Kavani poništio Baneta, a magični Kurtoa spasao Čelsi u Parizu - odluka pada u revanšu na Stamford Bridžu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 17.Feb.2015, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kavani "poništio" Baneta, a magični Kurtoa spasao Čelsi u Parizu - odluka pada u revanšu na Stamford Bridžu (VIDEO)

Čelsi poveo golom Ivanovića protiv Pari Sen Žermena, ali u drugom poluvremenu Kavani doneo izjednačenje. Sveci imali još nekoliko odličnih šansi, ali belgijski golman izrastao u junaka meča

Čelsi se provukao na Parku prinčeva, a u prvom meču osmine finala Lige šampiona odigrao je 1:1 protiv Pari Sen Žermena. Francuski šampion bio je bolji rival u ovom duelu, ali je na kraju lukavi strateg Žoze Murinjo ponovo došao do rezultata.

Ipak, sudeći >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << po igri koju je Čelsi prikazao večeras, revanš na Stamford Bridžu biće izuzetno nezgodan i opasan, jer Parižani će imati šta da kažu. Ta utakmica igra se 11. marta.

Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović opet je postigao pogodak za Čelsi i još jednom pokazao da koliko je značajna karika u lancu Plavaca i to na onim najvažnijim utakmicama.

Njegov kolega iz reprezentacije Nemanja Matić odigrao je celu utakmicu za Plavce, podelio veliki broj pasova, ali je kao i ceo vezni red gostiju, mogao i bolje.

Dobro je počelo za silno motivisani Parižane koji žele konačno da se dokažu u Ligi šampiona. Morao je golman Čelsija Tibo Kurtoa u 11. minutu da interveniše dva puta kako bi sačuvao mrežu.

Prvo je odbranio pokušaj Bleza Matuidija, a samo nekoliko sekundi kasnije Belgijanac je bio bolji i od Zlatana Ibrahimovića.

Tek pošto je prošlo pola sata ekipa Čelsija počela je da pokazuje znake života i s vremena na vreme približavala se mreži Salvatorea Sirigua.

U 32. minutu Sirigu je sačuvao mrežu posle pokušaja Seska Fabregasa iz slobodnog udarca, a minut kasnije još jednom se istakao Kurtoa koji je "skinuo" pokušaj Edinsona Kavanija.

A onda je Čelsi došao do pogotka i to kako. Akciju je započeo Džon Teri, loptu je petom, u brazilskom stilu podigao Geri Kejhil, a sačekao je Ivanović i glavom poslao u mrežu.

Posle vodećeg pogotka ekipa Žozea Murinja, kako samo ona ume, smirila je situaciju na terenu, iako je PSŽ imao još jedan pokušaj preko Ibrahimovića.

Sveci su u drugom poluvremenu krenuli na sve ili ništa i dobili ovo prvo. U 54. minutu Blez Matuidi je prošao po levoj strani, dobro centrirao, a Kavani sam kao duh glavom ćušnuo loptu u mrežu. To je bio njegov šesti gol na poslednjih sedam mečeva.

Parižani su nastavili sa ofanzivom i posle pogotka Kavanija, pa je u 60. minutu Kurtoa ponovo morao da interveniše posle Ibrahimovićevog pokušaja. Sedam minuta kasnije i David Luiz je mogao da postigne gol protiv bivšeg kluba, ali je lopta zavrišila iznad gola.

Kavani je mogao da se proslavi i u 80. minutu, kada je dobro "promešao" odbranu gostiju, ali je u finišu akcije šutirao pored stative. Kurtoa je i u sudijskoj nadoknadi spustio rampu posle pokušaja Ibrahimovića, pa je Čelsi napustio Park prinčeva neporažen.

LOŽE PUNE POZNATIH LICA

Veliki duel na Parku prinčeva iz lože su gledali i legende Mančester Junajteda Aleks Ferguson i Dejvid Bekam. Bilo je tu, naravno još dosta poznatih lica, među kojima i prvi čovek UEFA Mišel Platini i bivši predsednik Francuske Nikola Sarkozi.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pari Sen Žermen - Čelsi 1:1(0:1)

Stadion: Park prinčeva u Parizu

Gledalaca: 48.700

Sudija: Cunejt Čakir (Turska)

Žuti kartoni: Ivanović (Čelsi), Van der Vil, Verati (PSŽ),

Strelci: Ivanović u 36, Kavani u 54. minutu

PSŽ: Sirigu - Van der Vil - Silva, Markinjos, Maksvel - David Luiz, Verati, Matuidi - Laveci (Pastore od 81), Ibrahimović, Kavani.

ČELSI: Kurtoa - Ivanović, Teri, Kejhil, Aspilikueta - Matić, Ramires - Fabregas (Oskar od 84), Azar, Vilijan (Kvadrado od 79) - Dijego Kosta.

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Pariz,   Finale Lige Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bane golgeter Ivanović junak Čelsija, PSŽ bio bliži pobedi!

Izvor: Blic, 17.Feb.2015

Jedini šut koji je Čelsi uputio ka golu Pari Sen Žermena bio je pogodak, u režiji Branislava Ivanovića, a Edinson Kavani se pobrinuo da se prva utakmica osmine finala Lige šampiona završi bez pobednika - 1:1. Revanš je na programu 11. marta u Londonu...Žoze Murinjo ili Loran Blan, Zlatan Ibrahimović...

Nastavak na Blic...

Banetova tajna, Murinjova iskrenost...

Izvor: Vesti-online.com, 18.Feb.2015, 11:23

Čelsi je uspeo da izuče remi na "Parku Prinčeva" protiv Pari Sen Žermena (1:1) i na taj način stekne "prednost" pred revanš meč u Londonu. Daleko od toga da je bio bolji rival. Sa tom činjenicom saglasan je i strateg "plavaca" Žoze Murinjo...- U prvom poluvremenu smo potpuno gazdovali terenom....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.