Horoskop za septembar

Izvor: N1 televizija, 07.Sep.2016, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Horoskop za septembar

Svakog septembra Sunce je u znaku Device (tačnije od 22.8.- 22.9.ove godine) i poziva nas da se setimo svojih obaveza i poslova. Šta to sve treba da ispravimo, poboljšamo, preradimo. Nijedan znak kao Devica ne ume tako lako da uoči gde je greška, mana ili propust.

Nadahnuti lakoćom uočene greške svi ćemo poželeti da je izanaliziramo i ispravimo. Da budemo što produktivniji i ekonomičniji. Potreba za redom i radom će nas voditi. Početkom meseca, a zatim u danima oko >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << 13.9. pokušajte da se fokusirate na ono što se realno može promeniti. Probajte da se ne uplićete u beskorisno detaljisanje koje isisava energiju, a ne doprinosi adekvatno urađenom zadatku.

Ne preterujte u borbi protiv haosa i dokazivaju čistog i perciznog rezultata (osim ako niste naučnici), haos je tu i zauvek će biti, a pokušavati da ga uredimo izavaće sada samo jaču glavobolju i anksioznost. Venera će sve do 23.9. boraviti u svome domu u znaku Vage. Odnosi su u prvom planu, kao i potrebe da se postigne balans, kompromis i harmonija. Ova potreba pojačava i pitanje šte nas sve dovodi u disbalans ili neharmonični odnos?

Biće nam bitno da budemo viđeni, prisutni na sceni i u drušvu gde se naš izgled, ali i stav može ceniti i pohvaliti. Merkur će u Devici biti retrogradan sve do 21.9. Kao i uvek potrudite se da imate rezervni plan, da sve što radite, a što vam je važno radite uz onu staru našu "tri puta meri, pročitaj, ponovi, detalnije usvoji pa seci, šalji, predloži" itd. Na neke odgovore ćemo morati da sačekamo, neka pitanja više puta zapitamo kako sebe tako i druge. Sad je vreme za ispravke, korekcije i ponavljanje svega onoga za šta mislimo da nije urađeno ili usvojeno kako treba. Kako je Merkur retro u Devici on traži da budemo što precizniji, tačniji i preduzimljiviji.

Sve što je daleko od najboljeg mogućeg može da izaziva nervozu i nestrpljivost. Zato dajte sve od sebe da uradite sve kako treba ali budite spremni da najverovanije vam neće uspeti baš iz prvog puta. Veliku promenu na nebu ćemo imati 10.9. kada Jupiter bude promenio znak iz Device u Vagu.

Horoskop piše Jovana Veljković Banfić.

DEVICA

Device srećan vam rođendan! Septembar je mesec kada se svi vraćamo punim snagama na obaveze, redu i radu. Neki se preispituju povećanim obimom posla da li im prija, da li je taj poziv za njih, jer su Device jedan od najvrednijih i najposvećenijih znakova, bar za nijansu, a rekla bih i mnogo više. U proteklih godinu dana imali ste puno prilika za napredovanje, razvijanje novih ideja i poslova. Kako će sada Jupiter da promeni znak 10.9. on vašu šansu za ekspaniju i rast prebacuje u polje finansija. Pa za mnoge planove i rad uložen u predhodnoj godini sad će dobiti na snazi i u materijalnom obliku. Sve do 23.9. u polju finansija je i Venera uz čiju pomoć ćete lakše uvideti gde izvori novca, ali i radosti leže za vas. Dakle mnogima se smeši poboljšanje u ovom smislu.

Retrogradni Merkur u vašem prvom polju smišljeno i proračunato će da vas vraća da završite ono što ste prevideli, da neke poslove još jednom proćešljate i izanalizirate. Budite spremni da neke poslove, naročito pairološke, nećete moći završiti baš iz prvog puta sve do 30.9. Sa druge strane ovaj položaj vam može ići od ruke, jer će i kolege i vaši najbliži shvatati zašto je toliko važno biti precizan, pedantan i tačan.

