Nova vest
Tenis

Subota, 03.11.2018.

00:10

Teniski klasik, Federer protiv Novaka u polufinalu Pariza

Rodžer Federer se plasirao u polufinale Mastersa u Parizu. Švajcarac je posle 81 minuta igre pobedio Keija Nišikorija sa 6:4, 6:4.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Teniski klasik, Federer protiv Novaka u polufinalu Pariza
(Photo by Justin Setterfield/Getty Images

Ovim trijumfom, Federer je izborio 47. okršaj protiv Novaka Đokovića koji u pobedama vodi 24:22.

Federer je u svakom pogledu bio bolji od japanskog tenisera. U prvom setu, osvajač 20 grend slem trofeja iskoristio je bukvalno prvu šansu za brejk, u devetom gemu za 5:4, da bi u narednom gemu na svoj servis, bio prinuđen da spašava brejk loptu.

Prvu set loptu je zato iskoristio i dobio taj deo igre posle 42. minuta.

U drugom setu, Rodžer je odmah napravio brejk, potom je poveo sa 2:0 i tu prednost je održavao sve do finiša meča. U desetom gemu, iskoristio je prvu meč loptu za trijumf i plasman među četiri najbolja.

Kada je reč o duelu Đokovića i Federera, oni su se ove sezone sastali samo jednom i to u avgustu, u finalu mastersa u Sinsinatiju kada je Đoković slavio sa 6:4, 6:4.

Novak i Federer se po programu sastaju u drugom polufinalu dana, ne pre 16.30 časova. Prethodno će snage odmeriti Karen Kačanov i Dominik Tim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

3 h

U fokusu

Vidi sve