Izvor: Luftika.rs, 04.Jul.2019, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakav ste tip majke prema horoskopu

Sigurno ste više puta izgovorile rečenicu: „Ja nisam taj tip majke“. Posebno u situacijama kada vas vaša sopostvena dovede do ludila.
Verovali ili ne, čak i to koji ste tip majke direktno je povezano za horoskopski znak u kojem ste rođene, pa su razlike između vas i vaše majke gotovo neminovne, piše Lola magazin.
Hajde, zabavite se i otkrijte kakav ste tip mame na osnovu Zodijaka.
Ovan Prednosti: Samopouzdanje, samosvesnost, poštenje i snaga
Slabosti: Ljutitost, >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << ranjivost, sebičnost, konkurentnost
Stil roditeljstva: Mama ratnica! Mame ovnovi su besne, samouverene i vole naređivati. S obzirom da njima vlada vatrena planeta Mars, one svemu u životu pristupaju kao borbi u kojoj trebaju pobediti. One su dive, koje žele odrediti pravila kojih će se deca pridržavati. Čak iako to podrazumijeva stil dive, sa ostacima dečije hrane u kosi. Najteži im pada shvatanje da novo ljudsko biće ovisi o njima, jer su navikli da svu pažnju usmeravaju na sebe. Stoga se mama ovan uči prilagođavanju, deljenju pažnje i ljubavi sa novim bićem. Međutim, ta doza samouverenosti i autoritativnosti dobro deluje na njenu decu, jer deca majki ovnova na vreme uče pravila. Kasnije postaju i sama samouverena i izgrađuju svoj karakter.
Bik Prednosti: Stabilnost, dobar ukus, marljivost, zdrav razum
Slabosti: Povlađivanje, ranjivost, promena raspoloženja, materijalizam
Stil roditeljstva: Bik je tipična multipraktična mama. Posao sa jedne strane i provod sa druge. Nekad ste toliko autoritativni da vas se deca boje, ali kad ste sigurni da je sve kako treba, onda ste zabavni i posvećeni. Izvana ste hladni i čvrsti u svojim stavovima, ali unutar svake od vas se krije nežna mama, koja želi uraditi sve što je u njenoj moći za svoju decu. Možda ćete očekivati previše od svoje dece, ali isto tako ćete im uzvratiti sve, dozvoljavajući im mnogo toga kada zasluže.
Bik je znak koji je racionalan u planiranju budžeta pa stoga verujete u povrat uloženog. Godine odgajanja dece za vas su ulaganje u budućnost, u kojima će se ona dokazati kao uspešni ljudi. Odgajate svoju decu tako da poštuju autoritete, imaju manire, ali i da vas idealizuju po mogućnosti. Iako želite biti bliske sa svojom decom, nećete žrtvovati poštovanje koje imaju prema vama, kako bi im bili prijateljica. Sve dok vas poštuju, ne prave probleme i ne sramote, nećete preterivati u svojoj strogoći i pravilima. Ali ako pređu granicu, postavljate kazne.
Majčinstvo je za mame bikove još jedna od glavnih uloga u životu. S obzirom na to da su fokusirane na posao, navikle su voditi glavnu riječ i biti liderke. Stoga su u svojim porodicama kao vođe klana, jer su takvu ulogu imale i prije majčinstva. Vama je majčinstvo prirodno i lako se prilagođavate novoj ulozi u svom životu, za razliku od ostalih znakova. Sve radite planski pa se gotovo nikad ne dešava da vaše dete čeka na listi za upis, izlet ili neku aktivnost. Preciznost i planiranje su osim na poslovnom planu veoma važni i za vaš privatni život.
Blizanci Prednosti: Prilagodljivost, mladolikost, originalnost, kreativnost, znatiželjnost, otvorenost
Slabosti: Protivrečnost, nedostatak granica, kontradiktornost, nestrpljivost, potreba da pričate bez da saslušate druge
Stil roditeljstva: Vi ste mnoštvo različitih mama u jednoj. Sa vama nikad nije dosadno, jer ste kontradiktorni i skloni promenama. Držite svoju porodicu u neizvesnosti šta biste mogli uraditi sledeće. Ne postoji prazan i suvoparan momenat pod vašim krovom, iako bi ostali članovi porodice nekad voleli da ih bude. Vaš stil je promenjivost, pa stoga deca nikad ne znaju kako ćete reagovati. S jedne strane imaćete listu planova za vaše dete, dok sa druge ono može da živi u zagađenom gradu i obilazi džez klubove sa vama. Jer kao što smo spomenuli, volite sami sebi protivrečiti.