VAGA

Drage Vage srećan vam rođendan, Sunce ulazi u vaš znak 22.9. i obasjava sve ono što vi astrološki predstavljate, a to su lepota, umetnost, prijatna komunikacija i naravno odnosi svi, a ponajviše oni ljubavni. Vagama će period od narednih godinu dana biti veoma naklonjen. Jupiter planeta prosperiteta, vere i optimizma ulazi u vaš znak! Očekujte nove mogućnosti i šanse da napredujete, istražujete i ugledavate načine i mesta gde je sve izvestan vaš rast i napredovanje.

Kako je Jupiter i simbol inostranstva i obrazovanja, eto nekih od vas koji će češće putovati ili se pak odseliti, a neki započeti nove studije ili privesti kraju već započete.

Venera vladar vašeg znaka će sve do 23.9. boraviti u vašem znaku, podržavajući vas da se posvetite onome u čemu ste najbolji, a to je pokazivanje svetu koliko oko nas lepote ima, koliko je ljubav važna. Na pomolu mogu biti i nove ljubavi, posebno u danima oko 19.9. Venera i Mars će praviti skladan aspekt potpomažući haromoniju u muško-ženskim odnosima. Pazite se samo pojačane potrebe za slobodom baš u tim danima, iako bi lako mogli biti privučeni novim partnerom da ga ne odbijete insistiranjem i impulsivnošću da se odmah iskaže potreba za svojm slobodom.

Retrogradi Merkur u 12. polju bi mogao da vam vraća neka bitna pitanja koja žive u podsvesnom, koja izbegavate ili su pod velom tajne. Zagledajte se u njih mogla bi biti veoma važna.

ŠKORPIJA

Mars vladar vašeg znaka će sve do 27.9. boraviti u znaku Strelca i vašem drugom polju potencirajući pitanje finansija, ali takođe i pravna pitanja, moralnu odgovornost. U danima oko 13.9. Mars će praviti nepovoljne aspekte sa Merkurom i Suncem iz Device, na pomolu bi mogli biti konflikti sa nadređenima ali i kolegama.

Kako će u tim danima Merkur biti i dalje retrogardan biće prisutno kašnjenje, stagnacija i preterana analitičnost za vaš ukus. Želećete sve što pre da završit,e ali u ovom danima brzina bez predhodne analize može doneti samo dodatnu frustraciju. Doživljaj da oni iznad vas ne umeju ni deo vašeg posla da urade, a pri tome se predstavljaju kao strčnjaci, može dovesti do pucanja nerava i lavine reči, nakon kojih je neminovno kajanje.

Venera boravkom u Vagi do 23.9. za vas donosi tajne ljubavi, maštanje o nekome kraj vas, ko ni ne sluti da gajite osećanja prema njemu. Takođe, svima onima koji su skolini iluzijama evo prostora za građenje kula, ali požljivo, te kule bi se lako mogle rušti u danima oko 11.9. i 18.9. Ulaskom Venere u vaš znak 23.9. evo potrebe za emotivnom bliskošću, te eto vas kako hrlite u partnerov zagrljaj ili pak celim bićem tražite potencijalnog u oklolini, dani za nova poznanstva su oko 19.9.

STRELAC

Dragi Strelčevi septembar mesec je za vas važan, jer će Jupiter, valadar vašeg znaka, nakon godinu dana promeniti znak i ući u znak Vage. U predhodnih godinu dana je bio u Devici u vašem 10. polju, fokusirajući vas na karijeru i potencirajući pitanje korisnosti i praktičnosti. Koliko je vaše zanimanje tu da pomogne drugima, poboljša svet i postojeće stanje? U narednih godinu dana evo nove teme, a to su odnosi, ljubav, umetnost i lepota, harmonija i balans.

