Argentina ispustila 2:0, pa na penale stigla do polufinala Mundijala (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2022, 19:34

Argentina ispustila 2:0, pa na penale stigla do polufinala Mundijala (VIDEO)

Fudbaleri Argentine savladali su Holandiju posle penala i izborili plasman u polufinale Mundijala u Kataru. "Gaučosi" imaoli dva gola prednosti, Veghorst u finišu doneo produžetke. Emi Martinez odbranio dva penala "lalama", poslednji udarac zadao Lautaro Martinez. Argentina će u polufinalu igrati protiv Hrvatske, koja je nešto ranije, na sličan način, eliminisala selekciju Brazila.

I drugo polufinale na Mundijalu u kataru odlučili su penali - Argentina je uspela da se vrati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << posle šokantne završnice Holanđana i sa 11 metara obezbedila plasman među četiri najbolje selekcije na svetu.

Mesijev san i dalje živi - jedan od najboljih fudbalera svih vremena igra svoje poslednje svetsko prvenstvo, a koliko mu ono znači pokazao je i u četvrtfinalnom duelu protiv "lala".

Uprkos neubedljivoj igri, Argentina je stekla dva gola prednosti na "Lusailu" i činilo se da lagano krstari ka polufinalu turnira.

Mesi je magičnim dodirom asistirao Molini za prvi gol na meču u prvom poluvremenu, a onda se i sam upisao u listu strelaca u 73. minutu - sa bele tačke postigao je četvrti pogodak na Mundijalu u Kataru.

Selektor Holandije Luj van Gal bacio je sve karte u napad i u igru uveo "tornjeve" u napadu, Vouta Veghorsta i Luka de Jonga i to je donelo rezultat.

Upravo je Veghorst doneo produžetke svojoj ekipi - prvo je smanjio prednost rivala u 83. minutu, a onda u 11. minutu sudijske preciznim udarcem krunisao trik-akciju svog tima.

Argentina je bila bolji rival u produžecima, naročito u drugom delu, a najbalju priliku propustio je Enco Fernandez u poslednjim sekundama dodatnog prioda, kada je udarcem sa 20-ak metara pogodio stativu.

A onda je na scenu stupio Emilijano Martinez. Golman Aston Vile odbranio je prva dva udarca Holanđana sa 11 metara, Van Dajku i Berghuisu, da bi konačan udarac "lalama" zadao njegov prezimenjak Lautaro, napadač Intera.

Argentina i dalje može da se nada da će doći do treće Boginje u istoriji, prve u "Mesijevoj eri", a naredni protivnik biće selekcija Hrvatske, koja je takođe posle boljeg izvođenja penala eliminisala prvog favorita turnira - selekciju Brazila.


Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svetsko fudbalsko prvenstvo 2022: Hrvatska pobedila Brazil na penale i plasirala se u polufinale

Izvor: Danas, 09.Dec.2022

Georgi Licovski/EPA-EFE/REX/ShutterstockHrvatski san se nastavlja „Dajte nam čudo“, glasio je jedan od naslova u hrvatskoj štampi pred četvrtfinalni duel Hrvatske i Brazila na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru. Čudo se dogodilo. Hrvatska, vicešamopin sveta iz Rusije 2018. godine, eliminisala...

Nastavak na Danas...

Mesijeva majstorija za prednost Argentine protiv Nizozemske (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Dec.2022

Drugi četvrtfinalni meč na Svjetskom prvenstvu u Kataru odigrali su Nizozemska i Argentina. Na poluvremenu smo počašćeni Mesijevom majstorijom i golom Moline za prednost Argentine od 0:1 protiv Nizozemske.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Svetska senzacija: Maroko "šokirao" Portugalce za istorijsko polufinale Mundijala (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2022, 10:38

Fudbalska reprezentacija Maroka ispisala je istoriju kao prva afrička selekcija u polufinalu Mundijala, pošto je danas u četvrtfinalu savladala Portugal 1:0 (1:0). Jedini gol postigao je Jusuf En Nesiri u 42. minutu...Čitav arapski i afrkčki svet bodrio je Maroko u proboju do antologijskog tirjumfa...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Francuska izbacila Engleze u sudaru komšija!

Izvor: B92, 10.Dec.2022

Drugi polufinalni par Svetskog prvenstva dobićemo u subotu, kada su na programu dve utakmice...U prvom meču dana, Maroko je napravio senzaciju i eliminisao Portugal golom Jusefa En Nesirija...Pored ovog susreta, u evropskom derbiju sastaće se Engleska i Francuska, prvi put u zvaničnom meču od onog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.