Maslinovo ulje pomaže u borbi protiv uporne bolesti

Izvor: OkRadio.rs, 08.Maj.2024, 09:48

Maslinovo ulje pomaže u borbi protiv uporne bolesti

Maslinovo ulje, koje se smatra zdravijom alternativom uljima semenki, takođe je korisno u sprečavanju gubitka kognitivnih sposobnosti i smrti povezanih s mentalnim propadanjem, otkriva studija sprovedena tokom 28 godina na 92.000 ljudi. "Pojačana konzumacija maslinovog ulja povezana je sa smanjenim rizikom od smrti uzrokovanih demencijom, bez obzira na ukupan kvalitet ishrane", zaključak je tima Fakulteta za javno zdravlje Univerziteta Harvard čije je istraživanje objavljeno u stručnom časopisu American Medical Association (AMA).   Studija sprovedena tokom 28 godina na 92.000 ljudi   Učesnike su svake četiri godine pitali o količini unosa maslinovog ulja i uopšteno o njihovim prehrambenim navikama, dok se kod smrtnih slučajeva, gde je...

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Maslinovo ulje pomaže u borbi protiv uporne bolesti

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Maj.2024

Maslinovo ulje, koje se smatra zdravijom alternativom uljima sjemenki, takođe je korisno u sprečavanju gubitka kognitivnih sposobnosti i smrti povezanih s mentalnim propadanjem, otkriva studija sprovedena tokom 28 godina na 92.000 ljudi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.