To je karakteristika vašeg znaka, koja čini vaše dete maksimalno zabavljenim svakim novim potezom njegove mame, odnosno vas. Merkur je planeta koja upravlja vašim znakom, pa su komunikativnost i intelekt deo vaše ličnosti. Jednostavno vaš mozak se nikad ne gasi pa možete izgledati kao najekscentričnija mama u komšiluku. Sa druge strane vi jednostavno imate mnogo mišljenja i stavova, koje želite podeliti u svakom trenutku, što je svakako dobra stvar za vaše dete.
Rak Prednosti: Osećajnost, dobar ukus, sentimentalnost, posvećenost, ugodnost
Slabosti: Promenjivost raspoloženja, prezaštićenost, ljubomora, strah
Stil roditeljstva: Vi ste superiorna mama zodijaka, jer u sebi imate mnogo majčinskih osobina. Majčinski instinkt je u vama od malih nogu pa ste tako glumili mamu svojoj braći i sestrama, prijateljima, lutkama i kućnim ljubimcima. Jednostavno, vi ste oduvek mama. Neki znakovi su ambivalentni po pitanju majčinstva, ali vi ste naprosto rođeni za tu ulogu. Mogli biste roditi kod kuće, ostati da dojite i brinete o detetu sve dok ne odraste.
Vaše majčinstvo je u zoni kojom upravlja balansirana Vaga, znak veza. To vam daje mogućnost kreiranja savršenog doma i dobrog pristupa porodici. Mnogo ulažete u vaspitanje svoje dece i očekujete biti važan deo njihovog života i kada odrastu. S obzirom na to da ste stidljivi, majčinstvo vam pruža mogućnost povezivanja sa drugim ljudima i komunikaciju na suptilniji način. Stoga se najčešće družite sa drugim mamama, usklađivajući pritom svoj stil roditeljstva sa njihovim. Volite razgovarati o pravilima, disciplini i vaspitanju, kako bi ulagali više u svoje dete.
Ne dopuštate ljudima da lako uđu u vaš život, ali jednom kada uđu to znači da su zadobili vaše poverenje. Očekujete odanost i poverenje od svoje dece pa gradite odnos u kojem ste im pre svega prijateljica.
Lav Prednosti: Razigranost, kreativnost, pouzdanost, liderstvo
Slabosti: Sebičnost, preenergičnost, drama, preterivanje
Stil roditeljstva: Svetla, kamera, akcija! Mama lavica je kreativna, dramatična i ostavlja svoj trag gde god se nalazila. Roditeljstvo je posao u koji se dajete maksimalno, svim srcem i svim telom. Želite dati najbolje od sebe kako bi vaše dete izraslo u samouverenu osobu. Volite biti umešane u svaki aspekt života vašeg deteta.
Ono što zacrtate želite ostvariti pa nekada niste svesne kada preterujete i postavljate prevelike zadatke svojoj deci. Ili možda jeste svesne, jer znate da će vam biti zahvalni jednog dana, kada postanu uspešni doktori, advokati, umetnici ili šta god požele. Ništa vam ne može stati na put do uspeha. Čak iako je vaše dete drugačiji tip osobe, vi i dalje imate snažnu ulogu u njegovom životu.
Međutim, kada vaše dete nešto zasluži ne štedite nimalo. Neki će pomisliti da ste ga razmazili, ali vi kad slavite onda zaista slavite. Odličan ste organizator događaja pa su rođendani vašeg deteta nezaboravni. Za vas su pokloni način da pokažete nekom da vam je stalo i da cenite sve što radi za vas.