Mars planeta energije i aktivacije će sve do 27.9. boraviti u vašem znaku, dodavajući vam gas da započnete ili pak završite sve što ste zamislili u odgovarajućem roku. Pojačan entuzijazam i polet može dovesti do nesporazuma, naročito u danima oko 13.9. kada se vaše ideje neće lako uklopiti sa onima iz okoline. Budite pažljivi, teške reči mogu pasti, a posledice biti ozbiljne.

Venera iz Vage će sve do 23.9. da vas motiviše da što više izlazite, družite se i zabavljate. Druženje sa prijateljima ili u grupama će vam posebno prijati, a veoma je moguće da se neki novi parner upravo i krije na mestu okupljanja i zabave.

JARAC

Sve do 22.9 Sunce će borviti u znaku Device, a sa njim i Merkur, ali koji će bi retrogradan sve do 21.9. Ove dve planete će vas podstaći da se zainteresujete za neke nove obalsti, mogla bi se pojaviti neka nova interesovanja u vidu hobija ili pak mogućnosti novog posla. Bićete otvoreni za nova ili bi se čak i neka stara interesovanja mogla vratiti kao zanimljiva.

Kako ste i sami skloni da idete u dubinu i suštinu, ovaj period vam jeste naklonjen samo vodite računa da se ne preopteretite sporednim stvarima, da ono što treba da vam prestavlja zadovoljstvo postane oterećujuće, jer informacije beže i traže udubljenost i ponavljanje.

U poslovnom smislu Venera će sve do 23.9. da vam donosi skladnu komunikaciju sa nadređenima, potrebu da se ulepšavate i da sam život uskaldite u što većem balansu. Upravo su ovo teme koje će vam biti u fokusu u narednih godinu dana, jer ulaskom Jupitera u vaše prirodno 10. polje karijere i statusa evo vama puno mogućnosti da poradite na postizanju pozcije koju želite za sebe, ali i da uspostavite tako ženjenu harmoniju u odnosima.

Mars planeta poleta i energije 27.9. ulazi u vaš znak i najavljuje vam da će vas aktivirati da mnogo toga započnete i uradite.

VODOLIJA

Sunce će sve do 22.9. kao i Merkur do 30.9. boraviti u znaku Device i vašem prirodnom 8. polju, te eto vas kako imate potrebu da prođete kroz neku fazu dublje promene i preobražaja koje bi mogle i da promene pravac vašeg života. Razmišljanja će vam biti intenzivna i duboka, ali i veoma precizna, retrogradni Merkur bi vas mogao vraćati na neka stara pitanja ili na nova, ali vas neće pustti na miru sve dok ne dođete do konačnog odgovoda tj. do neke istine.

Venera će sve do 23.9. boraviti u Vagi i vašem prirodnom 9. polju navodeći vas da još više tragate za ljudma koji vam kogu pomoći da bolje razumete svet, da sa osmehom pomognete svima koji su drugačiji. A od 10.9. Jupiter se pridružuje ovoj Veneri, ali on ostaje u Vagi naredih godinu dana. Evo pregršt šansi da putujete, da širite svoja znanja, da nastavite sa obrazovanjem i širenjem duha na jedan pozitivan i podržavajući način.

Kako se vaše Sunce nalazi u Vodoliji, te će Jupiter bar u jednom periodu godine praviti veoma povoljan aspekt sa vašim Suncem, evo prilike koju bi trebalo da ščepate i iskoristite, jer može doneti mnogo uspeha u budućnosti, ali i samopouzdanja.

RIBE

  Septembar mesec je za vas često obeležen okolnostima koju su vam nakolnjene da preispitate razlike u odnosima i spremnost da pažljivo saslušate ljude i diskutujete o stvarima. Ovog meseca, pored Sunca će i Merkur boraviti u Devici i vašem prirodnom 7. polju te evo prilike da svoje ideje podelite sa partnerima, bilo poslovnim, bilo emotivnim i da pronađete zadovoljstvo i satisfakciju u radu sa drugima.

