Eklston: Bahrein pri kraju sezone

Izvor: B92, 03.Mar.2011, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eklston: "Bahrein pri kraju sezone"

Trka za Veliku nagradu Bahreina mogla bi da bude održana krajem sezone rekao je prvi čovek Formule 1 Berni Eklston.

Bahrein je trebalo da bude domaćin prve trke ovogodišnjeg šampionata, ali je zbog stanja u toj zemlji trka otkazana.

Eklston je pre nekoliko dana rekao da bi trka mogla da bude vožena u avgustu, iako je tada planirana tronedeljna pauza, ali je to sada demantovao.

"Zaboravite avgust, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prevruće je tada za sve. I za vozače i za navijače pored staze”, rekao je Eklston.

Zbog otkazivanja trke u Bahreinu, sezona u Formuli 1 startuje 27. marta Velikom nagradom Australije. Konačna odluka o sudbini trke na stazi "Sakir” biće doneta sledeće nedelje, a najizglednija opcija je da bude održana pri samom kraju sezone.

"Videćemo šta možemo da uradimo, kako da malo promenimo raspored. Možda bismo mogli da pomerimo Brazilu ili tako nešto”, istakao je prvi čovek Formule 1.

Trka u Brazilu zakazana je za 27. novembar i njom se završava sezona, a dve nedelje pre nje na programu je Velika nagrada Abu Dabija.

"Ljudi u Bahreinu nam pružaju veliku podršku i ona je sve veća. Upravo zbog toga, ako budu želeli trku ove sezone mi ćemo se potruditi da nje i bude. Ako bude mira u Bahreinu, mi ćemo biti tamo”, rekao je Eklston.

Prvi čovek Formule 1, koji je pre samo nekoliko dana otkrio ideju o sistemima koji bi napravili stazu vlažnom nasred trke, sada je rekao da mu smeta broj timova u šampionatu.

"12 timova je previše, deset je sasvim dovoljno”, naglasio je Eklston.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.