Finale Afričke Lige šampiona trajalo samo sat vremena, igrači jurili sudiju (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 01.Jun.2019, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finale Afričke Lige šampiona trajalo samo sat vremena, igrači jurili sudiju (VIDEO)

Fudbaleri Esperans Tunisa osvojili su trofej u afričkoj Ligi šampiona.

Oni su u revanš meču finala koje je trajalo samo 60 minuta pobedili Kazablanku sa 1:0, a meč je trajao samo sat vremena zbog nesvakidašnjeg incidenta. Ispostaviće se da jedini pogodak na ovom susretu postigao Jusef Belali u 41. minutu.

The African Champions League final was stopped for OVER AN HOUR with a broken >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << VAR leading to chaos.

You've never seen anything like this #CAFCLFinal

WATCH:https://t.co/BIXJXPcFoQ— FOX Sports Football (@FOXFOOTBALL) June 1, 2019

Naime, gol za goste u 59. minutu je postigao Valid El-Karti, no sudije su signalizirale ofsajd koji nije postojao. Glavni arbitar nije želeo da gleda VAR što je izazvalo revolt među igračima Kazablanke. Odbili su da nastave utakmicu, čak su i napali sudiju. Igrači su zajedno sa stručnim štabom počeli da ga jure po terenu, a morale su da reaguju i redarske službe.

Posle dugog prekida (oko sat i po), Afrički fudbalski Savez je odlučio da se utakmica ne nastavi, pa je Esperans proglasio šampionom.

African Champions League Final:

Tunis vs Wydad Casablanca was suspended at the 61st minute after the latter scored an equaliser which was bizarrely ruled out for offside. They demanded it be reviewed by the VAR, introduced for the final, but the ref didn’t check the footage. pic.twitter.com/ozXyKRQrNb— J. Velazquez (@JuanDirection58) June 1, 2019

U prvoj utakmici koja je odigrana u Maroku nije bilo pobednika (1:1). Zahvaljujući ovom trijumfu u Tunisu, ekipa iz tog grada je odbranila trofej.

Novi-stari šampion je tek četvrti klub u istoriji koji je uspeo da odbrani pehar u afričkoj Ligi šampiona. Osvajao ju je 1994, 2011, kao i prošle godine.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Incident

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skandal – sudija odbio da upotrebi VAR, igrači napustili finale! VIDEO

Izvor: B92, 01.Jun.2019

Fudbaleri Esperanse iz Tunisa šampioni su Afrike pošto su na svom terenu pobedili Kazablanku sa 1:0 u revanšu finala koji je trajao samo sat vremena...Meč je prekinut jer su gosti iz Maroka napustili teren nezadovoljni odlukom sudije da poništi gol zbog ofsajda i jer nije proverio situaciju video...

Nastavak na B92...

Skandalozan kraj finala afričke Lige šampiona! Šta se desilo sa VAR-om?! (video)

Izvor: Sportske.net, 01.Jun.2019

Afrika je na neslavan način dobila novog klupskog šampiona....Novi šampion Afrike je ekipa Esperansa iz Tunisa koja je kasno sinoć po našem vremenu stigla do najvrednijeg klupskog trofeja u Africi...Ali, finale je obeležio pravi skandal!..Esperans se za titulu borio sa marokanskim Vidad Kazablankom,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.