Ono što može biti prisutno, tj. potreba da se uđe u suštinu nekog problema i on izanalizira do samih tančina. Sada je samo bitno da odvojite bitno od nebitnog i ne gubite vreme na neke sporedne stvari.

Mars će sve do 27.9. boraviti u Strelcu i vašem 10. polju karijere i statusa gurajući vas u akciju koja osigurava više ciljeva. Imaćete potrebu da se potpuno angažujete u radu. Dani za frustraciju mogu biti oko 13.9. ako budete svoju energju usmeravali na nevažne i sitne, sporedne poslove.

Svaki neuspešno obavljen zadatak može biti okidač anksioznosti, jer će vas podsetiti na neke ranije konflikte sa roditeljima ili drugim figurama autoriteta. Kada nešto zapne, setite se da je Merkur retrogradan i da će svima, a ne samo vama da otežava posao ne bi li ga pažljivije uradili.

OVAN

Mars, vladar vašeg znaka će sve do 27.9. boraviti u znaku Strelca i vašem prirodnom 9. polju do kada ćete imati pojačanu potrebu da širite svoje horizonte i saznanja da što više proputujete. Razvjanje i razmatranje o svojim idejama će biti izraženo a u danima oko 13.9. možete dovesti sebe u žučnu rapravu sa drugima baš po pitanju vaših filozovskih ideala i ideja.

Čak i najmanje suprostavnjanje vašoj ideji možete doživeti lično i napadački nastrojeno. Probajte da spustite loptu uvek se problem može sagledati iz više uglova. Kraj meseca najavljuje energičnu predaju poslovnim uspesima.

Venera će sve do 23.9. boraviti u Vagi i vašem 7. polju odnosa donoseći pojačanu svesnost o potrebi za ljubavlju, da volite i budete voljeni. Posebno povoljni dani za nova poznanstva su oko 19.9. Ono što je veoma značajno za vas je ulazak Jupitera 10.9. u znak Vage, gde će se zadržati godinu dana. Vaga je znak odnosa, ljubavi, umetnosti i lepote, te će Jupiter za vas donesti poseban fokus upravo na ove oblasti.

Umetnicima lepe mogućnosti da pokažu svoj dar svetu. U emotivnom smislu svima vama će ovo biti godina pokušaja da se u emotivnom smislu ispunite i dođete do balansa. Usamljenima naravno veoma povoljan period da se upozna budući partner.

BIK

Venera vladar vašeg znaka će sve do 23.9. da boravi u Vagi i vašem prirodnom 6. polju, potencirajući na potrebi za balansom, harmonijom, kako u emotivnim odnosima tako i u poslovnim. Uživaćete u radu sa kolegama, u nekoga biste se mogli i zaljubiti, naročito u danima oko 19.9. Ulaskom Jupitera u Vagu 10.9. koji će tu ostati narednih godinu dana, za vas će značiti ekspanziju i rast u poslovnom smislu, pojačanu potrebu da kada odlazte na posao znate da ćete tamo uživati i biti poštovani. Svima onima kojima je posao vezan za komunikaciju, PR, estetiku i modu evo mogućnosti širenja i ozbiljnog napredovanja.

Kraj septembra donosi Veneru u 7. polju tačnije od 23.9. te evo šansi za nova ljubavna dešavanja i poznanstva, poželećete da ostvarite dubok i intimni odnos kakvom vi inače i težite, sa puno strasti i intenziteta.

Mars će sve do 27.9. da vas čini pmalo opsesivnim u pogledu svega što činite, želećete da sve ispitate i istražite do kraja. Ne forsirajte sebe do krajnjih granica u danima oko 13.9. i ne budite prestrogi, svi imamo svoje limite kao i vi, i dane kad je bolje da se više analizira i vraća na staro nego hrli ka napred.

BLIZANCI

Merkur vladar vašeg znaka će sve do 30.9. da boravi u znaku Device, a do 21.9. će se kretati retrogradno. Te eto vas kako postajete sumnjičaviji, analitičniji, kako se trudite da budete što precizniji. Potreba da budete preduzimljivi, ali na način koji vam nije uvek svojstven da sagledate problem iz svih mogućih uglova pa delate.

