Gejming industrija u Srbiji beleži kontinuiran rast i razvoj (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2024, 10:00

Gejming industrija u Srbiji beleži kontinuiran rast i razvoj (AUDIO)

Gejming industrija Srbije prihodovala je prošle godine više od 175 miliona evra, što je 17 odsto više nego 2022. godine, navodi se u istraživanju Asocijacije industrije video-igara Srbije. Anketa čiji su rezultati predstavljeni u Privrednoj komori Srbije pokazuje, međutim, i da su kao najveći izazovi u ovoj industriji istaknuti nedostatak finansijskih mogućnosti, visoki porezi i složene birokratske procedure.
Od 2017. do danas domaća gejming industrija beleži kontinuiran rast i razvoj, što je naročito značajno imajući u vidu da je 2023. godinu obeležila globalna nestabilnost u mnogim industrijama, pa tako i u gejmingu, istakao je Mihajlo Jovanović Džaril, direktor Asocijacije industrije video igara...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.