Bez obzira na koji način ispoljavate svoju ljubav prema deci, vi ste veoma ponosni na sve što rade. Ostanite takvi, ali ih pokušajte naučiti i kako da se snalaze sami u svetu, bez mame lavice. Nekada ostanu uskraćeni za veštine koje ste vi imali, jer mnogo toga radite za njih, a samim tim i umesto njih.
Devica Prednosti: Organizovanost, zdrave navike, intelektualnost, zdrav razum
Slabosti: Zabrinutost i neurotičnost, tendencija da osuđujete, stav da ste uvek u pravu, preterana analitičnost
Stil roditeljstva: Vi ste mama slobodnog duha, miks kontrasta. Na neki način, majčinstvo vam omogućuje da ostvarite svoje glavne tendencije, da upravljate, planirate i pripremate za svoje dete. S druge strane, nekad bi jednostavno voleli pustiti sve i dati im da se igraju. Dok jedne majke plivaju u majčinstvu, kao riba u vodi, drugima je potrebno vreme da se prilagode. Introvertnim devicama majčinstvo teško pada, jer odjednom imaju invaziju na svoju privatnost koju dele sa novim bićem.
Bez obzira na vašu opsesivnu stranu, vi znate biti i opuštena mama. Vašom četvrtom kućom majčinstva upravlja strelac, znak putovanja, avanturizma, mudrosti i višeg uma. To pomaže prilikom sagledavanja veće slike, kada ste preterano zabrinuti za to šta će vaše dete napraviti. Strelac vam pomaže da probudite svoju humorističnu i filozofsku stranu te doživite majčinstvo kao veliku avanturu. Iako se ponekad javlja frustriranost da ste odjednom stari, većinu vremena uživate u humoru svoje dece kada se osećate jednako mlado.
Psihoanalitičar Donals Vinikot, razvio je teoriju koja vam može pomoći. Zove se teorija “biti dovoljno dobra majka”. Zaista, sve što treba jeste da budete dovoljno dobri. Ne da ispunjavate sve želje i očekujete previše. Ni od sebe ni od deteta. Samo ispunite ono što čini dovoljno očekivano. To može biti zahtevno za device, koje vole da sve urade perfektno, ali trebate naučiti da balansirate, kako bi omogućili svom detetu zdravo odrastanje.
Vaga Prednosti: Strpljivost, rafiniranost, poštenje, dobar ukus
Slabosti: Taština, protivrečnost, snobizam
Stil roditeljstva: Vi ste znak koji uvek teži tom čuvenom „balansu“. Majčinstvo vam može pomoći u tome da uskladite preteranu fokusiranost na sebe i brigu za druge. Od narcisoidne osobe prerastate u osobu koja je A klasa mame.
Vaga je znak veza, stoga ste najsrećniji kada živite za druge, bez obzira na sve sebične sklonosti. Deca vam daju mogućnost da to u potpunosti ostvarite, jer kada postanete majka vi se snalazite kao sirena u vodi. Ne volite žuriti, pa svaki trenutak sa decom koristite i posvećujete se maksimalno. Uživate u igranju sa velikim kućama za lutke, autićima i svim igračkama vaše dece.
Obožavate razgovore sa njima, mogli biste satima odgovarati na pitanja zašto je nebo plavo ili im objašnjavati tačno mesto raja, u kojem će se naći njihova zlatna ribica ako ugine. Ništa ne prepuštate slučaju pa tako ni njihov stil oblačenja. Svojim primerom pokazujete kako izgleda dobar stil i oblačite ih u kombinacije u skladu s tim. Ponekad ih doživljavate kao deo svog projekta taštine pa bi s vremena na vreme trebali da se podsetite da oni nisu tu kako bi bili modeli za odeću koju nosite. Razvijajte zdrav način odrastanja i samostalnosti vašeg deteta te mu ponekad sugerišite kako da se obuče, ali nemojte mu uvek sve diktirati.
