Ne Figo, ne možeš da obučeš naš dres!

Izvor: Sportske.net, 04.Jun.2015, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne Figo, ne možeš da obučeš naš dres!"

Svi će biti tu, ali njega nema. Jer, Barselona ne zaboravlja. Zanimljivo da je on potpisao i za Juve!

Sutra, dan pred finale Lige šampiona, u organizaciji UEFA biće odigran meč kombinovanih legendi Barselone i Juventusa protiv "Tima sveta". U ovoj prvoj ekipi je trebalo da nastupi Luis Figo.

Ipak, Barselona se žalila, pa Portugalac neće biti u sastavu.

Katalonci mu nisu nikada >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << oprostili odlazak početkom veka u Real Madrid posle pet godina na "Kamp Nou".

On je inače prvi "Galaktikos" koga je doveo Florentino Perez i srušio svetski rekord u visini transfera. Predsednik Reala je jednostavno isplatio klauzulu i Barsa se nije pitala ništa, pa je Figo odšetao u redove najvećeg rivala.

Verovatno znate kako je dočekan u prvom "El Klasiku" koji je odigrao kao protivnički igrač na "Kamp Nou", na terenu je završila i jedna svinjska glava, a slika je obišla svet.

Zanimljivo, Figo je, što se manje zna bio igrač i Juventusa, ili tako tvrde u Torinu. Naime, on je sredino devedesetih potpisao ugovore i sa "Bjankonerima" i sa Parmom, na kraju je završio sa zabranom od dve godine igranja u Italiji.

On ima svoju verziju događaja.



"Ja sam potpisao ugovor sa Parmom, na Sporting sam bio ljut jer ništa nisu učinili da produžimo ugovor. Umesto toga su me prodali bez mog znanja Juventusu. Hteo sam u Parmu, pošto je Lučano Mođi bio moćan, on je izdejstvovao zabranu igranja u Seriji A. Učinio mi je uslugu jer sa otišao u Barselonu"
, rekao je jednom prilikom.

Figo je u finišu karijere stigao u Italiju, igrao je za Inter, Juventusovog najvećeg rivala, jasno da ga navijači "Bjankonera" nimalo ne vole, pa se verovatno slažu sa pritužbama Barselone da ne igra za tu kombinovanu ekipu.

Ali, ko će igrati?

Van der Sar, Ferara, Žili, Del Pjero, Van Bronkhorst, Edmílson, Kanavaro, Trezeget  Van Bomel,  Zambrota, Deko, Abidal, Vijeri.

A tim "svetskih zvezda"?

Nastupiće Leman, Đorkaef, Elber, Karembe, Rai, Mekmanaman, Van Hojdonk, Pires, Peđa Mijatović i legendarni Brazilac Markos Kafu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.