Čehinje odbranile titulu, Janković izgubila od Safarove

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2012, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čehinje odbranile titulu, Janković izgubila od Safarove

PRAG -

Ženska teniska reprezentacija Češke odbranila je danas u Pragu titulu u Fed kupu pošto je u finalu protiv Srbije stekla nedostižnu prednost od 3:1. Odlučujući poen Češkoj donela je Lusi Safarova, koja je ubedljivo pobedila Jelenu Janković sa 6:1, 6:1. Prethodno je Ana Ivanović savladala Petru Kvitovu sa 6:3,7:5 i smanjila prednost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << domaćih igračica iz prvog dana.

Safarova je mnogo bolje ušla u duel, igrala je skoro bez greške, ne dozvolivši Jankovićevoj da Srbiju u potpunosti vrati u meč.

Uprkos slaboj igri, Jelena je u četvrtom gemu imala dve brejk šanse, ali ih nije ih iskoristila, pa je Saforava sasvim zasluženo donela svom timu trofej.

Srpkinja je u pauzi između dva seta tražila intervenciju lekara pošto je imala problema sa desnom butinom.

Petr Pala: Lakše do titule nego prošle godine

Selektor češke Fed kup reprezentacije Petr Pala je izjavio da se u finalu ovog takmičenja igrao sjajan tenis, a da je njegova ekipa do titule došla lakše nego prošle godine.

"Osećaj je sjajan. Igrao se odličan tenis. Luci je neverovatno pobedila. To niko nije očekivao - 6:1, 6:1", rekao je Pala posle meča, dok su igračice slavile sa navijačima.

On je dodao da nije očekivao da Petra Kvitova bude na istom nivou kao juče i pohvalio igru Ane Ivanović u prvom meču.

"Znali smo da danas imamo tri šanse da dođemo do odlučujućeg poena i to nam je ulivalo sigurnost. Bili smo strpljivi. Mislim da smo zaslužili pobedu. Bilo je mnogo lakše nego prošle godine u Rusiji", rekao je Pala.

Češka teniserka je rekla je da je oduševljenja jer je svojoj reprezentaciji donela odlučujući poen u finalu .

"Ovo je neverovatno. Teško mi je da opišem kako se osećam posle dve pobede, naročito ove, jer je meč bio izuzetno težak i važan. Ovo je bio jedan od mojih najboljih nastupa u karijeri, Jelena je izuzetna teniserka, protiv nje je uvek teško osvojiti poen jer sve vraća u teren. Uspela sam nekako da pronađem put do pobede i mnogo mi je drago što smo osvojile titulu", rekla je Safarova.

Ana sjajno odigrala u finišu

Prethodni meč, između Ivanovićeve i Kvitove, trajao je sat i 40 minuta igre, a Ivanovićeva je odigrala mnogo bolje u odnosu na prvi dan protiv Safarove.

Ključ pobede protiv Kvitove bili su odličan ritern i strpljiva igra u odlučujućim poenima.

Srpska teniserka je sjajno odigrala u finišu prvog seta, kada je posle maratonske borbe u devetom gemu iskoristila sedmu set loptu i već tada najavila povratak neizvesnosti u duelu sa Češkom.

Srpska teniserka je rekla posle pobede da je presrećna jer je uspela da smanji vođstvo Češke i omogući nacionalnom timu šansu da napravi preokret u finalu FED kupa.

"Nisam imala sreće na kraju meča, ali redosna sam što sam uspela da sve završim u dva seta. Jako mi je drago zbog ove pobede, Kvitova je ozbiljna protivnica, malo sam pala u drugom delu, ali i ona je usporila. Na kraju, mogu da kažem da je ovo bi jedan zaista dobar i kvalitetan meč", rekla je Ivanovićeva.

Šanse su i dalje na strani Češke

Ona je dodala da je Srbija imala slab dan tokom prvog dan finala i da se nada boljem izdanju saigračica u nastavku borbe.

"Nije bilo lako ni meni ni Jeleni Janković, ali smo znale da kao što su one mogle da dobiju prva dva singla, možemo i mi naredna dva. Ipak, i posle ove pobede - šanse su i dalje na strani Češke. Presrećna sam što sam dala ovu šansu timu i Jeleni da preokrenu. U timu vlada dobra atmosfera, niko od nas nije dobro spavao, ali nadam se da ćemo uspeti da se izvučemo iz ove situacije", rekla je Ivanović.

Na pitanje da li joj je sada dodatno žao zbog "neočekivanog" poraza protiv Lusi Safarove, Ivanovićeva je rekla.

"Nije mi više žao danas nego juče. Sigurno da nije lako prihvatiti poraz, mada, mislim da sam i juče odigrala dobro, imajući u vidu kako sam se osećala i da sam imala period iza sebe u kojem sam radila na oporavku. Ipak, danas sam odigrala na nivou na kojem sam bila ranije i srećna sam zbog toga".

"Danas sam više verovala u sebe"

Srpska teniserka je priznala da je prvog dana bila prilično nervozna.

"Danas sam više verovala u sebe, juče kao da sam imala malo sumnje, jer dugo nisam igrala, bilo je i nervoze. Danas sam verovala u sebe i išla sam do kraja", poručila je ona.

Ivanovićeva je naglasila da u slučaju da dođe do dubla srpski tim sigurno ima šanse, iako je češki dubl na papiru kvalitetniji.

"Nismo pričali o dublu,kad dođe do njega, a nadamo se do hoće dogovorićemo se ko će na teren. Ali, ko god od nas da izađe pokušaćemo da izvučemo pobedu, ako ne na znanje, onda na motivaciju. Oni imaju sjajan dubl, ali finale je i nikad se ne zna", poručila je Ivanovićeva.

Ana je rekla i da su joj prilično pomogli saveti počasnog predsednika TSS Slobodana Živojinovića uoči meča.

"Razgovarao je sa nama, dao nam neke savete, mene je konkretno posavetovao da 'sečem' uglove na reternu i pokušavala sam da to uradim. Sve u svemu imala sam dobru taktiku, dosta sam dobro 'čitala igru', a dodatni podstrek bio mi je to što sam videla da ona ima problema sa tim", zaključila je Ivanovićeva.

Na teren je izašao dubl u kojem će snage odmeriti Bojana Jovanovski i Aleksandra Krunić sa Lusi Hradeckom i Andreom Hlavačkovom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fed Kup: Čehinje odbranile titulu

Izvor: OkRadio.rs, 04.Nov.2012

Ženska teniska reprezentacija Češke odbranila je titulu u Fed Kupu savladavši u finalu u Pragu selekciju Srbije sa 3-1 u pobedama. Odlučujući poen Čehinjama donela je Lusi Šafarova koja je u četvrtom meču savladala Jelenu Janković sa 6:1, 6:1. Prethodno su Čehinje u subotu lako stigle do...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.