dec.2010, 00:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan oštro kritikovao napad na tursku košarkašku ekipu

29/12/2010

ANKARA, Turska -- Premijer Redžep Tajip Erdogan kritikovao je u utorak (28. decembra) napad na tursku košarkašku ekipu na Kipru. On je to opisao kao znak porasta rasizma među kiparskim Grcima, što je trend koji bi, kako je rekao, mogao da ugrozi napore za rešavanje dugogodišnjeg pitanja Kipra. „Čak i ovaj jedan incident pokazuje ko se zalaže za mir i ko ne želi da pruži šansu miru na ostrvu“, >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << rekao je Erdogan u svom nedeljnom obraćanju parlamentu.

Tokom utakmice 21. decembra između domaćina Apoel Nikozije i turskog Pinar Karsijaka, lokalni navijači su bacali predmete na turski tim, izašli su na teren i sukobili se sa policijom koja je pokušavala da uspostavi red. Pet policajaca i portparol turske ekipe su povređeni. Međunarodna košarkaška federacija naložila je Apoelu da plati kaznu od 40.000 evra i da igra svoju sledeću utakmicu iza zatvorenih vrata. Erdogan je kritikovao kaznu ocenivši je kao nedovoljnu. (Hurijet, AFP – 28.12.2010)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.