Novakova „Školica života“ otvorena u Oblačini

Izvor: juGmedia, 25.Feb.2015, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novakova „Školica života“ otvorena u Oblačini

MEROŠINA – Peta po redu „Školica života“ u okviru projekta „Školice života-zajedno za detinjstvo“ Fondacije Novak Đoković, otvorena je u selu Oblačina pored Merošine.

Školica je otvorena u uprizemlju OŠ „Jastrebački partizani“, a u opremanje prostora Fondacija uložila 800.000 dinara.

U saradnji sa opštinom i Centrom za interaktivnu pedagogiju (CIP), prostor u kom će školicu pohađati deca uzrasta od tri do pet ipo godina, opremljen je adekvatnim >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << nameštajem, didaktikom, igračkama i slikovnicama.

Fondacija je obezbedila i sav neophodan materijal za realizaciju vaspitno-obrazovnog programa, kao i literaturu za vaspitače.

Deo opreme finansiran je i sredstvima prikupljenim sa aukcije uskršnjih jaja u iznosu od 236.033 dinara, koju su organizovale kompanija „Art Ival“i Fondacija.

„“Školice života“ omogućavaju deci iz najugroženijih opština da se uključe u sistem predškolskog obrazovanja. Naš cilj je da im omogućimo pravilno odrastanje, da steknu želju za učenjem i ostvare sve svoje potencijale“, rekla je Gorana Džudža Jakovljević, prodžekt menadžer Fondacije prilikom svečanog otvaranja.

Predsednik Opštine Merošina, Bojan Nešić, zahvalio se Fondaciji i CIP-u na pruženoj mogućnosti da ova opština postane deo humane priče „Školica života”.

„Nerazvijene opštine, kao što je Merošina, i pored jake volje da poboljšaju uslove za rano odrastanje dece, nemaju dovoljno sredstava za ovakav vid aktivnosti“,istakao je Nešić.

Školicu trenutno pohađa dvadesetak deteta iz Oblačine, ali i okolnih sela – Biljega, Rožine, Azbresnice, Padine i Krajkovca.

(Kraj)Mia
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Otvoreno obdanište u selu Oblačina

Izvor: JužneVesti.com, 26.Feb.2015, 14:16

Više od 20 mališana uzrasta od 3 do 5 godina iz nekoliko merošinskih sela imaće priliku da uči i igra se u “Školici života” koja je otvorena u Oblačini, kao deo projekta Fondacije Novak Đoković...Školica se nalazi u adaptiranom prostoru OŠ “Jastrebački partizani“, koji je opremljen...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.