FINALE EHF LIGE ŠAMPIONA: Sunce sa Juga ili pariska elita?

Izvor: MozzartSport.com, 04.Jun.2017, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FINALE EHF LIGE ŠAMPIONA: Sunce sa Juga ili pariska elita?

Od 18 časova Vardar i PSŽ prvi put u istoriji odlučuju o najboljem klubu Starog kontinenta. Meč za treće mesto između Barselone i Vesprema od 15.15

Pošto smo dobili fudbalskog klupskog šampiona Evrope, na redu je da se kruniše i rukometni. Za prestižni pehar večeras od 18 časova u Kelnu bore se ekipe koje nikada do sada nisu došle u tu situaciju, Pari Sen Žermen i Vardar!

PSŽ - VARDAR H 1 (-1,5), KVOTA 1,85 

I Francuzi i Makedonci >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su finale izborili nakon veoma uzbudljivih polufinala. Malo ko je očekivao da Vardar savlada moćnu Barselonu, ali upravo to se u subotu desilo golom Hrvata Luke Cindrća u poslednjim sekundama meča. Crveno-crni i u finale ulaze kao jasni autsajderi iako su pokazali da pripadaju samoj rukometnoj eliti.



Tim koji se nalazi u vlasništvu ruskih tajkuna nema finansijskih problema, tako da može sebi da priušti nekoliko vrhunskih asova, od naših Arpada Šterbika i Strahinje Milića na golu, preko Horhea Makede, Aleksa Dušebajeva.... Pored Šterbika i Milića od igrača rođenih u Srbiji tu je još levi bek Ilija Abutović i pivot Mijajlo Arsenić, tako da je jasno za koga će ljubitelji rukometa u Srbiji navijati.

PSŽ - VARDAR UP2P MANJE (27,5), KVOTA 1,85

Sa druge strane terena naći će se prebogati PSŽ sa dva najveća asa današnjeg rukometa Alanom Hansenom i Nikolom Karabatićem koji može da postane prvi igrač kojem je pošlo za rukom da osvoji titulu sa četiri različita kluba (Monpelje, Kil, Barselona). Pored toga, na golu stoji neverovatni Tjeri Omejer koji cilja petu krunu Lige šampiona. Snaga PSŽ-a nije samo u zvezdama na terenu, nego i Noki Serdarušiću na klupi. Mostarac ima priliku danas da postane tek treći trener koji je sa različitim timovima osvajao Ligu šampiona.

Bilo kako bilo, večerašnji pobednik će biti 13. različiti klub koji je digao prestižni pehar, zato sa pravom možemo da očekujemo pravi rukometni spektakl.

MOŠA SA VESPREMOM PROTIV BARSE ZA BRONZU

I Vesprem, za koji igra naš Momir Ilić i Barselona polufinala su izgubili sa samo jednim golom minusa, tako da je ovde veliko pitanje koji klub će uspeti bolje da se oporavi, pre svega psihički. Meč za bronyu u Kelnu kreće od 15.15 časova.

VESPREM - BARSELONA UP VIŠE (54,5), KVOTA 1,85 

Barsa je naravno favorit, istina blagi, te verujemo da joj nikako neće biti lako. Utakmice za treće mesto nisu "tvrde", odbrane su slobodnije tako da možemo očekivati više golova, što i vama preporučujemo da odigrate.

(foto: Action Images & Shutterstock)
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Pariz

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.