Izvor: Piplmetar.rs, 19.Sep.2023, 05:30

Stiže jesenja ravnodnevnica 2023: Kakve nas promene čekaju već ovog vikenda i traju cele jeseni?

Jesenja ravnodnevnica 2023. uticaće na sve horoskopske znake, a naročito na Vage, Ovnove, Rakove i Jarčeve. Otkrijte koje nas promene čekaju
Jesenja ravnodnevnica je skoro stigla, donoseći neke promene za sve znakove zodijaka. Ove godine, 23. septembra, sunce će biti postavljeno tačno iznad ekvatora zbog čega će dan i noć biti iste dužine. Ali, jesenja ravnodnevnica nije samo astronomski događaj – ona donisi posebne emotivne procese.
Šta nam donosi jesenja ravnodnevnica >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << 2023? Ovogodišnja jesenja ravnodnevica dolazi usred planetarnog retrogradnog talasa. Kako stigne, pet planeta će biti stacionirano retrogradno: Jupiter, Pluton, Neptun, Saturn, Uran.
Pošto su sve ovo spoljne planete (poznate i kao generacijske planete), efekat će biti kolektivno – a ne lično – usporavanje, jer nas kosmos podstiče da ponovo razmislimo o širim sistemima koji upravljaju našim društvom i međusobnim odnosima. Prevod: Vreme je za veliku introspekciju.
Takođe, jesenja ravnodnevnica je vreme kada vam se može dogoditi da dobijete nagradu za sve ono što ste radili od proleća na ovamo: bilo dobro, bilo loše.
Zato, generalna preporuka jeste da ne pretrpavate raspored, već da energiju koristite mirno i da nađete ravnotežu između poslovnog i privatnog.
Kako jesenja ravnodnevnica 2023. utiče na vaš horoskopski znak? Osim Vage koja tog dana počinje svoju sezonu, intenzivno će osetiti ovaj događaj i Ovan, Jarac i Rak.
Ovan Jesenja ravnodnevica vam daje priliku da ispitate da li je sve u redu u vašim odnosima. S obzirom na to da je vaša vladajuća planeta Mars, planeta sukoba, takođe u Vagi u narednih nekoliko nedelja, možda ćete osećati napetost ili neusklađenost sa partnerom. Ali ako se zaista oslanjate na diplomatsku energiju Vage, imaćete priliku da uspostavite red. Važno je da nađete kompromis.
Bik Za Bikove je jesenja ravnodnevnica idealna šansa da uspotave valjanu dnevnu rutinu. Ona vam daje priliku da shvatite kako najbolje da organizujete svoj život dok ulazite u ovo mirnije godišnje doba. Možda morate da prilagodite svoj raspored spavanja kako biste se prilagodili užurbanijem društvenom kalendaru, ili možda primetite da ste radili tokom ručka i kao rezultat toga zanemarili ishranu. Vreme je da zdravlju date prednost.
Blizanci i jesenja ravnodnevnica 2023. Ove jeseni je sve u vezi sa uživanjem u radosti, Blizanci, jer je Sunce u vašoj petoj kući kreativnosti i zadovoljstva. Ravnodnevica je najbolji dan da se odmorite, jer i Saturn u Ribama nastavlja da se kreće kroz vašu 10. kuću posla i karijere. Planete vas ohrabruju da napredujete profesionalno i preuzmete lidersku ulogu. Da biste uravnotežili posao i igru, možda ćete morati da malo preuredite svoj raspored ili da promenite svoje kućne obaveze ove sezone.
Rak Reč koja vam pada na pamet ove jesenje ravnodnevice je „povlačenje“, Rakovi. Ovde je u igri vaša četvrta, porodična kuća, a vi ste pozvani da se gnezdite i smestite – što je u svakom slučaju upravo ono kako biste vi najradije dočekali ovu sezonu. Vreme je za odmor.
Lav Napokon lakše vreme za Lavove!  Osećate se slobodnije da volite i da budete voljeni, a kako sunce u Vagi ističe vašu treću kuću komunikacije, imate novu priliku da razmislite o tome kako vas drugi takođe doživljavaju. Zaista je dobar trenutak da pogledate da li želite da promenite svoj stil komunikacije i kako se izražavate.
Devica Vaša druga kuća novca i sigurnosti je u centru pažnje sunca, Device. Sada kada je sezona vaših rođendana gotova, vreme je da proverite svoje finansije. Razmislite o tome da li ste išli u ekstreme na bilo kom kraju finansijskog spektra? U oba slučaja, razmislite šta možete da uradite da biste doneli ravnotežu u svoju finansijsku jednačinu.
Vaga i jesenja ravnodnevnica 2023. Jesenja ravnodnevica započinje vašu sezonu, Vage, što znači da je vaše vreme da zablistate. Sunce zauzima vašu prvu kuću ličnosti, podstičući vas da se oslonite na svoju najveću energiju i tražite ravnotežu u svim stvarima. Ove jeseni vam možda posebno razmišljaju o odnosima, s planovima koji popunjavaju vaš društveni kalendar – što znači da je ključno da izdvojite i neko vreme za sebe. Vreme je da shvatite gde su vaše granice i da tražite od ljudi da ih se pridržavaju.
Škorpija Sunce ove jeseni obasjava vaše 12. polje podsvesti, Škorpije. Ova ravnodnevica je, posebno, idealan trenutak za prihvatanje duhovnosti i rituala kao sredstva za usklađivanje sa svojim unutrašnjim svetom. Analiziranje poruka i slika iz vaših snova (možda putem pisanja u dnevnik snova) je još jedan način na koji možete raditi sa energijom ovog trenutka.
Strelac Nema sumnje da ste društveni leptir tokom cele godine, Strelce, ali ova jesenja ravnodnevice traži od vas da se fokusirate na svoja prijateljstva. Vaša 11. kuća prijatelja i zajednice je u centru pažnje, što čini trenutak zrelim za društvene aktivnosti. Organizujte to filmsko veče ili zakažite taj vikend izlet sa prijateljima koji su vam nedostajali.
Jarac i jesenja ravnodnevnica 2023. Jesenja ravnodnevica 2023. donosi mirnije vreme na poslu dok Sunce obasjava vašu 10. kuću posla i ugleda. Ovo je kuća u kojoj vam je veoma udobno. Ekvinocij ima energiju koja zaista stimuliše promene, pa možete da razmislite o svemu što želite da promenite u vezi sa svojim identitetom i radom.
Vodolija Kako možete proširiti svoj um, Vodolija? Sunce u Vagi aktivira vašu devetu kuću visokog učenja, putovanja i avanture. Ovo je vreme da se ušuškate uz knjigu na svoju omiljenu temu. Zaista, Vodolije, sada je pravo vreme da naučite nešto novo.
Ribe Jesenja ravnodnevica je vreme transformacije za vas, Ribe. Sunce koje sija u vašoj osmoj kući seksa, zajedničkih finansija i dugova podstiče vas da raspakujete obrasce ponašanja koji bi vas mogli kočiti u ovim oblastima. O Pronalaženje načina da se brinete o svom mentalnom zdravlju i ugradite više lakoće i mira u svoj život posebno će vam dobro poslužiti ove sezone.
Drazen Zigic/istock/gettyimages


Opširnije

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Jesen nam stiže u subotu, sunce će izaći u 6.25

Izvor: 24sedam.rs, 19.Sep.2023

Obdanica i noć će biti iste dužine 26. septembra

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.