ZAGREVANJE ZA FINALE LŠ: Legende fudbala koje nikada nisu, a zaslužile su da osvoje evropski tron!

Izvor: HotSport.rs, 04.Jun.2015, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAGREVANJE ZA FINALE LŠ: Legende fudbala koje nikada nisu, a zaslužile su da osvoje evropski tron!

Polako se bliži finale Lige šampiona između Barselone i Juventusa. U okviru našeg specijala pred ovaj meč podsetili smo se čuvenih finala – Barselona – Milan, Real Madrid – Juventus, Bajern Minhen – Valensija, kao i dve Juventusove evropske titule, na red su došli pojedinci – legende ove igre koje nikada nisu osvojile najveći trofej, a to su svakako zaslužili. 

Jedan od njih u subotu ima veliku priliku da obriše svoje ime sa te liste, a to je golman >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Juventusa Đanluiđi Bufon. Od aktivnih igrača u narednih godinu, dve ili najviše tri (zbog godina staža), na evropski tron bi eventualno mogli – Zlatan Ibrahimović i Robin van Persi. 
1. Đanluđi Bufon 
Golman Juventusa jednom je igrao finale, ali je 2003. godine Milan savladao njegov tim posle boljeg izvođenja penala i slavio sa 3:2, a u subotu pred njim je veili izazov da zaustavi moćnu Barselonu. 

2. Ronaldo Luis Nazario da Lima 
Iako je se tri puta popeo na krov sveta, dvaput sa Brazilom (1994, 2002) i jednom sa Real Madridom (2002), Ronaldo nikada nije osvojio Ligu šampiona. Naime, on je u Real Madrid stigao leta 2002. nakon što je ”kraljevski” klub tog proleća savladao Bajer Leverkuzen i osvojio ovaj trofej. Stoga je Ronaldo imao samo priliku da u decembru iste godine igra za svetsku krunu. Pored Reala, igrao je za PSV, Barselonu, Inter i Milan. 
3. Zlatan Ibrahimović
Jedan od majstora i najomiljenijih svetskih fudbalera igrao je za šest evropskih klubova, ali nikada nije stigao ni do finala LŠ. Ibrahimović je osvojio nacionalni šampionat sa svakim svojim klubom – Ajaksom, Juventusom, Interom, Barselonom, Milanom i Pari sen Žermenom, ali ne i evropski trofej. 

4. Roberto Bađo
Legendarni Italijan čuven po tome što je SP 1994. godine postigao golove u 1/8, 1/4 i polufinalu, a potom u finalu protiv Brazila promašio odlučujući penal. Roberto Bađo poznat i po nadimku Mali Buda, nikada nije osvojio LŠ, a igrao je za Juventus, Milan i Inter. 
5. Mihael Balak 
Čovek zvani – gubim finala u LŠ. Nemac je iza sebe ostavio blistavu karijeru, ali ne i evropski trofej. Prvo finale je izubio 2002. godine kada je njegov Leverkuzen izubio od Real Madrida – 2:1, a drugo 2008. sa Čelsijim. To finale je obeležio Džon Teri kada se okliznuo prilikom šutiranja odlučujućeg penala, a trofej je otišao u Mančester. Balak je igrao i za Bajern Minhen, ali sa Bavarcima nije igrao nijedno finale.
6. Fabio Kanavaro 
Italijanski štoper kao kapiten predvodio je svoju reprezentaciju do titule na Mundijalu 2006. godine, ali takođe nikada nije uspeo da osvoji LŠ. Igrao je za Napoli, Parmu, Inter, Juventus i Real Madrid. 

7. Patrik Vijera 
Još jedan u nizu igrača koji je osvojio Svetsko prvenstvo sa reprezentacijom (1998), ali i Evropsko dve godine kasnije. Igrao je za Milan, Arsenal, Juventus, Inter i Mančester siti. 
8. Rud van Nistelroj 
Zvuči neverovatno, ali samo trojica igrača – Lionel Mesi (77), Kristijano Ronaldo (77) i Raul Gonzales (71) postigli su više golova od Van Nistelroja (56) u Ligi šampiona. Ipak, ni sa Realom ni sa Mančester junajtedom nije uspeo da osvoji ovo takmičenje. 
9. Pavel Nedved 
Poput Đanluiđija Bufona, i Pavel Nedved je učestvovao u finalu 2003. godine, ali je izubio od Milana. Za Juventus je igrao od 2001. do 2009, a prethodno je branio boje Lacija. 
10. Frančesko Toti
Šta reći za nekrunisanog Princa Rima – čovek je čitavu svoju karijeru proveo u svojoj Romi, osvojio je sve moguće trofeje u svojoj zemlji, kao i Mundijal 2006. u Nemačkoj. 

