Jelena nemoćna, Srbija bez trofeja u Fed kupu

Izvor: Press, 04.Nov.2012, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena nemoćna, Srbija bez trofeja u Fed kupu

Ženska teniska reprezentacija Češke odbranila je danas u Pragu titulu u Fed kupu pošto je u finalu protiv Srbije stekla nedostižnu prednost od 3:1. Odlučujući poen Češkoj donela je Lusi Safarova, koja je ubedljivo pobedila Jelenu Janković sa 6:1, 6:1.

Safarova je mnogo bolje ušla u duel, igrala je skoro bez greške, ne dozvolivši Jankovićevoj da Srbiju u potpunosti vrati u meč.

Uprkos slaboj igri, Jelena je u četvrtom gemu imala dve brejk >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << šanse, ali ih nije ih iskoristila, pa je Saforava sasvim zasluženo donela svom timu trofej.

Pre ovog meča Ana Ivanović je smanjila vođstvo Čehinja na 2:1, pošto je pobedila Petru Kvitovu rezultatom 6:3, 7:5.

Nakon meča Safaraova - Janković na redu je dubl u kojem će snage odmeriti Bojana Jovanovski i Aleksandra Krunić sa Lusi Hradeckom i Andreom Hlavačkovom.

U subotu je Petra Kvitova savladala Jelenu Janković rezultatom 6:4, 6:1, dok je Lusi Safarova pobedila Anu Ivanović sa 6:4, 6:3.

Tok meča:

II set

Povela je lako Safarova sa 1:0, ali za razliku od prvog seta ovoga puta Jelena nije dozvolila brejk na startu pa je sigurnom igrom došla do izjednačenja - 1:1.

Ipak, ma koliko se Jelena, a očigledno je da je tako, trudila i davala sve od sebe, kombinacija njenih grešaka i, bez preterivanja, fantastične igre Safarove donela je novu seriju Čehinje koja je povela sa 5:1.

U narednom gemu na svoj servis Safarova je došla do 40:0, to jest tri vezane set i meč lopte. Jelena je spasila prvu, ali spasa nije bilo pa je u narednom poenu Kvitova trijumfovala sa 6:1 u drugom setu.

I set

Sam početak meča nije nagovestio ništa dobro, jer je Safarova već u prvom gemu napravila brejk, iako je Jelena imala dve prilike da povede sa 1:0.

Čehinja je lako povela sa 2:0, a onda je usledio gem koji je možda i prelomio tok prvog seta. Imala je Srpkinja nekoliko prilika da smanji na 2:1, ali u maratonskom gemu koji je potrajao deset minuta, uspešnija je bila Safarova. Domaća teniserka je došla do novog brejka i ubedljivog vođstva 3:1, ali treba napomenuti da Jelena igra prehlađena, pa je usred trećeg gema viđena nesvakidašnja situacija kada je naš selektor Vraneš morao da doda maramicu kako bi Jelena obrisala nos.

Tek u petom gemu Srpkinja je došla do prvog, a ispostavilo se, i jedinog gema u prvom setu i smanjila na 4:1. Imala je nešto kasnije Jelena još jednu brejk priliku, ali nije iskoristila šansu pa je dominantna Safarova ubedljivo osvojila prvi set sa 6:1.
Pogledaj vesti o: Ana Ivanović

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Teniserke Srbije poražene od Češke u finalu Fed kupa

Izvor: Studio B, 04.Nov.2012

Ženska teniska reprezentacija Češke odbranila je u Pragu titulu u Fed kupu pošto je u finalu protiv Srbije stekla nedostižnu prednost od 3:1...Odlučujući poen Češkoj donela je Lusi Safaorva, koja je ubedljivo pobedila Jelenu Janković sa 6:1, 6:1. ..Prethodno je Ana Ivanović savladala Petru...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.