PAŽLJIVO POGLEDAJ - Simbol horoskopa koji niko NE VIDI, a određuje ti sudbinu, sve je jasno kao dan

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Dec.2023, 19:50

PAŽLJIVO POGLEDAJ - Simbol horoskopa koji niko NE VIDI, a određuje ti sudbinu, sve je jasno kao dan

Kako bismo bili upoznati sa svojim horoskopom, moramo poznavati osnove. To znači da moramo znati šta svaka kuća predstavlja i u kojem znaku nam je svaka kuća, jer to određuje horoskop.

Natalna karta otkriva sve što je potrebno da znate o svom karakteru i tipu ličnosti. Deli se na dvanaest kuća, a svaka ima određeno značenje.

Da biste tumačili natalnu kartu i samostalno, potrebno je da znate i šta koja predstavlja, i u kom znaku vam je određena kuća, a ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << će vam dosta pomoći i da shvatite neke odnose i vaše postupke u životu. Dakle, svaka ima određeno značenje.

Prva kuća u natalnoj karti

Predstavlja fizičko telo, njegovu snagu i slabe tačke. Govori o odnosu prevma svetu, našem glavnom zadatku u njemu. Ova kuća je "kuća života" i njegova osnovna funkcija je da govori o nama u fizičkom svetu, a vladar ove kuće je naš glavni znak u horoskopu.

Ovde u prvi plan izlaze naše karakteristike kao predstavnika određenog znaka. Ako ovde dodamo i uticaj podznaka, dobijamo veću personalizaciju i dolazimo do preciznijih karakteristika ličnosti.

Prva kuća je veza koju imamo sa našim telom i to je najvažniji prozor našeg karmičkog duga i predstavlja nivo lakoće sa kojim ćemo savladati sve prepreke i izazove koji nas u životu čekaju.

U svakom slučaju, ne postoje negativni aspekti u kućama, a ukoliko postoji strah od negativnih aspekata, to jednostavno znači da imamo mnogo toga da naučimo i savladamo i da nismo svesni činjenice da je ceo život veliki izazov.

Druga kuća u natalnoj karti

Predstavlja to koliko vrednujemo sebe i svoj rad. Utiče na to kako se ponašamo sa energijom koja nam je data. Druga kuća je polje navika, hrana koju jedemo kada smo gladni, izvor prihoda koji nam omogućava da preživimo i živimo i kvalitet misli koje imamo. Povezana je sa bogatstvom i nazivaju je i "kuća vrednosti".

Pitanje druge kuće je pitanje imovine koju želimo imati tokom života i hrana za kojom žudimo i volimo da je jedemo. Definiše materijalnu sferu žiovta. Ona je podsetnik da smo energiju usmerili na pravo mesto. Druga kuća je naš odnos prema materijalnim stvarima i način na koji zadovoljavamo unutrašnju glad u njemu.

Treća kuća u natalnoj karti

Ovo je kuća komunikacije i predstavlja naš odnos sa članovima porodice, braćom, sestrama i familijom uopšte. Treća kuća je i odnos prema učenju novih stvari, spremnosti da se uhvatimo u koštac sa nepoznatim, kroz edukaciju, seminara i slično.

Bukvalno, predstavlja opremu koju posedujemo u komunikaciji sa drugima.

Četvrta kuća u natalnoj karti

Predstavlja kuću doma i porodice. Ona predstavlja emocionalnu srž, korene, gene i nasleđe koje imamo od naše porodice. To je kuća ljubavi i povezanosti sa drugim ljudskim bićima.

Četvrta kuća predstavlja bliskost. Govori o vaspitanju i domu u kojem smo odrasli, ali i na to kakav smo odnos izgradili sa roditeljem suprotnog pola. Najjednostavniji način da stvari shvastimo u njihovom pravom svetlu je kroz bliskost koju imamo sa majkom i ljude koji nam donose radost i ljubav u život.

Ovo je kuća našeg emocionalnog jezgra i sposobnosti da budemo pozitivni, srećni sa onim što imamo. To je kuća doma, porodice i odnosa prema smrti.