11. Alan Širer
Najbolji strelac u istoriji Premijer lige sa 260 golova, bio je lojalan svom Njukaslu i nikada nije otišao u veći klub sa kojim bi mogao da osvoji evropski trofej. 
12. Erik Kantona
Legenda Mančester junajteda, za ”đavole” je igrao od 1992. do 1997. godine, a njegov tim je osvojio LŠ dve godine nakon njegovog odlaska. 
13. Lotar Mateus
Legendarni nemački fudbaler osvojio je Svetsko i Evropsko prvenstvo sa nacinalnim timom, a sa Bajern Minhenom je izubio čuveno finale protiv Junajteda 1999. godine. 

14. Denis Bergkamp 
Holanđanin je imao blistavu karijeru noseći dres Ajaksa, Intera i Arsenala. Najbliži tituli u Ligi šampiona bio je 2006. godine kada je u finalu Barselona savladala Arsenal – 2:1. 
15. David Trezege
Francuski golgeter je treći igrač koji je sa Juventusom igrao finale 2003. godine i izubio od Milana. U Juventusu je igrao od 2000. do 2010. godine, a Staroj dami je ostao veran i 2005. godine kada su Torinezi poslati u Seriju B.
16. Robin van Persi
Bio je deo Arsenalove ekipe 2006. godine, ali je bio rezerva Tijeriju Anriju u porazu od Barselone u finalu. Igrao je za Arsenal, Junajted i Fejnord, ali možda će imati priliku da u narednih godinu, dve ili tri osvoji evropski trofej. 

17. Huan Sebastijan Veron 
Sjajni Argentinac osvojio je nacionalne šampionate sa Interom, Lacijom i Mančester junajtedom, kao i Kup UEFA sa Parmom, ali ne i LŠ. 
18. Žorž Vea 
Ubitačni napadač iz Liberije i osvajač Zlatne lopte 1995. godine osvajao je samo prvenstva i kupove sa Milanom, Čelsijem i Pari sen Žermenom.
19. Loran Blan 
Sadašnji trener Pari sen Žermena imao je briljantnu karijeru u Interu, Barseloni i Junajtedu, osvojio je sve moguće trofeje, ali ne i LŠ. Takođe je osvojio SP 1998.
20. Majkl Oven 
Omaleni engleski napadač igrao je za Liverpul, Real Madrid i Mančester junajted. Zanimljivo, Livepul je napustio leta 2004. godine, početkom sezone u kojoj je Liverpul osvojio LŠ u Istanbulu maja 2005.

Zvezde koje nikada nisu osvojile Ligu šampiona:
1. Đanluiđi Bufon (Parma, Juventus)
2. Ronaldo (PSV, Barselona, Inter, Real Madrid, Milan)
3. Zlatan Ibrahimović (Ajaks, Juventus, Inter, Barselona, Milan, PSŽ)
4. Roberto Bađo (Juventus, Milan, Inter)
5. Mihael Balak (Bajer Leverkuzen, Bajern Minhen, Čelsi)
6. Fabio Kanavaro (Napoli, Parma, Inter, Juventus, Real Madrid)
7. Patrik Vijera (Milan, Arsenal, Juventus, Inter, Mančester siti)
8. Rud van Nistelroj (Mančester junajted, Real Madrid)
9. Pavel Nedved (Lacio, Juventus)
10. Frančesko Toti (Roma)
11. Alan Širer (Njukasl)
12. Erik Kantona (Mančester junajted)
13. Lotar Mateus (Bajern Minhen)
14. Denis Bergkamp (Ajaks, Inter, Arsenal)
15. David Trezege (Monako, Juventus)
16. Robin van Persi (Arsenal, Mančester junajted)
17. Huan Sebastijan Veron (Parma, Lacio, Inter, Mančester junajted)
18. Žorž Vea (Milan, Čelsi, PSŽ)
19. Loran Blan (Inter, Barselona, Mančester junajted)
20. Majkl Oven (Liverpul, Real Madrid, Mančester junajted)



 
The post ZAGREVANJE ZA FINALE LŠ: Legende fudbala koje nikada nisu, a zaslužile su da osvoje evropski tron! appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

"Ne Figo, ne možeš da obučeš naš dres!"

Izvor: Sportske.net, 04.Jun.2015

Svi će biti tu, ali njega nema. Jer, Barselona ne zaboravlja. Zanimljivo da je on potpisao i za Juve!..Sutra, dan pred finale Lige šampiona, u organizaciji UEFA biće odigran meč kombinovanih legendi Barselone i Juventusa protiv "Tima sveta". U ovoj prvoj ekipi je trebalo da nastupi Luis Figo...Ipak,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.