Škorpija Prednosti: Odlučnost, snaga, fleksibilnost, intuitivnost
Slabosti: Paranoičnost, preterana kontrola, opsesivnost, emocionalna nedostupnost, osećaj krivice
Stil roditeljstva: Škorpija mama je magnet. Istovremeno je control freak i čudakinja, ali i inspirativna i neustrašiva. U zavisnosti od vašeg raspoloženja, vaša deca mogu dobiti najbolje, ali i najgore od vas. Najgore ne podrazumeva fizički obračun ni velike kazne, ali dovoljan je pogled mame škorpije, da deca shvate svoju grešku. Vaša naglašena potreba za zaštitom dece, rezultuje time da nekada preterujete u kontroli i svojim nepopustljivim stavovima.
Većina škorpija prihvata ulogu majke, automatski se prilagođavajući. Iako su za ostatak sveta veoma hladne, prema svojoj deci su izuzetno tople i nežne. Na kraju im ne bude teško da postanu privržene, već da puste dete. U međuvremenu, pomno planiraju život svog deteta. Poput mame u klanu Kardašianovih, vi ste vođa klana i želite da imaju isplaniranu budućnost. Bez obzira na to da li se radi o pripremi njihovog posla ili kuće u kojoj će živeti. Škorpijom vlada osma kuća zodijaka, zdravlja, finansija i dugoročnog užitka.
Finansijska stabilnost vam je veoma važna pa se stoga dešava da imate planiran budžet za školovanje deteta i pre nego se rodi. Život sa mamom škorpijom može da bude iscrpljujuća partija šaha, ali na kraju kraljica pobeđuje. Vi kontrolišete, upravljate i delujete na sve moguće aspekte pa ste tu najistaknutiji od svih znakova. Škorpija je znak, koji najviše od svih veruje svojoj intuiciji i najčešće je u pravu.
Strelac Prednosti: Avanturizam, mudrost, humorističnost, perspektivnost
Slabosti: Nestrpljivost, okrutnost, preterana spontanost i nedostatak granica
Stil roditeljstva: Kao najslobodniji znak zodijaka, roditeljstvo je zanimljiv izazov za vas. Spontanost strelca da živi za trenutak može biti dovedena u pitanje, kada treba da bude disciplinovan. Roditeljstvo je velika životna promena za vas, jer iako volite decu ne znate kako da se postavite prema njima. Najveći izazov vam predstavlja kako da ukomponujete planove nove osobe sa svojima.
Teško balansirate pa se dešava da imate previše obaveza ili da ih u potpunosti izbegavate. Prepoznatljivi ste po tome što prvo iznosite stav pa tek onda pitate. To može biti problematično, kada je u pitanju roditeljstvo. Vaša spontanost daje dobru notu roditeljstvu, jer iznenada znate odvesti decu na putovanje, prirediti iznenađenje i oduševiti ih. Međutim, kada je posredi planiranje ne snalazite se najbolje.
Pa kako onda da to izvedete? Najbolje je da ih uključite u svoje aktivnosti u kojima ćete doći do izražaja kao autoritet, a istovremeno se zabaviti. Na primer, okrečite sobu zajedno, posadite cveće u bašti i uskladićete razigrani duh i naučiti se organizovanju i disciplini.
Jarac Prednosti: Planiranje, negovanje tradicionalnih vrednosti, strpljenje, doslednost
Slabosti: Zabrinutost i anksioznost, preterana predostrožnost, pesimističnost, sumnjičavost
Stil roditeljstva: Ko je tvoj tata? Ili bolje rečeno mama? S obzirom na to da je strelac tata zodijaka, to daje zanimljivu notu vašem stilu roditeljstva. Možda ste više tata u kući, ili obe uloge u jednoj. To ne znači da nemate sentimentalnu stranu, ali s obzirom na to da vama upravlja planeta Saturn, koja je povezana sa autoritetom, maskulinitetom i strukturom, vi imate više karakteristika muškog roditelja. Ne bojite se da postavite granice i naučite veoma rano svoju decu važne životne lekcije. Iako želite biti bliski sa decom, ne želite imati ulogu najboljeg prijatelja. Kao tradicionalan znak vi poštujete svoje roditelje, čak iako vam se ne sviđa sve što rade i isto očekujete od svoje dece.
Emocije iskazujete kroz geste, a ne isključivo zagrljaje i poljupce. Mnogo toga čuvate u sebi i zato se vašoj deci nekada može učiniti da ste nepristupačni i hladni, ali vi tako funkcionišete. Vaše detinjstvo igra važnu ulogu u vaspitanju vaše dece. Nastojite ispravite greške vaših roditelja i pružiti svojoj deci sve što sami niste imali.