Peta kuća u natalnoj karti

Predstavlja odnos prema zadovoljstvo, kreativnost, zabavu i koliko negujemo svoje unutrašnje dete. Najvažnija je kuća za astrološke inerpretacije. Ovo je kuća dece, pre svega naše, ali i pristup bilo kojem detetu u našem životu. Ovo je kuća rekreacije, sporta. Kuća romantike, sve što nam donosi radost, kao i kuća odnosa prema igrama i kockanju i kreativnog izražavanja.

Šesta kuća u natalnoj karti

Nosilac je zdravstvenih i fizioloških pitanja u našem životu. To je stanje tela i izdržljivost. Ovde imamo sposobnost da vrednujemo svoj rad, spremnosti da pomognemo drugima. Predstavlja i sve pomagače koji nam dolaze u život, počev od naših zaposlenih, pa do ljubimaca.

Sedma kuća u natalnoj karti

Pitanje sedme kuće su u spoljašnjem svetu i odnosima koje stvaramo, polje partnerstva i stvari koje prepoznajemo kod drugih kao odraz nas samih.

Područja sedme kuće su na neki način odraz lične karte i vidi se kroz odnos našeg fizičkog tela i spoljnih okolnosti. To je kuća braka i bilo koje vrste partnerstva, uključujući poslovne partnere. Ovo je kuća koja predstavlja takt, diplomatske sposobnosti. Povezuje nas sa svim neprijateljima i onima sa kojima smo u sukobu.

Osma kuća u natalnoj karti

Ovo je najomraženija od svih kuća. Odnosi se na naša ograničenja, tabue, strahove, emocije i stvari kojih želimo da se oslobodimo. Nazivaju je i kućom reinkarnacije.

Govori o odnosu prema osveti i sposobnosti za mržnju. Upravlja stvarima koje su mrtve, zakopane ili nestale. Takođe je i kuća promena, pomeranja, krivina i naleta na putu, sve što je nesvesno, opasnost i strah. Ovo je mesto koje se odnosi na intimne odnose i mesto gde možemo da pronađemo ljude sa istim sklonostima, kao i stvari kojih se stidimo.

Deveta kuća u natalnoj karti

Manifestuje se kroz našu sposobnost da se transformišemo, razbijemo predrasude i izdignemo se iznad neprijatnih situacija. To je mesto regeneracije, na kojem smo izgubljeni. Ova kuća ukazuje na našu sposobnost i volju da napradujemo i postanemo bolji u svakom smislu. Predstavlja oslobođenje od strahova, koji vode promenama koje su neophodne i veoma dobre u životu, ako smo zaglavljeni. Zato se odnosti na drugi brak, jer dolazi nakon promene koju smo izvršili zbog neuspeha.

Deseta kuća u natalnoj karti

Kuća karijere i socijalnog statusa. To je mesto gde su smeštene sve naše ambicije. Ukoliko osma kuća predstavlja tretnutak začeća, deseta kuća govori o načinu na koji se osećala naša majka kada je saznala da je trudna sa nama.

Povezana je sa privim emocijama naše majke sa nama. Ova kuća je naša antena, držimo je na vrhu da pokažemo svima kakvi smo i ko smo. Ovo je naš status i ugled u društvu.

Ovo kuća govori o obavezama, planiranju i ličnoj odgovornosti.

Jedanaesta kuća u natalnoj karti

Ovo je kuća prijateljstva, odnosa prema religiji i Bogu. Ona predstavlja način na koji se konektijemo sa božanstvom. Ona je percepcija vere, verovanja i religije.

Kuća je našeg ličnog oslobađanja. Odnosi se na zaradu i penziju, kao i na ono što nam ostane kada izmirimo redovne obaveze. Predstavlja nagradu za svaki napor u jačanju karijere ili pokušajima da postanemo bolja osoba.

Dvanaesta kuća u natalnoj karti

Ova kuća poznata je i kao kuća samoponižavanja. Ovo je kuća snova, naše podsvesti i svega skrivenog od vida. Generalno predstavlja sve što se odvija iza naših leđa. Naše mesto samoće i razmišljanja, povlačenja i samožrtvovanja. Govri o svim onim stvarima koje ne znamo i ne razumemo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.