Teniski klasik, Federer protiv Novaka u polufinalu Pariza

Izvor: B92, 03.Nov.2018, 02:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teniski klasik, Federer protiv Novaka u polufinalu Pariza

Rodžer Federer se plasirao u polufinale Mastersa u Parizu. Švajcarac je posle 81 minuta igre pobedio Keija Nišikorija sa 6:4, 6:4.

Ovim trijumfom, Federer je izborio 47. okršaj protiv Novaka Đokovića koji u pobedama vodi 24:22.

Federer je u svakom pogledu bio bolji od japanskog tenisera. U prvom setu, osvajač 20 grend slem trofeja iskoristio je bukvalno prvu šansu za brejk, u devetom gemu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za 5:4, da bi u narednom gemu na svoj servis, bio prinuđen da spašava brejk loptu.

Prvu set loptu je zato iskoristio i dobio taj deo igre posle 42. minuta.

U drugom setu, Rodžer je odmah napravio brejk, potom je poveo sa 2:0 i tu prednost je održavao sve do finiša meča. U desetom gemu, iskoristio je prvu meč loptu za trijumf i plasman među četiri najbolja.

Kada je reč o duelu Đokovića i Federera, oni su se ove sezone sastali samo jednom i to u avgustu, u finalu mastersa u Sinsinatiju kada je Đoković slavio sa 6:4, 6:4.

Novak i Federer se po programu sastaju u drugom polufinalu dana, ne pre 16.30 časova. Prethodno će snage odmeriti Karen Kačanov i Dominik Tim.
Pogledaj vesti o: Federer

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.