Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jul.2019, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selektor reprezentacije u košarci u kolicima zadovoljan pripremama

Selektor reprezentacije Srbije u košarci u kolicima Slobodan Banjac rekao je danas da je zadovoljan pristupom igrača na pipremama pred predstojeće Evropsko prvenstvo C divizije.

"Izuzetno sam zadovoljan pristupom igrača. Svesni su momenta u kojem se nalazimo, kao i kvaliteta koji posedujemo. Iz iskustva znam da na ovakvim takmičenjima pobeđuju pre svega spremnije ekipe. Zato upravo na tome radimo jer u košarkaški kvalitet ovih momaka nikad nisam ni sumnjao", >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rekao je Banjac.

Evropsko prvenstvo C divizije igra se u Sofiji od 29. jula do 4. avgusta. Na turniru učestvuju i domaćin Bugarska, Grčka, Češka, Mađarska, Irska i Portugal. Plasman u B diviziju izboriće dve prvoplasirane ekipe.

Srbija je u grupi B sa Irskom i Grčkom.

Ekipi će se u toku dana priključiti još dva igrača, Elvis Fakić, član prvoligaša Nemačke Radhena 96, kao i Nemanja Vukašinović iz Singidunuma.

"Obojica su bili opravdano odsutni. Kada stignu, s obzirom da se radi o igračima koji su i u pauzi radili po mom programu, prelazimo na onaj, za igrače lepši deo, taktiku. Uvežbavaćemo određene taktičke zamisli jer nam upravo to dozvoljava kompozicija ekipe. Bićemo u stanju da na teren izvedemo čak tri različite petorke, čime mislim da smo u prednosti u odnosu na ostale konkurente", rekao je selektor.

Banjac je od danas državljanin Srbije i moći će da i kao iskusan igrač, koji je prethodno igrao za reprezentaciju Slovenije, pomogne Srbiji da na predstojećem prvenstvu C u Sofiji ostvari veliki uspeh plasmanom u viši rang takmičenja.

Za tu vest reprezentativci su čuli na pripremama u Knjaževcu, gde su smešteni od subote, 13. jula, kada su započeli drugu i završnu fazu priprema.

"Sada smo uz Banjca, kako kažu reprezentativci, jači 50 odsto i ja verujem da je tako", rekao je predsednik Saveza košarkaša u kolicima Srbije Vladimir Kuzmanović, koji je zahvalio na podršci Ministarstvu sporta, Paraolimpijskom komitetu i Košarkaškom savezu Srbije.

Kuzmanović je istakao zahvalnost domaćinu priprema reprezentacije, gradu Knjaževcu.

"Ne samo da su gradonačelnik Milan Đokić i predsednik Sportskog saveza Knjaževca Mikica Vidojević sufinansirali ovaj projekat i tako nam omogućili zaista fantastične uslove, već su svi u gradu jako ljubazni i predusretljivi tako da se i sa tog aspekta igrači osećaju kao kod kuće", rekao je Kuzmanović.

Banjac je rođen u Ljubljani. Sa 16 godina je doživeo sаobrаćаjnu nesreću, posle koje se tokom rehаbilitаcije upoznao sa košarkom u kolicima. Igrao je za klubove u Sloveniji, BIH, Italiji i Austriji, kao i za reprezentaciju Slovenije, a u toku protekle sezone nastupao je za Sаlcburg.

Prvi deo priprema obavljen je u Beogradu u Zavodu za sport na Košutnjaku. Na EP u Sofiju će otputovati 12 igrača. Kotizaciju za njihovo učešće, kao i smeštaj reprezentativaca, omogućio je Paraolimpijski komitet Srbije.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Banjac dobio državljanstvo, predvodi košarkaše Srbije u kolicima na EP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jul.2019

Selektor reprezentacije Srbije u košarci u kolicima Slobodan Banjac od danas je državljanin Srbije i moći će i da kao iskusan igrač, koji je prethodno igrao za reprezentaciju Slovenije, pomogne ekipi da na predstojećem Evropskom prvenstvu C divizije u Sofiji ostvari veliki uspeh plasmanom u viši...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.