Selo Oblačina dobilo Školicu života

Izvor: RTS, 25.Feb.2015, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selo Oblačina dobilo "Školicu života"

U selu Oblačina kraj Merošine svečano je otvoren vrtić, čiju rekonstrukciju i opremanje je pomogla Fondacija "Novak Đoković" u saradnji sa Centrom za interaktivnu pedagogiju.
Fondacija je u opremanje pete po redu "Školice života" uložila 800.000 dinara, a adaptiran je prostor u prizemlju OŠ "Jastrebački partizani", javlja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tanjug.

U saradnji sa Opštinom Merošina i Centrom za interaktivnu pedagogiju, prostor u kom će školicu pohađati deca uzrasta od tri do pet i po godina, opremljen je adekvatnim nameštajem, didaktikom, igračkama i slikovnicama.
Fondacija "Novak Đoković" obezbedila je i sav neophodan materijal za realizaciju vaspitno-obrazovnog programa, kao i literaturu za vaspitače.
Deo opreme je finansiran i sredstvima prikupljenim sa aukcije uskršnjih jaja u iznosu od 236.033 dinara, koju su organizovale kompanije "Art Ival" i Fondacija.
Gorana Džudža Jakovljević iz Fondacije "Novak Đoković" je, prilikom svečanog otvaranja "Školice života", rekla da projekat omogućava deci iz najugroženijih opština da se uključe u sistem predškolskog obrazovanja.
"Srećni smo što će više od dvadesetoro mališana imati priliku da uči, igra se i provodi slobodno vreme u renoviranom prostoru, uz sav neophodan materijal za ove aktivnosti. Naš cilj je da im omogućimo pravilno odrastanje, da steknu želju za učenjem i ostvare sve svoje potencijale", rekla je Džudža Jakovljević.
Školicu trenutno pohađaju deca iz Oblačine, ali i okolnih sela – Biljega, Rožine, Azbresnice, Padine i Krajkovca.
Prema rečima v. d. direktora PU "Poletarac" Lidije Jevtić Zlatković, ovaj projekat omogućava obuhvat dece predškolskog uzrasta od tri do pet i po godina, što se smatra "zlatnim dobom" za rani rast, razvoj i učenje.
"Zahvalni smo što, kroz partnerstvo sa Fondacijom 'Novak Đoković', decu u pravo vreme možemo da usmerimo ka pravim vrednostima. U godinama koje dolaze, podsticajna mikrosredina biće uzor na dobrobit dece, roditelja i vaspitnog osoblja u našoj ustanovi", istakla je Lidija Jevtić Zlatković.
"Nerazvijene opštine, kao što je Merošina, i pored jake volje da poboljšaju uslove za rano odrastanje dece, nemaju dovoljno sredstava za ovakav vid aktivnosti", rekao je predsednik opštine Bojan Nešić.
Zahvalio je na sveukupnoj podršci i stvaranju okruženja za stimulativno, kreativno i bezbedno odrastanje i razvoj dece.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Novakova „Školica života“ otvorena u Oblačini

Izvor: juGmedia, 25.Feb.2015

MEROŠINA – Peta po redu „Školica života“ u okviru projekta „Školice života-zajedno za detinjstvo“ Fondacije Novak Đoković, otvorena je u selu Oblačina pored Merošine...Školica je otvorena u uprizemlju OŠ „Jastrebački partizani“, a u opremanje prostora Fondacija uložila 800.000...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.