Đaci prvaci i horoskopski znaci

Izvor: Vesti-online.com, 07.Sep.2016, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đaci prvaci i horoskopski znaci

Polazak deteta u školu je veliki događaj za svaku porodicu. S obzirom na to da je svako dete drugačije, opšti recept uspešnosti ne postoji, ali od pomoći može da bude podela po horoskopskim znacima, koja opisuje odnos deteta prema obavezama.

Ovan - ovo dete može biti veoma odgovorno i uspešno u svim svojim aktivnostima. Poželjno je učiti uz igru i sportske aktivnosti.

Bik - da bi ih stimulisali, najbolje je školu predstaviti kao mesto gde mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da zarade raznorazne privilegije.

Blizanci - odgovornost stiču tek s vremenom. Poželjno je da uvek budu u grupi uspešne dece jer će njihov stil ponašanja brzo prihvatiti.

Rak - potrebna im je velika emotivna podrška, jer ova deca su sklona povlačenju u sebe što roditelje može navesti da previde njihovu patnju.

Lav - škola je za njega teren na kome će dokazati svoje sposobnosti i veštine. Zamka ovih osobina je preterana ambicioznost, koja kasnije može prouzrokovati veliki otpor prema učenju.

Devica - teško ga je usmeravati jer ono ima svoj sistem vrednosti. Da bi lakše prihvatilo novi životni ritam, potrebno je školu predstaviti kao posao.

Vaga - ukoliko su u dobrom okruženju, i njihovi rezultati mogu biti sjajni, zbog toga je važno da roditelj izvrši uticaj na odabir dece s kojom će se zbližiti.

Škorpija - odnos prema obavezama može biti dobar samo ako naiđu na odobravanje učitelja i dece. Potkupljivi su, pa je zbog toga najbolje uvesti sistem nagrađivanja i kažnjavanja.

Strelac - odgovornost im je slabija strana pa zbog toga roditelju ne preostaje ništa drugo do da strpljivo uči sa svojim mališanom. Ova deca su gladna znanja, ali im treba prenositi na interesantan i zabavan način.

Jarac - odnos prema obavezama je besprekoran, bez pritiska ih treba pustiti da sami pronađu svoj ritam.

Vodolija - škola je mesto gde se okupljaju drugari, a knjiga je nužno zlo. Učenje treba da bude predstavljeno kao eksperiment.

Ribe - zbog opasnosti da se povuku u sebe ne treba ih pritiskati, već ih postepeno i bez drame uvoditi u novi ritam života i obaveza.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.