Izvor: JUGpress.com, 20.Jan.2022, 23:27

Miodrag Stanković: Obezbediti hranu i vikendom korisnicima Narodne kuhinje! 

NIŠ

Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša, podneo je danas odborničku inicijativu kojom traži da se korisnicima Narodne kuhinje omogući kontinuirano snabdevanje hranom, kako radnim danima, tako i vikendom.

„Zahtevam da se obezbede dodatna sredstva iz budžeta Grada Niša za korisnike Narodne kuhinje i da se hrana deli kako radnim danima tako i vikendom. U zimskim uslovima, kada su prisutne velike hladnoće, a pored toga imamo i ozbiljnu epidemiološku situaciju, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << to je važno pitanje koje mora biti rešeno našim najugroženijim sugrađanima“ – izjavio je Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša.

„Od nedavno, oko 1000 najsiromašnijih građana Niša u Narodnoj kuhinji dobija tople obroke samo radnim danima, dok subotom i nedeljom, kao i u vreme praznika ostaju bez hrane.

Кorisnici Narodne kuhinje u Nišu kažu da je hrana u Narodnoj kuhinji “uglavnom dobra”, iako nema mesa, povrća i voća, a za praznik ponekad dobijaju po kesu makarona i pirinča.

“Vikend gladovanje” jeste ozbiljan problem“. Uz svaki obrok obezbediti i voće korisnicima, jer su im vitamini preko potrebni– rekao je Stanković.

„Umesto da se hrana deli napolju, na hladnom betonu, korisnici Narodne kuhinje bi hranu mogli da dobijaju u obližnjoj mesnoj kancelariji, koja se trenutno ne koristi i stoji prazna.

Pandemija kovida povećala je potrebu najsiromašnijih, jer u svakoj krizi oni koji su ugroženi postaju još ugroženiji.

Zabrinjavajući je podatak i da se broj korisnika Crvenih krsta značajno uvećao u prethodne dve godine.

Očigledno je da nije napravljena dobra procena, u svim uslovima, pa ni u uslovima korone, jer da jeste, program ne bi prestajao, odnosno ne bi prestala da se deli hrana i vikendom“ – dodao je Stanković.

„Sugrađani koji nemaju drugi način da se prehrane je prioritet i zato zahtevam da nadležni preduzmu neophodne mere i da se ovaj problem hitno reši!“ – zaključio je Stanković.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Opozicija traži da korisnici Narodne kuhinje u Nišu dobijaju obroke i vikendom

Izvor: Danas, 21.Jan.2022, 16:46

Miodrag Stanković, odbornik opozicione koalicije “Niš moj grad” u Skupštini Grada Niša, podneo je odborničku inicijativu kojom traži da se korisnicima Narodne kuhinje omogući snabdevanje hranom i vikendom, a ne samo radnim danima.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.