Bane golgeter Ivanović junak Čelsija, PSŽ bio bliži pobedi!

Izvor: Blic, 17.Feb.2015, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bane golgeter Ivanović junak Čelsija, PSŽ bio bliži pobedi!

Jedini šut koji je Čelsi uputio ka golu Pari Sen Žermena bio je pogodak, u režiji Branislava Ivanovića, a Edinson Kavani se pobrinuo da se prva utakmica osmine finala Lige šampiona završi bez pobednika - 1:1. Revanš je na programu 11. marta u Londonu.

Žoze Murinjo ili Loran Blan, Zlatan Ibrahimović ili Džon Teri, Dijego Košta ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << David Luiz? Žestoka borba vodiće se na "Parku prinčeva", dok meč iz Lavova između "rudara" i Bavaraca takođe možete uživo na našem sajtu.

Drugo poluvreme: PSŽ ekspresno izjednačio

Malo je nedostajalo da dođe do potpunog preokreta na isteku sat vremena igre kada je Ibrahimović odlično prošao i gađao dalji ugao, Kurtoa je krajnjim naporom nogom sačuvao mrežu, a lopta se odbila do Lavecija čiji je pokušaj iz prve izblokirao Aspilikueta.

Bolja je bila domaća ekipa, sve vreme vršila pritisak i htela bar sa minimalnim trijumfom da ode na revanš i najbliža tome bila je 10 minuta pre kraja. Kavani je probio po levom boku, zaobišao Matića i uleteo u kazneni prostor i mogao da bude heroj, ali i šutirao malo pored dalje stative za uzdahe na tribinama.

Tada je Murinjo odlučio da je vreme za izmene, pa je ukazao šansu Huanu Kvadradu da debituje u Ligi šampiona, uveo i Remija i Oskara, dok je Blan ubacio samo Havijera Pastorea. I opet su Parižani diktirali tempo i mogli do slavlja, u sudijskoj nadoknadi je Ibrahimović vrlo dobro zahvatio glavom centaršut sa leve strane, ali je Kurtoa još jednom odlično intervenisao i bio najzaslužniji što Čelsi nije poražen u francuskoj prestonici.

Prvo poluvreme: Murinjov autobus odolevao, Bane pogodio!

Parižani su imali inicijativu u uvodnim trenucima, a koliko žele da odigraju što bolje svedoči i to da se Edinson Kavani, koji deluje po levoj strani u napadu, poput beka vratio u defanzivu kako bi zaustavio Vilijana, u čemu je bio uspešan.

Urugvajski reprezentativac je zatim odlično centrirao u 11. minutu kada je Blaz Matuidi tukao glavom, koji je potom asistirao i Zlatanu Ibrahimoviću, ali je Kurtoa u oba slučaja bio na pravom mestu.

Bilo je previše prostora u odbrani Čelsija, što je Laveci iskoristio da prebaci "plavce", večeras u žutoj opremi, i pronađe Van der Vila, ali je on sa desne strane loše centrirao i Kejhil je otklonio opasnost.

Da se Murinjo opredelio za autobus taktiku svedoči i to da gosti nisu imali nijedan udarac ka golu u prvih pola sata, dok je domaćin imao tri pokušaja. Najbolju šansu "sveci" su imali u 34. minutu - Verati je izveo korner iz desnog ugla, a Kavani glavom gađao gornji ugao odakle je Kurtoa izvukao loptu i onda je Čelsi bez prave igre došao do vođstva.

Do kraja poluvremena Ibrahimović je oprobao udarac iz slobodnjaka sa 24 metara iskosa sa desne strane, ciljao je pored "živog" zida u ugao u kom je stajao Kurtoa, ali je lopta otišla preko prečke.

Ibra opet skreće pažnju na problem gladnih u svetu

Zlatan Ibrahimović je tokom vikenda privremeno istetovirao telo kako bi skrenuo pažnju na veliki problem i 805 miliona gladnih ljudi u svetu, a sada tim povodm na kopačkama ima ispisano "805 milion names", kako bi još jednom svoju popularnost iskoristio na pravi način.

805 million people are suffering from hunger. Make sure the world knows. #805millionnames http://t.co/H7VPUKORyb pic.twitter.com/9LiIgqfkoP

Više verujete u Čelsi

U anketi na Blicsport tokom današnjeg dana vas 41,5 odsto glasalo je da će Čelsi slaviti u Parizu, 36,1 odsto smatra da neće biti pobednika, dok svega 22,2 odsto veruje da će PSŽ na revanš u London otići sa trijumfom. Ako želite da glasate, to možete učiniti klikom - OVDE.

Sudar kod stadiona

Autobus sa fudbalerima Čelsija ostao je zaglavljen kod stadiona "Park prinčeva" uoči meča zbog lošeg skretanja, pa su društvenim mrežama odmah krenule šale kako je Žoze Murinjo već pokazao taktiku.

Uoči meča

Parižani su neporaženi na poslednjih devet utakmica u svim takmičenjima i imaju Zlatana koji jednim potezom može da reši meč. Sa druge strane, Čelsi je neporažen u Ligi šampiona ove sezone i prošle je u četvrtfinalu eliminisao upravo ovog rivala.

Do sada su se sastali četiri puta, prošle godine kada je bilo 3:1 u Parizu i 2:0 u Londonu, odnosno 2004. kada je Čelsi slavio u gostima sa 3:0, a u Londonu nije bilo golova.

Liga šampiona, prvi meč osmine finala

Pari Sen Žermen - Čelsi 1:1 (0:1)

Stadion: Park prinčeva. Sudija: Cunejt Čakir (Turska).

Strelac: Kavani (57) - Ivanović 0:1 (36)

Pari Sen Žermen (4-3-3): Sirigu, Van der Vil, Silva, Markinjos, Maksvel, Luiz, Verati, Matuidi, Laveci (od 81. Pastore), Ibrahimović, Kavani.

Čelsi (4-3-2-1): Kurtoa, Ivanović, Kejhil, Teri, Aspilikueta, Ramireš, Matić, Fabregas (od 84. Oskar), Vilijan (od 79. Kvadrado), Azar, Košta (od 82. Remi).

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nerešeno u Parizu, Ivanović strelac

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Feb.2015

Oba večerašnja meča osmine finala fudbalske Lige šampiona završena su nerešeno, pošto su Pari Sen Žermen i Čelsi odigrali 1:1, a Šahtjor i Bajern Minhen 0:0...Čelsi je poveo golom Branislava Ivanovića u 36. minutu, a izjendačio je Edinson Kavani u 54..."Sveci" su danas imali inicijativu...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Teri oduševljen Banetom: Ivanović je defanzivac svetske klase

Izvor: Blic, 18.Feb.2015, 00:16

Kapiten Čelsija Džon Teri nije štedeo reči hvale na račun Branislava Ivanovića, strelca vodećeg gola u remiju sa Pari Sen Žermenom (1:1), u prvom meču osmine finale Lige šampiona...Kapiten Srbije još jednom je pokazao golgeterske sposobnosti i glavom zatresao mrežu u Parizu nakon centaršut...

Nastavak na Blic...

»Životinja« Ivanović junak Čelsija

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Feb.2015

Žoze Murinjo, menadžer Čelsija, nakon remija sa PSŽ-om u prvom meču osmine finala Lige šampiona (1:1) može i mora da slavi defanzivca Branislava Ivanovića i golmana Tibu Kurtou, zahvaljujući kojima "plavci" kući idu s pozitivnim rezultatom...Jedan jedini šut u okvir gola "prinčeva" imali...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.