Poput Mišel Obame, vi ste lepi i mili ispod oklopa čvrstine i snage. U svojoj porodici ste sila, koja drži sve na okupu i koja najčešće zarađuje za njih. Stoga se desi da nekad nemate dovoljno vremena za svoju decu. Usporite malo i odvojite vreme za trenutke nežnosti i razgovora.
Vodolija Prednosti: Uvek živ duh mladosti, otvorenost, originalnost, neustrašivost
Slabosti: Turbulentnost, drama, granice, popustljivost, privrženost
Stil roditeljstva: Šta se dobije kada pomešate devojku iz komšiluka, rok devojku, najbolju prijateljicu iz detinjstva i drama kraljicu? Dodajte nekoliko tetovaža, crni pojas u karateu ili bar jednog neočekivanog skeleta u ormaru i dobijate mamu vodoliju. U svim izdanjima i slavi.
Mame vodolije je nemoguće staviti u jednu od kutija. Vi ste spontani, ali i control freak, pozitivni, ali u drugom trenutku pesimisti. Vi ste se specijalizovali za kreativni nered i lako menjate način roditeljstva. Život sa mamom vodolijom ide od ludog do avanturističkog, ali nikad dosadnog. Želite pokazati kako život može biti zabavan pa svoje dete vodite na sva putovanja, pokazujući mu kako je i sam život jedno ogromno putovanje puno zabave.
Vaša vladajuća planeta je Uran, koji je nekonvencionalan i povezan za buntovništvom i iznenađenjima. “Očekujte neočekivano”, može biti vaš moto, jer iz dana u dan menjate odluke. Iako ste bliski sa mnogima, vama najveće iznenađenje predstavlja emotivna povezanost sa decom. Odnosno dubina emocija, koje vas iznenada pretvaraju u divnu i brižljivu mamu.
Pronalaženje balansa između individualnosti i brige za druge, vaš je izazov. Ali s vremenom učite kako biti posvećen roditelj, koji u svojim avanturama ima decu kao saveznike. Učite od njih, a i oni od vas pa ste često okarakterisani kao njihov najbolji prijatelj.
Ribe Prednosti: Saosećajnost, negovanje, maštovitost, kreativnost
Slabosti: Manipulativnost, nestabilnost, osećaj krivice
Stil roditeljstva: Hello mama sireno! Vi ste spoj sirene i žene na zemlji u jednom. Vaša kuća odiše luksuzom i čak je u skladu sa vašim garderoberom. Obožavate modu i trudite sa uskladite svoj izgled sa dečijim. Sa drugim mamama razmenjujete savete i ideje. Vrata vašeg doma su otvorena za druge i veoma ste gostoljubivi. Osjećajni i emotivni, spiritualni i mudri.
Mama riba uvek zna gde joj je srce, čak i kada ne zna gde joj je glava. Alisa u zemlji čuda vaša je bajka, jer iznova priređujete nešto neočekivano. Bilo da se radi o putovanjima, sitnicama u kući ili kreativnim idejama, vi stalno radite na nečemu novom. Albert Ajnštajn, koji je i sam riba, rekao je “Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta”.
Međutim, negativna strana toga je da ne znate odrediti pravila i granice. Pošto ih sami retko poštujete, vremenom vam postaje sve teže kontrolisati decu. Stoga je najbolje da imate neku odraslu osobu uz sebe, koja će preuzeti ulogu autoriteta, a vi se zadržati u razigranom stilu.
Bez obzira na sve, vaša deca će zahvaljujući vama naučiti kako da sebe cene i vole. Izrašće u samouverene osobe i biti spremni za životne izazove. Nema toga što nećete učiniti za njih. Možda ćete ih razmaziti, staviti na pijadestal, ali vama deca postaju centar sveta. Vaše potrebe i dalje postoje pa ne zaboravite da uskladite njih sa onima vaše dece.
Žene rođene u znaku Raka, Ovna i Device mogu zatrudneti do kraja godine

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.