Ministar finansija upozorio na veliku opasnost od bankrota Grčke

Izvor: Blic, 14.Nov.2012, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar finansija upozorio na veliku opasnost od bankrota Grčke

Grčka je u "veoma velikoj" opasnosti od bankrota, upozorio je danas grčki ministar finansija Janis Sturnaras i pozvao partnere iz Evropske unije da prepoznaju granice do kojih njegova zemlja može da reši svoje dužničke probleme.

Sturnaras je u Evropskom parlamentu, na pitanje šta bi se dogodilo ako sledeće sedmice Grčka ne dobije dugo odlaganu isplatu nove tranše pomoći, rekao: - Dogodio bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se bankrot. Moramo da budemo veoma oprezni. Naši partneri vrše pritisak na nas da preduzmemo mere koje smo ranije prihvatili u zamenu za finansijsku pomoć. Međutim, trenutno je rizik od bankrota veoma velik - prenela je agencija AFP.

- Moramo da budemo oprezni, za sve postoje granice - upozorio je Sturnaras.

Ministri finansija evrozone nisu danas na sastanku u Briselu doneli konačnu odluku o isplati sledeće tranše pomoći Grčkoj od 31 milijarde evra, već su umesto toga odlučili da 20. novembra održe novi sastanak na tu temu.

Predsedavajući sastancima ministara finansija evrozone, Žan-Klod Junker, izjavio je nakon današnjeg sastanka da je Grčka ostvarila veliki napredak u ispunjenju ciljeva sniženja javnog duga i budžetskog deficita, ali je dodao i da zvanična Atina treba da primeni još neke dodatne mere.

Junker je istakao kako će učiniti sve da odluka o isplati nove tranše pomoći Grčkoj bude donesena na sastanku sledeće sedmice.

Povezane vesti: Venizelos: Grčka ne može ostvariti ciljeve štednje Kipar će možda tražiti četiri milijarde evra od EU Indeksi na berzama u velikom padu zbog Grčke Di Rupo: Grčka je nezavisna zemlja, nisu joj potrebni saveti Ministar: Ako Grčka napusti evrozonu - i Kipar će

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministar finansija upozorio na veliku opasnost od bankrota Grčke

Izvor: Capital.ba, 14.Nov.2012

ATINA, Grčka je u „veoma velikoj“ opasnosti od bankrota, upozorio je juče grčki ministar finansija Janis Sturnaras i pozvao partnere iz Evropske unije da prepoznaju granice do kojih njegova zemlja ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.