Jelenin dubl u drugom kolu, sledi meč sa Dokićevom

Izvor: Sportski Žurnal, 31.Avg.2011, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelenin dubl u drugom kolu, sledi meč sa Dokićevom

Jelena Janković i Liga Dekmeijere iz Letonije plasirale su se u drugo kolo dubla Otvorenog prvenstva SAD, pošto su sa 2:0 u setovima (6:2, 6:2) pobedile Čai Jung Čuang sa Tajvana i Olgu Govorcovu iz Belorusije

Jankovićeva i Dekmeijere će se u narednom kolu sastati sa Amerikankama Džesikom Pekilom i Tejlor Taunsend.
Jelena >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Janković će se takmičiti i u drugom kolu pojedinačne konkurencije Ju-Es Opena, protiv Jelene Dokić, pošto je sa 6:2 i 6:0 bila bolja od domaće takmičarke Alison Riske.
Samo jednom su do sada u karijeri Jelena Janković i Jelena Dokić gledale jedna drugu preko mreže. Bilo je to davne 2003. u Šangaju kada je trijumfovala naturalizovana Australijanka. Ali, voljom žreba, duel dve imenjakinje biće za nas vrlo zanimljiv meč drugog kola na Ju–Es openu.
Nema nikakvog posebnog naboja, biće to za mene suret kao i svaki drugi – istakla je 25–godišnja Jankovićeva i dodala. – Najvažnije je da budem fokusirana na svoju igru i pružim maksimum, a onda mogu svakoga da pobedim. Volim da igram u Njujorku jer ima neku posebnu energiju koju ne mogu da osetim na drugim gren slemovima.

Za raziku od Jankovićeve koja u dobroj formi i posle finala u Sinsinatiju ima razloga za ovako veliko zadovoljstvo, Jelena Dokić je pet nedelja imala problema sa povredom ramena na američkoj turneji.
Bilo je dobrih i loših dana kada je u pitanju rame, ali evidentno je da serviram sa 60 posto snage – izjavila je 73. teniserka sveta. – Mislim da je pobeda u prvom kolu protiv dobre igračice ohrabrujuća jer smo uradili sve što je bilo potrebno da saniramo povredu. Konsultovala sam se sa lekarima, išla na rendgen i priznajem da je ovo bilo teško leto u Americi.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.