JJ i Li igrale gem čak 20 minuta! Jankovićeva ga dobila, Kineskinja uzvratila 7:6, 5:5

Izvor: Blic, 16.Maj.2013, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JJ i Li igrale gem čak 20 minuta! Jankovićeva ga dobila, Kineskinja uzvratila 7:6, 5:5

U ovim trenucima Jelena Janković igra meč osmine finala turnira u Rimu a za suparnicu ima Kineskinju Na Li, koja je povela protiv srpske teniserke, ali potom izgubila prvi set sa 7:6(2).

Li je osvojila uvodna dva gema, osokoljena ranim brejkom krenula je prilično silovito na rimskoj šljaci, ali se onda Jelena "probudila". I to na prilično impresivan način.

Jankovićeva je za tili čas >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "vezala" tri gema, a stečeno vođstvo više nije ispuštala. Štaviše, posle 0:2, do finiša prve deonice izgubila je samo jedan gem, a dobrom igrom sa osnovne linije najavila je da je bliža plasmanu u četvrtfinale.

Međutim, iako je pri vođstvu od 5:3 servirala, a izgradila pet prilika u kojima je imala set loptu, ni jednu od njih tada nije iskoristila. Petom dvostrukom servis-greškom Jankovićeva je dozvolila rivalki da napravi brejk, a Na Li je poklone dobro koristila.

Ne samo da je smanjila zaostatak, već se izborila i za taj-brejk, no u njemu je Jelena povela sa 5:1, nedugo zatim i proslavila osvajanje prvog seta.

Bio je to tek uvod u dramu. Neizvesnost u drugom setu trajala je uobičajeno dugo za dve motivisane igračice, ali kada je na red došao sedmi gem, počela je da se ispisuje teniska istorija.

Čak 20 minuta trajala je borba na temu "ko će povesti sa 4:3?", a traganje za odgovorom donelo je devet brejk lopti za Jelenu Janković i isto toliko dobrih rešenja Kineskinje. Na kraju, uz dosta smeha srpske teniserke koja i sama nije verovala koliko jedan gem može da traje, Jelena je desetu šansu za brejk iskoristila i povela sa 4:3.

Pobednica ovog meča će u četvrtfinalu igrati sa boljom iz susreta u kome se sastaju Rumunka Simona Halep i 13. nosilac, Roberta Vinči iz Italije.

Antologijski gem

Sedmi gem drugog seta trajao je 20 minuta, a za to vreme odigrano je 29 poena.

Evo kako je to hronološki izgledalo, na servise kineske teniserke:

0:15, 0:30, 0:40 (brejk lopta), 15:40 (brejk lopta), 30:40 (brejk lopta), 40:40, prednost Janković (brejk lopta), izjednačenje, prednost Janković (brejk lopta), izjednačenje, prednost Li, izjednačenje, prednost Janković (brejk lopta), izjednačenje, prednost Li, izjednačenje, prednost Janković (brejk lopta), izjednačenje, prednost Li, izjednačenje, prednost Li, izjednačenje, prednost Li, izjednačenje, prednost Janković (brejk lopta), izjednačenje, prednost Janković (brejk lopta), izjednačenje, prednost Janković (brejk lopta) - brejk!

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.