Do 21.9. budite spremni da se vraćate više puta na jednu istu problematiku, da vam razne stvari ne uspevaju iz prvog puta. Kako je Merkur u vašem prirodnom 4. polju evo nesporazuma u domu posebno u danima oko 13.9, evo kvarova raznih tehničkih uređaja, evo nedospelih pisama i pošiljaka, ili stižu neke koje su trebale još pre per meseci.

Venera će sve do 23.9. boraviti u znaku Vage i vašem 5. polju donoseći potrebu za zadovoljstvima, ljubavnim odnosima i uživanjem u hobijima u prvi plan. Pojačana kreativnost, bavljenje sportom kroz igru i zabavu je nešto što će vas okupirati čak cele naredne godine, jer Jupiter prelazi u znak Vage.

Mars će sve do 27.9. boraviti u Strelcu i vašem 7. polju, te evo slike bojnog polja u odnosima, posebno u danima oko 13.9. I vi i partner ćete imati potrebu da se borite za svoj stav i potrebu, što je sve ok, ako vodi konstruktivnoj rapravi, a time i zbližavanju.

RAK

Tokom septembra Venera će sve do 23.9. boraviti u Vagi i vašem prirodnom 4. polju doma, porodice, domovine, a 10.9. joj se pridružuje i Jupiter koji će tu ostati narednih godinu dana. Venera sama najavljuje uživanje u druženju sa svojim najmilijima, gde ćete se osećati najprijatnije. Sam Jupiter donosi vam ekspanziju i proširenje u domu i porodici, pa će kod nekih biti prinove a kod nekih proširivanje stanova, kuća ili čak i kupovina istih.

Svakako potreba da se u svome domu osećate još komitnije i zadovoljnije će biti intenzivirana, ali i lepe mogućnosti da se tako nešto i ostvari.

Sunce će sve do 22.9. sa Merkurom, koji je retrogradan do 21.9. biti u Devici, za vas ovo znači da ćete biti mentalno hiperaktivni, uredsređeni na detalje, posmatranje problema kroz lupu i kritički. Možete biti nestrpljiviji no inače, sa potrebom da stalno budete u pokretu, da menjate ideje, ali i planove.

Ovo je povoljan period za sakupljanje informacija i razvijanje vaših komunikacijiskih veština samo budite pažljivi da ne gubite vreme na sitnice i detalje koji su nebitni. Mars će sve do 27.9. da aktivira polje posla usmeravajući energiju da budete što efikasniji i produktivniji.

LAV

Dragi Lavovi, vladar vašeg znaka Sunce će sve do 22.9. biti u znaku analitičke Device, koja vas navodi da se setite svojih poslovnih obaveza i pravljenja planova. I to planova prvenstveno vezanih za finansije, sa Merkrurom koji će biti retro sve do 21.9. ovo će biti računjanje i svođenje računa, izdataka i primanju u poslednjem periodu.

Za mnoge ovo mogu biti isplate na koje ćete morati da čekate, plate i ostala primanja koja nisu izračunata kako treba, jer se lako greške mogu javiti. Zato bar vi sa vaše strane budite obazrivi da ispoštujete drugu stranu a i ne platite nešto više nego što mu je cena. Već od 21. ćete se osećati rasterećenije jer će i sama komunikacija da ide lakše.

Mars će do 27.9. biti u Strelcu donoseći vam takmičarsku energiju, potrebu za scenom i zabavljanjem. Ako odugovalčite sa vraćanjem na sprtske aktivosti sada vam je pravi trenutak jer od 27.9. evo obilja posla i angažovanosti u tom smislu. Jupiter prelazi u znak Vage i vaše treće polje što će za vas značiti nove mogućnosti u smislu učenja, pisanja, poboljšanja komunikacije i putovanja.
Pogledaj vesti o: Horoskop - Devica

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.