Vučić pozvan da prisustvuje svečanoj ceremoniji krunisanja novog japanskog cara

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2019, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić pozvan da prisustvuje svečanoj ceremoniji krunisanja novog japanskog cara

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će njegova poseta Japanu doprineti da se bilateralni odnosi uspešno razvijaju, uz međusobno poštovanje i razumevanje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Japana Ðunićija Marujamu i tom prilikom rekao da mu je čast da prihvati poziv da u oktobru prisustvuje zvaničnoj ceremoniji krunisanja i bude u prilici da caru Naruhitu lično poželi mnogo uspeha, u korist napretka Japana.

Vučić je još >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jednom poželeo japanskom narodu da im Reiva era, koja je počela stupanjem cara Naruhita na carski presto, donese mir, sreću, harmoniju i blagostanje.

On je istakao da je prošlogodišnja poseta Srbiji premijera Šinzo Abea dala snažan podsticaj za unapređenje političkog dijaloga i ekonomske saradnje dveju zemalja, ali i uspostavljanja jačih veza u svim drugim oblastima od obostranog interesa, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

Vučić i ambasador Marujama su razgovarali o tekućim zajedničkim projektima, izrazivši zadovoljstvo njihovim dobrim napretkom, kao i mogućim budućim projektima.

Ambasador Marujama je preneo da japanske kompanije, koje već posluju u Srbiji, nameravaju da povećaju obim proizvodnje, kao i broj zaposlenih, izrazivši nadu da će njihovo dobro iskustvo i zadovoljstvo uslovima poslovanja doprineti dolasku drugih investitora iz Japana.

On je potvrdio da se povećava njihovo interesovanje za ulaganje u Srbiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.